Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Owangen

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Owangen

  1. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Ok, det er litt utydelig for meg om det å gjøre det via menyen gjør samme funksjon eller ikke? Forstod det slik (basert på det jeg har lest og antagelser) at det via menyen tar kun selve termostaten, og ikke zigbee radio. Mens man via boot så tas zigbee radio? Veldig usikker her.
  2. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Som du sikkert så i https://github.com/Koenkk/zigbee2mqtt/issues/8319#issuecomment-975717264 så fungerer det for andre. Det kan derfor være pga deconz/zigbee2mqtt comboen som er rotårsaken til problemet du beskriver, uten at jeg kjenner til hva det kan være. Eventuelt så kan det være pga ulike hardware versjoner og eventuelt software versjoner av termostaten, som skaper inkompatibiltet (min står det v1.2 bakpå). Bruker selv Slaesh sin usb dongle sammen med zigbee2mqtt, og det har fungert knirkefritt. Skal gjøre nytt forsøk mot ELKO support for å få min termostat sin zigbee radio operativ igjen. Ok, skal gjøre ett nytt forsøk. Det skal bare være å boote den med en fat32 formattert microsd? Ingen spesielle triks som må gjøres?
  3. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Jeg tror ikke jeg har noen eldre versjoner av zigbee-fw. Hvis du har noen så send meg eller pek gjerne hvor jeg finner det
  4. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Ja, svarte på tråden. Jeg får ikke testet noe dessverre. Zigbee radioen min i termostaten er fortsatt ikke fungerende, har kontaktet ELKO support, men har ikke fått den til å fungere. Fungerer din termostat i andre integrasjoner?
  5. Det kommer vel veldig an på hva slags kontroll system du planlegger å kjøre, her er det en drøss å velge mellom. For min egen del har jeg prøve både Homey og deconz. Men har landet på Home assistant, fordi jeg mener det gir meg mest fleksibilitet (muligens også mest frustrasjon :-)) Når det gjelder smarte produkter så er det jo også en drøss å velge mellom slik du beskriver det. Jeg har der landet på zigbee produkter (via zigbee2mqtt), og noe wifi produkter, igjen fordi det gir meg best fleksibilitet slik jeg ser det. Alt i alt kommer det an på hvor teknisk anlagt man er selv, og hvor interessert man er til å fikle med dette selv (les: bruke tid på). På den ene siden har man Fibaro, Futurehome, Homey etc, som er litt mer ferdigprodukter, så har man Home assistant, Home seer, OpenHAB, Domoticz etc som er litt mer DIY. Når det er sagt så synes jeg https://blakadder.com/ har en god oversikt. Spesielt synes jeg denne er god https://zigbee.blakadder.com/
  6. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Har ikke brukt noe mer tid på dette. Tenkte eventuelt å kontakte elko support å høre om de har ulik zigbee radio firmware for ulik hardware av termostaten, eventuelt andre ideer. Akkurat nå er den kun en dum termostat, men den fungerer, og jeg får ikke utviklet noe mer på zigbee2mqtt integrasjonen siden jeg kun har en elko zigbee termostat
  7. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Jeg ser referanser til tilsvarende problem f.eks. her https://community.athom.com/t/elko-smart/33262/17 så jeg skal sjekke det ut litt mer ved ledig tid. Uansett rart at jeg ikke får oppdatert til 1.0.25, skal sjekke det ut litt mer om hva som kan være årsaken. Tenkte å se om det kan være ulike måter å formatere sd-kortet på, siden den ikke leser den ved boot. Men det virker også litt rart om det er årsaken siden den klarer å lese sd-kortet når jeg oppdaterer via menyen. Andre som har opplevd tilsvarende problem? Slik du kjenner det @petersv er det riktig at zigbee radio firmwaren kun blir oppdatert ved boot (altså ap1.bin filen du la ved), og elko.ebl filen er for selve termostaten? En annen ting; jeg er har sett referanser til fil som heter app.bin. Hva er forskjellen mellom app.bin og ap1.bin tro? Og en annen ting; angående versjonsnummer 1.0.25. Hvis min teori om at det 2 firmwares (en til zigbee radio og en til termostat) Hva refererer versjonsnummeret jeg får opp ved boot til? Er det til zigbee radio eller termostat versjon?
  8. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Fungerer fortsatt ikke dessverre. Kortet er formattert med fat32, og jeg tar strømmen med sikringen mellom vært steg. SD-kortet lar seg lese via menyen, og noe blir oppdatert (ser at den teller opp bytes). Men ingenting skjer via boot, og zigbee'n er fortsatt ikke fungerende.
  9. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Det står kun versjonsnummeret ved booting.
  10. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Jeg plasserte kun denne filen på sd-kortet. Fulgte prosedyrem, men det skjedde ingenting når jeg gjorde dette, samme versjon. Ingeting ble oppgradert. Klarte riktignok å skru på trådløs funksjonen, selv om den likevel ikke lot seg parre.
  11. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Nå oppfører termostaten seg merkelig. Etter jeg oppdaterte til 1.0.11R så får jeg heller ikke parret enheten med koordinatoren, dvs samme problem som @LarsOS. Ser at trådløs symbolet ikke er på, og når jeg forsøker å skru på slik det står i manualen, pil ned og M samtidig i 5 seg, så skjer ingenting. Håpløst produkt
  12. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Nå oppfører termostaten seg merkelig. Etter jeg oppdaterte til 1.0.11R så får jeg heller ikke parret enheten med koordinatoren, dvs samme problem som @LarsOS. Ser at trådløs symbolet ikke er på, og når jeg forsøker å skru på slik det står i manualen, pil ned og M samtidig i 5 seg, så skjer ingenting. Håpløst produkt
  13. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    @petersvJeg forsøkte å oppdatere basert på post du pekte på, men klarte bare å oppdatere til 1.0.11R. (var opprinnelig 1.0.10R). Så hvordan jeg får oppdatert 1.2.5R vet jeg ikke.
  14. Til info så har jeg også lagt inn en liten oppdatering i zigbee2mqtt (https://github.com/Koenkk/zigbee-herdsman-converters/pull/2979 ikke lansert enda) for å støtte bytte mellom kontroll moduser (farge modues), samt rapportering på batteristatus og batterispenningsnivå. Så da bør den være komplett støttet i zigbee2mqtt.
  15. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Skjønner, den støtter altså ikke disse spesielle Elko attributtene. Jeg får bare oppgradere til siste versjon ved anledning og teste. Jeg ser at Homey og Deconz har tilsvarende implementasjon så tviler på at fw versjon er det grunnleggende problemet
  16. Jeg ser referanser til tilsvarende problem for Homey her https://community.athom.com/t/elko-smart/33262/23 @LarsOS Kan du prøve noen av de tipsene som står i den posten henvist her?
  17. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    @petersv Kan ikke finne noen referanse til Elko implementasjonen for ZHA på github (antar det burde ha ligget her https://github.com/zigpy/zha-device-handlers/tree/dev/zhaquirks). Ser det ligger en device support request her https://github.com/zigpy/zha-device-handlers/issues/999 Har du laget det lokalt hos deg? Kjenner ikke til ZHA i detalj så det kan godt være at jeg ser feil sted altså.
  18. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Takk for tipset med ZHA. Var ikke klar over at den er støttet der også. Skal ta en kikk på den implementasjonen.
  19. Hei Jeg la inn støtte for ELKO Termostat "Super TR" i zigbee2mqtt her forleden https://www.zigbee2mqtt.io/devices/4523430.html og @LarsOS har vært så grei å teste den. Han opplever problemer med å få den til å fungere. Når vi feilsøkte så oppdaget vi at min fw var 1.0.10R mend Lars sin var 1.2.5R. Jeg har basert min implementasjon på arbeidet her https://github.com/prj84/com.elko som er for Homey og her https://github.com/dresden-elektronik/deconz-rest-plugin/blob/4780cc72ca913352388cd17791c9f75d1e857c7b/bindings.cpp som er for Deconz. Er det andre som også opplever problemer med ELKO Termostat mot Homey eller Deconz som har nyere fw? Kan det være forskjell på hardware også på nyere enheter? Jeg kan selvsagt oppgradere min fw, men usikker på om jeg gjør det hvis ting slutter å fungere.
  20. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Selvsagt, men kan det være ulik hw versjoner også? Det som er rart er at det heller ikke fungerer med Dev console for Lars sin enhet, med å teste på hvacthermostat cluster, med f.eks. localtemp. Jeg har basert min implementasjon på Homey og Deconz sin implementasjon, så da burde den heller ikke fungerer der.
  21. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Ja, du er inne på noe der. Men jeg har en eldre versjon av firmware enn @LarsOS sin enhet? Lager en ny tråd for å grave litt i dette. Antar dette problemet også gjelder folk som bruker Homey og Deconz sammen med Elko Termostat
  22. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    @LarsOS Har sendt deg PM, så kan vi feilsøke videre der.
  23. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    @LarsOSBeklager jeg forvekslet den med den offisielle frontenden som følger med zigbee2mqtt https://www.zigbee2mqtt.io/information/frontend.html Denne har denne expose tab'en. Kunne du testet med den?
  24. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Så bra du tester den. Kunne du forsøkt å tvinge en oppdatering via expose fanen på noen av attributtene i zigbee2mqttassistant?
  25. Owangen

    Er Elko ZigBee åpen?

    Nei, dessverre. Har aldri testet ZHA.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.