Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

zero_talent

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av zero_talent

  1. Hei, og takk for supplerende kommentarer her. Vi mistenkte at dette forumets medlemmer var særs fiendtlige til å overlate styringen til andre, så det har vi jo fått bekreftet nå - både i denne tråden og i selve undersøkelsen. I denne omgang er vi ute etter "early adopters", som det heter på godt norsk. Senere vil vi utvide til å spørre brukere som ikke har utstyr på plass og ikke er så kjent med smartstyring. Men svarene vi har fått inn så langt viser tydelig at det skal store besparelser til, og styringen vil man helst ha selv. Det er for så vidt ikke overraskende, men det finnes enn så lenge svært få studier som bekrefter mistanken.
  2. Hei, jeg vil gjerne høre fra dere kloke hoder på forumet. vi (forskere ved universitetet i Sørøst-Norge) er med på et EU-prosjekt om smart strømstyring. I den sammenheng ønsker vi å finne ut mer om hva "early adopters" av teknologi tenker om incentivene for å ta i bruk smart strømstyring - spesielt det å la nettleverandøren få lov å overta nye av styringen. Håper derfor så mange som mulig har tid og ork til å svare på undersøkelsen. Det tar ikke mer enn 5-10 minutter, og vil være et verdifullt bidrag til å bringe kunnskapen om smart grids et lite stykke videre. Svarene er helt anonyme og vil kun publiseres i aggregert form. Lenke til undersøkelsen: https://nettskjema.no/a/209972 Med vennlig hilsen Marius Rohde Johannessen, Lasse Berntzen Universitetet i Sørøst-Norge Edit: eventuelle tanker om tematikken, utenom spørsmålene, er også velkomne. Svar gjerne i denne tråden, eller bruk tekstboksen i spørreskjemaet.
  3. Har en 32A Schneider wallbox til lading av bil, som jeg idiotisk nok fikk installert av Fortum. Den "smarte" boksen er dermed bare smart hvis man betaler ekstra til fortum for tilgang til strømstyring. Jeg vet det er mulig å fjerne 4G-modemet fortum har installert og erstatte det med kabel eller Wi-Fi, men finnes det andre måter å styre boksen på, samt få inn data om forbruk? Jeg er primært ute etter automatisk start og stopp basert på strømpris og forbruk i resten av huset (har opplevd et par ganger at sikringen går under lading, så dette er egentlig mest viktig). Vil for eksempel Aeotec Heavy Duty Smart Switch kunne brukes til annet enn manuell styring?
  4. Da har jeg gått lei av lokketilbud med påfølgende telefonterror, og tester tibber jeg også... Hei! Jeg bruker Tibber, appen som erstatter strømselskapet og gjør strømregningen lavere med teknologi. Blir du også kunde, får vi begge 500 kr å handle smarte dingser for: https://invite.tibber.com/73b9984
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.