Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

jtfidje

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

jtfidje sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Mosquitto på meg i en docker container på serveren i boden. ?
  2. Hmm skjønner - her har jo jeg så klart bare gått ut ifra at det vil være enkelt å åpne opp for å trekke litt ledning. Kjenner jeg setter veldig pris på at dere passer på at ikke det går for fort i svingene for meg her!
  3. Vil det ikke fungere å bruke den som allerede er bygget inn i lampen?
  4. Det var det jeg hadde tenkt å bruke en Shelly Dimmer til. Ut fra mine relativt primitive målinger vil jeg veldig greit klare å skjule den i lampefoten slik at den ikke synes, og så kobler jeg "dra snoren" via den. Shelly'en kan da motta dimmesignal fra dimmeren og dimme lampa sammen med de andre, men den kan også få beskjed fra dra-snoren om å slå av og på lyset.
  5. Hei dere - kommer med et lite rop om hjelp som jeg ser flere andre også har gjort. Har hatt en RPi i skapet gående i en uke eller to nå med en slik ( https://www.aliexpress.com/item/32719562958.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.c8314c4dpbv1pv ) koblet til min Kamstrup AMS. Det har fungert helt fint - jeg har fått verdier hvert 10sek, og en slik "ekstra melding" hver time, helt til i dag. Plutselig la jeg merke til at grafana mente jeg hadde et forbruk på flere hundre MW. Da jeg ssh'et inn på Raspberry'en ser jeg at meldingene som kommer er helt på "bærtur". Noen ganger kommer meldinger, andre ganger kommer dem ikke. Antall bytes den printer ut er forskjellig fra hver melding. Her er et par eksempler akkuart nå: Hva i all verden tror dere det er som foregår? Har MBUS-til-USB kortet plutselig tatt kvelden? UPDATE 27.03: Nå er alt dødt. Raspberry'en får ingen ting fra /dev/ttyUSB0, men jeg måler korrekt spenning ( inkludert fall hvert 10s ) på MBUS-til-USB kortet. Er vel kanskje kortet som er dødt da...? UPDATE 15.04: Ny MBUS - USB converter på vei i posten da....
  6. Stemmer. Til å begynne med blir det dog bare denne ene dimmeren. Jeg er helt i starten av dette her, så det eneste jeg har fått på plass er serveren og litt software :-) ( software og nettverk er liksom det jeg kan, så alt som kommer nå med smart utstyr er nytt for meg )
  7. Veldig mye fine kommentarer her nå! :-) Litt av greia er at hu har funnet noen sånne "fine glødepærer" i LED som står i nesten alt av lamper. Slik jeg ser det er det billigere å kjøpe én Shelly ( eller tilsvarende annet merke ) som kan drive begge pærene som allerede står i lampen i stedet for å lete etter smartpærer som er like fine å se på ? Merker Z-Wave frister mest ettersom jeg ser bølgelengden er lenger og derfor rekker lenger ( Serveren er "forvist" til boden ute) Blir vel litt prøving og feiling også her tenker jeg ? Takk for tips her!
  8. Jeg har ikke testet dette, men min forståelse er at med en Z-Wave eller ZigBee mottaker i serveren vil jeg kunne se meldinger fra diverse Z-Wave / ZigBee utstyr og få inn i Node-RED eller HomeAssistant uten en hub? Når det gjelder Shelly'ene har de innebygget støtte for å bli styr lokalt og er derfor ikke avhengig av nett ( skulle det være helt ille kan jeg vel flashe dem med Tasmota ). Ellers er dem så små at med de kjappe målingene jeg har gjort kan jeg montere dem skjult i lampene slik dem er, og på den måten kan lampene fremdeles brukes helt likt som de allerede gjør, men også kunne dimmes i tillegg! ? Men - du ville gått for ZigBee fremfor Z-Wave og/eller WiFi? :-)
  9. Supert - takk skal du ha for hjelp :-)
  10. Nei det kan du si - det kan kan jeg nok absolutt. Jeg vil tro at så lenge den kan både sende og motta dimmenivå vil det fungere akkurat slik jeg ønsker! Men - la meg forklare scenarioet :-) Kokte sammen en kjapp tegning i Draw.io som jeg la til her. Slik det er i dag har hun en taklampe som er koblet til et punkt i taket, og har en dimmer på en vegg som styrer den. I tilleg har hun to gulvlamper med stikk-kontakter som bare er plugget rett inn i støpsel i vegg. Lampe 1 har en slik "trykk med foten" bryter, og Lampe 2 han en liten snor man drar i. Tanken min var å kjøpe inn en Shelly Dimmer til hver lampe, og så få en smart-dimmer som da vil kunne dimme alle lysene samtidig. Shelly'en ( og sikkert mange andre tilsvarende produkter ) tillater at man fremdeles kan bruke lysene som vanlig - et krav fra andre her i huset - slik at hun fremdeles kan dra i snoren til Lampe 2 om hun ønsker å slå av kun det lyset. Som du sier Moskus tenker jeg jo at dimmeren jeg allerede har kan byttes med en z-wave dimmer som kan sende og motta dimmenivå - du tenker fremdeles dette burde gå? Har du et eksempel på en dimmer som både kan sende og motta signal? En liten P.S. Jeg har lagt merke til at dimmere som man kobler til lyskilden ofte koster ganske mye mer enn andre "smarte" brytere som kun sender signal til en eller annen hub. Er nok derfor jeg har lent litt mer mot en slik enn noe annet, men om ikke det ekstisterer vil jeg jo heller betale litt ekstra for å få til noe som funker enn ikke noe i det hele tatt
  11. Ja du har helt riktig - dårlig valg av ord fra min side her! Trenger kun et skruhjul som sender dimmenivå, samt som kan trykkes inn for "On/Off". Takk for at du gjør dette klart! Har diskutert litt med sjefen i huset og denne løsningen sammen med et par enheter som f.eks shelly dimmere vil være veldig vennlig for andre i husstanden som ikke er like interessert som meg.
  12. De så interessante ut, men jeg er litt usikker på om de gjør det jeg ønsker - kanskje du har mulighet til å svare på det også :-) Den feature'en jeg trenger aller mest er at dimmeren sender ut "dimme-nivå" slik at jeg kan fange det opp i HA. Slik det ser ut for meg vil disse dimmerene kunne styre lyset(ene) direkte, samt motta signal om å dimme over Z-Wave / ZigBee. Men - jeg ønsker å drive lysene separat, og trenger egentlig "bare" en dimmer som kan sende signal om å dimme over Z-Wave / ZigBee. Kanskje det bare er meg som ikke har forstått helt hvordan disse virker? Tusen takk for tid og hjelp :-)
  13. Aah dette burde jeg presisert, takk! I hovedsak trenger jeg kun at den kan integreres i HomeAssistant uten noe krav til protokoll. Men - per i dag har jeg ikke ZigBee eller Z-Wave mottaker i serveren så WiFi hadde vært å foretrekke. Hvis ikke det er lett tilgjengelig utstyr med WiFi kjøper jeg dog glatt mottaker som kreves!
  14. Hei alle! Beklager på forhånd hvis dette ikke er riktig sted å poste spørsmålet. Jeg er på jakt etter en smart dimmer med "hjul" jeg kan vri på for å dimme opp og ned, og som man trykker inn for å slå av og på. Men jeg finner det ingen sted! Finner kun dimmere med separate brytere for dimming og av/på. Noen som har tips? ?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.