Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

GeirN

Medlemmer
  • Innlegg

    171
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av GeirN

  1. Hm, kan teste det også. Usikker på om det betyr noe for utfallet, men verdt å prøve. Lurer på om siste versjon trenger oppdatering av noe annet for å fungere.
  2. Tenkte det var på tide å oppdatere min etter hvert gamle HS4 4.1.7.0 til siste versjon HS4 4.2.16.0 Lastet som vanlig ned tar fila og la den i HomeSeer mappa på PI. kjørte sudo tar xvf tar_filename Kjørte så scriptet med sudo ./go for å starte opp Homeseer. Alt så helt fint ut, men ved oppstart kjører den som vanlig versjon 4.1.7.0 Er lenge siden sist jeg oppdaterte, så er litt rusten, men mener da jeg har gjort det riktig?
  3. Jeg har funnet at Homey Bridge er uten abb om man holder seg under 5stk noder. Og da smetter vi faktisk unna abb. inntil videre. Man kan sette opp egne regler, så da går vi for en slik. Har også fått elektriker til å sette opp kontaktorer som kan slå av vakuumpumpe og maskin via 24v signal. Kan da enkelt bruke Z-wave 24v signal når sensor på maskin ikke registrerer bevegelse på en stund. Dette skal ikke være et sikkerhetssystem. Kun et kjekt å ha funksjon for å slå av strøm når maskinering er ferdig. Også kjekt å ha ei lampe i montasje rom som lyser når maskinering pågår. Vi må legge på nytt materiell på maskin straks den er ferdig, så praktisk å vite når den er det.
  4. Ja, er jo kjent med Homeseer da jeg bruker det selv hjemme. Så er nok en PI med dette jeg ender på om ikke en hylleløsning ala Homey Bridge funker. Trenger bare en sensor på maskinen og en virtuell knapp som er på/av alt etter status på maskin. Jeg ønsker da så en grønn lampe i montasje hall ved kjøring. Så vil jeg at operatør skal kunne se om maskin kjører via mobil app. Kanskje også legge til et rele for å slå av vakuum pumpa fra mobil også. Enkle ting, som jeg tipper Homey bridge burde klare greit. Bridge koster bare 800,- med z-wave innebygd uten ekstra usb stick. Så virker tiltalende. Må studere den litt til og se om det er noe jeg har oversett.
  5. Har Homeseer hjemme, som kjører på en PI. Så tror nok jeg skal få satt opp en slik greit. Men blir straks mer hazze. Må kjøpe usb dongler for zigbee etc. Så flashe kort og styre på. Vil ha en butikk hylle hub som kan bestilles/hentes og bare startes opp. Eventet til å styre zigbee pæra får jeg nok til. Mulig vi setter opp noen fjernstyrte rele for å slå av maskin hjemmenfra også. Men også enkelt om hub er på nett.
  6. Har bare så utrolig travle dager, med jobbing til midnatt. Kunne tenkt meg noe som ga minst mulig tidsbruk. Så litt på Homey Bridge. Virker som man kan lage egne events på den også. Ser de vil ha noen kr i årlig abb, men går mange år før den koster som kula uansett. Kanskje en lettvint løsning.
  7. Vi driver et lite maskineringsfirma og ser behov for et enkelt system for overvåking. På maskinrom har vi en stor fres som surrer og går daglig. Trenger en hub som jeg kan lage event som gir lys på en Zigbee lampe ute i montasjerom, når fresen er i gang. Vil også ha tilgang til å se status på maskin om man er utenfor bygget. En sensor på maskinen og en hub der jeg kan lage event løser dette greit. Men hvilken hub egner seg best tro. Hjemme har jeg PI og Homeseer. Kunne tenkt meg å bare hente en fiks ferdig hub i butikken til dette. Homey er vel en kandidat, men dyr sett mot den lille oppgaven. Future home huben er rimelig, men ser ikke ut som den liker custom regler om jeg forstår det rett. Forslag mottas gjerne.
  8. Usikker på hvordan jeg skal måle hvor lang tid elementet trekker strøm. Ser bare når det er på eller av hos meg. Funderer på å bytte til en tank med innebygd varmepumpe når den gamle tanken tilslutt må byttes. Men klarer ikke finne forbrukstall å regne på. Men om min tank bruker maks 21 kwt døgnet rundt, vil den trekke 640kwt i måneden. Om en ny varmepumpe tank kan halvere dette utgjør det da ca 320kwt i måneden, eller 3840kwt i året. Et slikt regnestykke er jo bra, men sannsynligvis alltfor godt, da tanken nok ikke er på 24t i døgnet. Nei, er ikke riktig, men min tank har kaputt element, så går på halv maskin 🙂
  9. Ja, det er en bra tilnærming. Da må presentasjonen til HS være helt på viddene. Snålt det ikke er noen brukbar energimåler inebygd i systemet. Måling av energiforbruk er jo absolutt noe som er interessant med smarthus styring. Da får jeg prøve å finne ut hva som er vanlig antall timer en VV er på i løpet av et døgn og gjette forbruk på den måten i stedet.
  10. Ja, det er mulig, men kjenner ikke så mye varme på tanken i allefall. Men er denne grafen ubrukelig? Tanken kan da ikke bruke 50kwt daglig. Det vil utgjøre 18000kwt årlig. Kan graf label være tulball og 9801 Kw være totalt på måned kanskje. Om jeg da deler 9800kw på antall timer sålangt i måned virker det mer mulig.
  11. Ser litt på den innebygde energimåleren i HS4. Er litt nyskjerrig på hva strømforbruket i VV bereder er sålangt denne måned. Har satt inn en smartplugg i stikk og målt fra 1. desember. Forstår dog ikke helt grafen. Har satt den til å kun vise aktuell node og måned. Mener den at den kun har målt 9,8Kw på 8 dager? 9800kwt må vel uansett være helt på viddene. Aner ikke hva en slik gammel tank trekker på 2 personer, men synes vel det høres lite ut? Når termostat er på måler den 880w, og det er vel rimelig korrekt. Tenker å bytte ut tanken til nyåret, da den er gammel, men om den knapt bruker strøm er det kanskje ikke så mye å hente.
  12. Det kan stemme ganske bra. Men syntes først det var mest logisk å trekke fra en verdi på 5 siden det sto i manualen. Sålangt ser den nå ut til å fungere som den skal hos meg.
  13. Monterte også opp denne termostaten i går i HS4. Ulykkeligvis burde jeg lest denne tråden først. Kan slå av og på termostaten fra HS. Ser også påstått luft temp i HS. Det går dog ikke an å justere temp fra HS. Det går ikke an å kalibrere temp som er 4c for høy fra HS. Det jeg misliker mest er at temp viser feil. Kan alltids justere temp opp ned i rommet manuelt. Oppdaterte til den uoffisielle firmwaren greit, men hjalp ikke noe på problemet. Edit. Etter litt tid kommuniserer termostaten nå med HS4 😀 Den måtte nok bare få tenkt seg om. Den viser fortsatt feil temp i display, så må fortsette jakten på det. Edit2 Lekte litt med parameter 10 som definerer luft temp. I bruksanvisning står det at man må trekke fra/legge til antall grader man vil korrigere fra 256. Prøvde med 251 for å få 5c mindre i visning, uten hell. For gøy satte jeg 215 i stedet. Da ble det korrekt. Aner ikke hvorfor, men nå viser temp riktig...
  14. Ok, tester det. Lurer på om det også kan være noe med at sensor ikke våken. Tenkte den kanskje alltid var våken på USB strøm, men synes det er pussig jeg ikke kan se verdien jeg har lagret.
  15. Ja, har prøvd å forstå den oppskriften. Lurer på om jeg nå fikk til å sette inn verdi -23 på parameter #201. I allefall kommer den verdien opp når jeg går inn på den. Det påvirker dog ikke noe på vist temperatur.
  16. Har en Multisensor 6 som går på USB på kjøkken. Primært for å måle temp. Problem er at den måler 2,3c+ mot faktisk temp. Muligens siden den er plassert i tak. Har funnet at det skal være mulig å gå inn på innstilling #201 og sette offsett til verdi -23. Dette fungerer dog ikke. Virker som det faktisk blir ignorert. Etter lagring ender ikke temp seg og når jeg går inn på innstilling #201 er den enda blank. Noen som har klart å kalibrere slike i HS? Jeg jukser det til i dag ved å ta hensyn til de +2,3c i ovn på/av regel, så er ingen krise. Men hadde vært kult å se riktig temperatur i oversikten da.
  17. Supert, takk for innspill. Jeg tester ut. Greit å ha dett på plass før det blir kjøligere vær. Så får vi se om det gir noe strømbesparelse.
  18. Og det går greit med så pass mange "OR IF" i samme event? Er jo praktisk å kutte ned på eventene, så lenge det blir oversiktelig. Spesielt siden jeg også ville hatt temp inn som en faktor.
  19. Aha, så da lager man 6 event som da styrer en gruppe med ovner feks. Jeg må også ha temp inn i kabalen. Ikke vits å ha på ovnen om det likevel er varmt nok i rommet.
  20. Trodde ikke det var mulig å ha så mange kriterier i en event. Men godt mulig jeg tar feil. Jeg teller vel da 4 kriterier for å la ovn være PÅ. Så en event med 4 kriterier for å være AV.
  21. Jeg ønsker at kunstig knapp for ovner PÅ/AV skal fungere slik: - Om det er ukedag og kl er mellom 05:00 og 08:00 = PÅ - Om det er ukedag og kl er mellom 15:00 og 22:00 = PÅ - Om det er helg og kl er mellom 07:00 og 22:00 = PÅ - Ellers AV Så tenker jeg at det også skal være et annet premiss som styrer ovn PÅ/AV om temp er over eller under grense. Dette premisset har jeg allerede i dag og fungerer fint. Men fyrer vel for kråka om natta og når vi er på jobb.
  22. Vi går snart inn i den kalde tiden og lurer på å sette opp en kunstig knapp som er på eller av alt etter tid på døgnet. Da for å spare litt på oppvarming. Selv om temp i rom er lav nok til å trigge ovn, er det kanskje ikke nødvendig om natten, eller når man er på jobb. Kunne da kanskje lagt til et premiss til, om at en kunstig knapp er på eller av alt etter tid på døgn eller ukedag. Men en slik knapp vil vel ha for mange premiss eller finnes det en kalender/tid plugin som forenkler noe slikt? Ønsker vel at kunstig knapp for varme er "On" tidlig morgen ukedager og før middag til ut kveld. I helga må den være litt anderledes satt opp. Kanskje mulig å ha en knapp for ukedager og en for helg om det blir for mange premisser.
  23. GeirN

    Nattmodus knapp

    Noe i veien for å bare slette de under devicene man ikke har behov for? Eller bedre å skjule dem?
  24. GeirN

    Nattmodus knapp

    Ja i line view ser det mye mer oversiktelig ut. Mye bedre layout. Visste ikke om den. Ser den fysiske bryteren har mange under devicer. Blant annet light 1 og 2 også. Hva nå det måtte bety. Er bare av og på lys trapp og gang jeg bryr meg om på den dog.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.