Gå til innhold
 • Bli medlem

kjetilkl

Medlemmer
 • Innholdsteller

  55
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Z-Way

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

kjetilkl's Achievements

Medlem

Medlem (2/3)

5

Nettsamfunnsomdømme

 1. Mja, det er selvsagt så - i forhold til å gjøre det slik så er det nok scriptingen jeg lurer mest på. - og når du sier det, så trenger jeg jo egentlig bare høyeste verdi innefor hver time - denne times verdi minus forrige times verdi. Men - er det vbscript som må benyttes? og hvor enkelt er det å starte med? Eller er vet noe om noe lignende som kan tilpasses? Er helt blank på det området...
 2. Jeg har forsøkt meg på å få vist forbruk i kr pr dag på noen devicer som jeg har strømmåling på. Min første tanke var å kjøre dette som SQL-spørringer direkte mot Device History-databasen, men det stoppet seg litt da det ble noe for komplisert for min begrensede SQL-kunnskap. (Spørringen må hente ut alle registreringer innenfor en klokketime, og så regne ut hvor mange kwh det er innenfor denne timen, eventuelt så må den trekke fra maks forrige time fra maks denne timen og vise forskjellen som jeg så kan gange med strømprisen den timen - hvis noen er god på SQL og har en enkel løsning på dette tar jeg imot med åpne armer) Så, leste jeg en post her som jeg ikke finner igjen om å skrive en verdi til en virtuell device. - Det kunne kanskje vært enklere, så hvis jeg kunne fått lage en virtuell device som kun hadde antall kWh forbrukt pr time, så kunne jeg nok enklere gange verdien i denne med strømprisen - muligens, hvis jeg skjønner hvordan jeg skal spørre på en spesifikk time Jeg har søkt endel, for jeg tenkte dette var noe noen hadde gjort før, men har egentlig ikke funnet noe som passer helt. Er det noen som har gjort dette, eller har et forslag til hvordan det kan løses? Har begrensede SQL-kunnskaper og lite vbscript-kunnskaper ....
 3. Jeg ser at denne og også f.eks Device-history pluginet henviser til bilder som ligger i en katalog som heter /contemporary I min HS4-installasjon (siste beta) så heter denne katalogen /status - og sånn mener jeg det har vært siden jeg installerte HS4. Jeg fant ut av det og løste det med en symbolsk lenke, men det er kanskje noe som bør tas hensyn til i pluginet? Antar de har endret navn på katalogen fra HS3-4?
 4. Tja, Har 1 varmepumpe som er hovedvarmekilde i stuen(e), gulvvarme (folie på kjøkken) ca 1300w, eldre varmekabler på bad ca 8 kvadratmeter, en oljeovn på soverommet som sørger for at det er rundt 18 grader der, og en Jacuzzi som sikkert bruker en del, men ikke konstant Har også 3 PCer som står og går - men ellers er det kun lys, oppvask og vaskemaskin + varmtvann. Vi er to stykker som dusjer hver morgen og kjører 3-4 vaskemaskiner en gang i mnd ca Edit: La forresten fliser og varmekabler i en stor gang på 15 kvadrat i fjor - skulle gjerne hatt litt varme der om vinteren, men har heldivis ikke fått koblet de til enda
 5. Selv ligger jeg konstant over 10kwh når det er kaldt ute mener jeg - tror ikke måleren var under 9kwh i februar/mars. Men er det bestemt/antydet hva prisene blir på de forskjellige trinnene?
 6. Jeg skjønner at design-programmet er klønete, men fikk inntrykk av når jeg leste litt rundt at man kan lage akkurat hva man vil i photoshop og få det til å se ut som man vil?
 7. Jeg bestilte akkurat oppgradering til HS4 Pro på BF tilbudet, for jeg tenkte jeg sikkert klarer å lage noe flott i HSTouch. - Litt av grunnen til det var at selv om jeg synes HA var flott - spesielt dashboardene - bortsett fra støtten for enheter, og at man omtrent måtte være utvikler for å få ting til å virke (ja det er blitt litt bedre nå med de nye templatene regner jeg med) - så synes jeg også det var litt sårbart med tanke på oppdateringer av containerne, og ting som jeg måtte bruke tid på å få til å gå igjn etter disse. Hvorfor tenker du at det ikke er mulig å lage noe fint i HST? - Jeg tenkte at man kan få ting til å se ut akkurat slik man vil? (Og hvor enkelt er det egentlig å bruke HS sammen med HS?)
 8. Ja, den ser iallefall bedre ut, selv om den koster mye mer og burde vært kvadratisk Bestiller en for å prøve (koster 370,- på proshop ser jeg)
 9. Ja har vel sett den, men har litt averson mot runde brytere o.l.
 10. Jeg har jo en del temperaturfølere rundt om i huset, og bruker da Aquara sine som fungerer meget bra. Men, jeg kunne egentlig tenke meg å ha følere med display, f.eks ved siden av bryteren innenfor døren (eller hvor som helst) og har tittet litt etter noe slikt uten å ha funnet noe som er midt i blinken. Z-temp virker ganske perfekt til formålet, men jeg er lite interessert i å betale en tusenlapp for hvert rom for å vise temperaturen https://heatit.com/product/9437/smart-products/thermostats/heatit-z-temp2-white/1109 Disse kunne fungert, men er ikke spesielt fornøyd med at de viser LUX som hovedvisning (hvem har bruk for å se det egentlig? :s ) https://www.aliexpress.com/item/1005002525219982.html Noen som har tanker eller forslag til produkt? Finner andre enheter som bruker Wifi som kunne passe, men usikker på om det er en god ide og begynne å kjøpe inn wifi-enheter.
 11. Siden det nå var aktivitet her igjen så sjekket jeg om Sense har kommet med EU-støtte, og de har de ikke (selv om de nå støtter 240/400V, så teknisk sett er det sikkert mulig) Men, da fant jeg et alternativ som heter Smappee. - Disse selges kun gjennom elektrikere ser jeg, men de har faktisk en importør i Sandefjord! https://www.smappee.com/infinity/ https://www.smappee.com/smappee-partners/ https://www.suntracknordic.com/energiovervaking/ Må sjekkes!
 12. APIet ligger her; https://interop.ondilo.com/api/customer/v1/pools/1234/lastmeasures Forsto det slik at 1234 byttes ut med "basseng-IDen" - må antagelig ha en enhet og konto for å hente token og bruke det.
 13. Ja det er egentlig prisen som har gjort at jeg ikke har skaffet den enda - høres forlokkende ut med en app som forteller deg hva du skal ha i av kjemikalier også - Og så var det det nå at jeg har byttet til HS da ....
 14. Jeg hadde et strømbrudd i går,og når jeg startet opp HS4 etterpå så klarer den ikke å nå noen Z-wave-noder. Alt starter fint, jeg har kontakt med UZB1, og alt virker - bortsett fra at den ikke klarer å sende kommandoer til nodene, de bare feiler med at nodene ikke kan nås (har forsøkt en connectivity-test også) Noen som har noen tips? - Har forsøkt google men finner mest ting relatert til at -en- node ikke kan nås.
×
×
 • Opprett ny...