Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

stole

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

stole sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei. Noen som har forsøkt å styre disse gjennom Home Assistant? Vet andre Deltaco produkter er flashet, men har ikke klart å finne noe rundt disse. Deltaco SH-GLK01
  2. Takk for svar. Åpneren vil bli belastet jevnlig og skal tåle mye vær, så det kan være verdt å legge noen ekstra kroner i den. Vi får se, sjekker pris hos Hörmann.
  3. Hei. Noen som har erfaring med automatiske grindåpnere? Har en dobbelgrind i metall hvor hvert blad er 2 meter langt. Vurderer å teste noe ala dette fra Aliexpress. Stying via smarthjem system kan nok ordnes via Esp32/8266 e.l https://www.aliexpress.com/item/1005004235845323.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.208a45e1B7aGmB&algo_pvid=b06bc788-919e-4e3d-b22e-c03acb1a4789&algo_exp_id=b06bc788-919e-4e3d-b22e-c03acb1a4789-22&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000028478465218"}&pdp_npi=1%40dis|NOK||2501.58|||||%402101e9d416517787326176726eb908|12000028478465218|sea
  4. Støtte i Zigbee2mqtt burde være på plass i dev versjon om noen timer ( https://www.zigbee2mqtt.io/how_tos/how-to-switch-to-dev-branch.html ) deCONZ nærmer seg.
  5. Har ikke fått oversikt på alt enda, men etter testingen så langt har jeg ; Gjenværende kapasitet på batterier (har stått 100% et par uker nå, så litt usikker på nøyaktighet) Batteritype (AA) Låsstatus (Locked/Unlocked) Kilde til opplåsing (Kodepanel vs RFID tag. Åpning med nøkkel ser ikke ut til å gi noe respons via zigbee) Lås kommando (lås / lås opp) Auto-relock kommando (skal den autolocke noen sekunder etter opplåsing, eller ikke) Lydvolum kommando (Høy, lav, av)
  6. Hei. Ville høre med noen som har erfaring med Z-water. Vi har vannbårenvarme anlegg med 10 stk 24v aktuatorer, og trådbaserte 24v romtermostat i hvert rom. I tillegg har vi zigbee eller z-wave temp sensor i de fleste rom. Passende nok røk romtermostatet på badet nå når det er rundt -15 ute. Jeg kan kjøpe ny romtermostat såklart, men å gå over til Z-water kan kanskje være en løsning? Om jeg forstår det rett så har Z-Water ; 4 analoge input (jeg kan bruke 4 av de 10 eksisterende 24v romtermostatene? Strøm hentes fra z-water sin 24v utgang?) 10 relee output (fint, nok til de 10 stk 24v aktuator vi har) Og siden Z-water kan integreres mot smarthjem system, så kan de 6 gjenværende aktuator-utgangene styres av div temp-sensorer så lenge de ligger i samme smarthjemsystem som Z-water? Eller er Z-water låst mot en bestemt type trådløs z-wave tempsensor/termostat?
  7. Bare hyggelig. Flott at du fikk lagt den til. Mistenker at det ikke er stort mer funksjonalitet enn åpne/låse. Kanskje måling av batterispenning/nivå. Det vil nok ikke være mulig å se om nåværende status er åpen eller låst heller. Fungerer av/på som låse/åpne? Oppgraderingspris må jeg visst spørre om 😄
  8. Det var billig, ser lås alene ligger på rundt 3000,- nå. Jeg tippet kortet kanskje kom på 800,- ish kjøpt separat? Har ingen erfaring med Homey. Bruker Home Assistant og Deconz selv, men prøv følgende ; Åpne batteridekselet på dørlåsen din I brukergrensesnittet til Homey velg "Add device --> Zigbee device" (eller hvordan det enn det gjøres i Homey) Ta et av batteriene ut og inn igjen 6 ganger, litt raskt. (trenger ikke ta det helt ut, bare nok til at strømforsyningen brytes) Vent noen minutt. Dersom det ikke fungerer, prøv igjen men ta batteriet ut 7 ganger, eller 8 ganger, eller 9 ganger. Dersom det fremdeles ikke fungerer, prøv å flytt koordinatoren din(homey-enheten?) nærmere dørlåsen. Det er ofte slik en kobler Zigbee lys til koordinator, men vet ikke om det fungerer i dørlåsen din sitt tilfelle. Fulgte det ingen dokumentasjon med? Om du får koblet lås og koordinator sammen, men du ikke finner noe funksjonalitet, så må du kanskje konfigurere støtte for den selv. Typisk definere produsent, id, cluster, osv. Dersom det er mulig, finnes det nok info om det på nettet en plass.
  9. Fikk du løst det? USB kan bare "eies" av enten host eller virtuell maskin, såvidt jeg vet. Dersom du f.eks kjører passthrough til virtuell maskin, kan ikke den usb porten brukes av windows. Et alternativ dersom du har problemer med å kjøre Deconz som add-on i Home Assistant med usb stick videreført til den virtuelle maskinen : (Dersom Deconz Add-on er installert i Home Assistant Gå til "Supervisor" i sidemeny Gå til Add-on store Søk "Deconz" Avinstaller) Installer og kjør Deconz i Windows. Bruk evt Fire Deamon e.l, for å kjøre Deconz som service, dersom dette ikke er et valg allerede i Deconz. I Home Assistant Gå til "Configuration" i sidemeny Gå til "Integrations" Trykk "+" Søk på "Deconz" og installer. Da unngår du også at Zigbee nettverket/Deconz restarter sammen med Home Assistant, kun med host maskinen. Om det har noe praktisk betydning vet jeg ikke.
  10. Noen som har prøvd Zigbee modulen? Evt har god erfaring med Bluetooth modulen? Bruker Home Assistant selv.
  11. stole

    Fibaro Dimmer 2

    Etter å ha googlet WAF, må jeg si meg enig ?
  12. stole

    Fibaro Dimmer 2

    Takker så mye! Dimmeren er i første omgang koblet oppe på selve lampen, og alt fungerte bra. Integrert i Home Assistant (måtte heale nettverk og restarte Home Assistant før det virket som det skulle). Så får vi se om det er bra nok rent praktisk. Om den ikke kan styres enkelt nok av automasjon via sensorer / tale så må veggbrytere kobles inn.
  13. Kan jeg spørre hva du måtte gi? Fikk tilbud på ca 750,- + mva
  14. stole

    Fibaro Dimmer 2

    Det hadde vært supert med koblingsskjema ?
  15. stole

    Fibaro Dimmer 2

    Hei. Har en taklampe som i dag er uten dimming, vil gjerne få montert Fibaro Dimmer 2 på den. Har ikke fått elektriker enda, men vil høre hvordan andre har koblet det opp. Lampen er koblet mot 2 stk brytere, enn på hver side av rommet. Det er god plass inni "koblingsboksen" i selve lampen, kunne det vært en mulighet å montert den der i stede?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.