Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

rhesusminus

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

rhesusminus sine prestasjoner

Fjernstyrer

Fjernstyrer (3/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. F.eks. er den en største "ukjente" hos meg komfyren. Den trekker mye effekt og jeg vil helst kunne bruke den akkurat når jeg vil og smarthuset skal håndtere det. La oss si at jeg kommer hjem etter jobb og setter igang matlagingen 16:50. Hvis jeg da allerede har "brukt opp" mye av kvoten på 5kWt så risikerer jeg å skyte over selv om jeg skrur av alle andre forbrukere. Da koster den ene middagen meg 250,- ekstra. Omvendt, hvis jeg på slutten av timen har spart kvoten og kjører på med høy effekt for å bruke den opp, kan jeg enkelt koble ut laster for å kompensere for det komfyren bruker.
  2. Jeg satt meg ned å prøvde å finne en fin algoritme for å styre forbruket mtp timeseffekt. Det som slo meg er at den optimale styringen er faktisk det motsatte av hva nettselskapene hevder de vil oppnå med effekttariff. Det kommer av at man i huset sitt har en del strømforbrukere som ikke lar seg styre så enkelt. Det er vanskelig å vite hva strømforbruket vil bli i løpet av neste time, derfor må man gjøre det omvendt, altså at man venter til slutten av klokketimen før man kobler inn lastene slik at man reduserer risikoen for å skyte over grensen for neste trinn på nettleien. Paradokset er at større laster gir bedre regulering, dvs det er mye lettere å komme nærmere grensen med høy effekt enn med lav effekt. Det lønner seg altså å heller lade elbilen med full effekt i en liten periode rett før timesslutt enn en lavere effekt over lengre tid. Jeg kan lade med alt fra 1.4kW til 11kW. Det mest lønsomme for meg blir da å lade med 11kW helt på slutten av timen. Grunnen er at "timeseffekt" ikke er egentlig effekt men en porsjon energi som skal fordeles over en klokketime. Det lønner seg å vente så lenge som mulig med å bruke opp rasjonen mtp uforutsette energibehov som kan oppstå i løpet av timen.
  3. Beregning av fasestrømmer i IT-nett Målt strøm i1 Målt strøm i2 i_l er målt effekt/målt spenning. Jeg tok effekten og delte på gjennomsnittet av fasespenningene. Forskjellen mellom fasene er ganske liten. Denne utregnigen tar ikke hensyn til reaktiv effekt. Feilen blir minimal hos meg. x = (-pow(i_l,2)*(pow(i1,4) - 2*pow(i1,2)*pow(i2,2) - 2*pow(i1,2)*pow(i_l,2) + pow(i2,4) - 2*pow(i2,2)*pow(i_l,2) + pow(i_l,4))) if (x >= 0): fields['ip1'] = (0.166667*(3*pow(i1,2)*i_l - 1.73205*math.sqrt(x) - 3*pow(i2,2)*i_l + 3*pow(i_l,3))/pow(i_l,2)) fields['ip3'] = (0.166667*(-3*pow(i1,2)*i_l - 1.73205*math.sqrt(x) + 3*pow(i2,2)*i_l + 3*pow(i_l,3)))/pow(i_l,2) x = (-pow(i_l,2)*(pow(i1,4) - 2*pow(i2,2)*pow(i1,2) - 2*pow(i_l,2)*pow(i1,2) + pow(i2,4) + pow(i_l,4) - 2*pow(i2,2)*pow(i_l,2))) if (x >= 0): fields['ip2'] = (0.57735*math.sqrt(x))/pow(i_l,2) Det glitcher litt når det er store endringer i strømmen, det tror jeg er noe med rapporteringen fra Aidon. Ellers funker det greit.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.