Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Laterman

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Laterman

  1. Har fra før jeg flytta serveren. Men siden det var mitt første oppsett, og første erfaring med HS, så vurderer jeg en clean install og starte helt fra scratch.
  2. Det er noen forskjeller på Node 35 og Garasje-Ute, mest iøynefallende er jo at det er kun 3 devicer på node 35. På Garasje-Ute så er Test connectivity under Z-wave ok. Eneste «avvik» er at på «audit node» kommer det denne feilmeldingen: «Could not find Parent for Z-Wave device passed to the Audit function» Firmware, settings og associations er grået ut. Forøvrig fungerer alle devices her, slik at jeg kan slå av og på julelysene helt fint På node35 er test connectivity under z-wave ok. Audit node gir vanlig tilbakemelding. Firmware, settings og associations er velgbare her.
  3. Jeg hadde en stund HS4-server stående på kontoret i 1.etasje, siden den var lett tilgjengelig når jeg startet min «HS-reise» som nybegynner. For et par måneder siden, så var det meste av utstyr koblet på, alt fungerte fint og da var tiden kommet for å flytte serveren ned til sin tiltenkte plass i kjelleren. Etter flytting måtte jeg sette ny com-port på Z-wave interfacet (aeotec stick) så dukka alt opp som skulle være der. Men flere devicer er nå dobbelt opp. Dvs en device med fullt navn, mens en med kun «node xx». Det er jo svært rotete og uoversiktelig å ha mange slike dobbeltføringer, så hva kan en gjøre for å bli kvitt de? De kan vel ikke akkurat fjernes, eller må alle slike eksluderes for å inkluderes igjen? Hvis noen har en teori om årsaken til at de dukker opp slik, så hadde det også vært fint så en unngår slikt i fremtiden... (Devicene i bildet under er samme device)
  4. Ante meg det... Hadde håpet på en stegvis endring, siden pærene koster 7-800 kr/stk. Men det er vel bare å hive seg i det
  5. Ok, muligens like mye et rent elektrikerspørsmål som hjemmeautomasjon, men jeg prøver likevel. Trappa hjemme har 3 Flos globaller hengende, de har noen gamle Halogen 150W pærer som jeg ønsker å bytte til LED. Samtidig vil jeg bytte bryterene, og sette inn z-wave dimmer(e). Så altså: Bryter nede, 3x150W halogenpærer og dimmer oppe. Nå har 1 av pærene tatt kvelden, så da er spørsmålet, kan jeg kombinere 1 LED og 2 halogen på dagens dimmer? (Elko 315 tipper jeg) Eller kan jeg sette inn 2 Namron z-wave 400W dimmere og ha 1 LED og 2 halogen? Eller må jeg bytte alt til LED når jeg først går i gang?
  6. Tusen takk, da stikker jeg på/til Kjell!
  7. Ok, jeg lest litt for fort der. Trodde de greiene fra Kjell var z-wave. Er det noen stor forskjell på RfxTrx og RFlink? Eller vil foreksempel Tellstick gjøre samme nytten? Beklager at jeg kupper z-wavetråden med 433-spm...
  8. Ajaj, det var ikke meningen. Men de der Tellstickgreiene er likså interessante. Da slipper jeg vel å kjøpe en Rfxtrx, når jeg allerede har Homeseer med z-wave stick?
  9. Jeg skal kjøpe inn 433MHz temperatursensorer, og det er første gang jeg gjør dette, har derfor ingen andre merker i hus. En slags clean install, altså. Noen som har tips til hvilke sensorer som gir god kvalitet for pengene? Må visst også få bestilt en RFXtrx i kveld...
  10. Kanskje legge klar noen trekkerør til gulvsensorer, dersom du skulle ha behov for det? Feks ved tregulv/vinyl kan det være praktisk. Man måler vel egentlig maks overflatetemperatur på tregulv, men jeg tenker å legge trekkerøret veldig grunt i støpen. Hvis noen har et godt tips til automatisk måling av overflatetemperatur, så er jeg veldig interessert i det!
  11. Nei, har du sett. 10 devices dukka opp i v 3.0.2.4 non-secure... Tusen takk! da gjenstår det kun å teste at aktuatorene «oppfører» seg.
  12. Hehe, sorry. Er inne i min egen feilsøkingsboble her. Mente å si 3 versjoner av Zwave plugin. Beta, vanlig og den med kryptering.
  13. Ja, jeg har forsøkt alle 3 versjonene.
  14. Jeg sliter ennå med å få Zwater til å fungere med HS4. Prøvde på en eldre pc med HS3, men der fant den kun 1 child device der også. Er det noen i Stavangerområdet som kunne tenkt seg å testet min unit, for å kunne bekrefte/avkrefte hvor problemene mine ligger?
  15. Hei Jeg har et oppsett med en Fibaro Switch 2 ( https://www.elektroimportoren.no/fibaro-rel-1-x-8a-1840w-z-wave/4512444/Product.html?Event=searchlist) som står i en takboks i garasjen. Fra denne går det kabling til et utendørs stikk som kontrollerer julelys. Så kjøpte jeg en LED-stripe fra AliExpress som jeg tenkte jeg kunne bruke resten av året (ALi LED-stripe) . Etter 2 gangers bruk kortsluttet driten. Fibaro switch funker ikke lengre og er død (har forsøkt å resette og slikt). LED-stripen kortslutter også andre stikk jeg forsøker å sette den inn i. Så leser jeg i manualen til Fibaro at «Do not connect types of loads other than resistive and incandescent!». Kan noen som kan litt mer elektro enn meg sjekke om jeg har driti meg ut med den stripa, at den faller inn under andre ting enn «resistive and incandesecent»
  16. Skal forsøke å endre til en annen z-wave-driver senere i dag. HS finner 5 assosiasjoner. Alle er satt til HS endpoint 1. «All associations for node 26 have been retrieved successfully, it supports associations on these groups: 1, 2, 3, 4, 5.» «1 out of 1 Child devices of node 26 were created successfully» Edit: Jeg klarte ikke helt å finne de der multi associations (MCA) som videoen til Heatit viser. Det er vel fra Fibaro Homecenter?
  17. Jeg forsøker å legge til Z-water til HS4, men det kommer kun opp 1 child device, dvs kun 1 switch. Mangler lizm de resterende 9... Har ekskludert, resatt Z-water og inkludert igjen 5 ganger, men med samme resultat. Lagt til Z-wave beta med S2, og forsøkt både S2 og S0 inkludering, men med samme resultat. Det klikker i enheten når jeg trykker on/off på den ene child devicen, men aner ikke hvilken utgang den kontrollerer. Noen med tips til hva jeg kan forsøke av videre feilsøking? (Er noelunde ny på HS, så hvis det er litt avansert, så ta frem teskjeen...) Har forresten forsøkt med og uten aktuatorer tilkoblet, uten at det ga noe utslag.
  18. Tenkte mer på om det er ulike dimensjoner på der du fester aktuatorene. Antall mm eksempel.
  19. Muligens feil forum, dere får bære over med meg. Har kjøpt en Z-water jeg skal ettermontere på en Tece-fordelingsstokk. Men sliter med å finne ut hvilke type aktuatorer jeg skal kjøpe? Noen som vet hvordan man finner det ut?
  20. Kupper denne littegranne. Jeg skal akkurat til å bestille mer solskjerming (3 zipscreens), og ønsker å installere HomeSeer i huset i løpet av vinteren. Skal ikke kun styre screens med HS, men har planer om lys, varmekabler, ventilasjon, dørlås og vannbåren varme. Jeg har allerede en screen med Somfy-styring. Jeg antar selv at det er enklere å styre screens med en Fibaro Roller shutter enn via-via med Somfy, eller blir dette hipp som happ? Husk at jeg er noob på HomeSeer foreløpig... Når jeg skal be om tilbud, så er det da motorstyring med pulsbrytere jeg skal be om, da? Eller hvordan ordlegger man seg for å få det riktig?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.