Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Teknor

Medlemmer
  • Innlegg

    91
  • Ble med

Alt skrevet av Teknor

  1. YES! Da skjønte jeg det @Petterpotet. Takker.
  2. Takk for tips. Da får jeg utforske videre. Bruker ikke NodeRed (enda). Får se om det finnes noe Bluescript eller annet jeg kan støtte meg på.
  3. Har en Namron 8K switch 4512703 som har ligget en stund uten å vært i bruk: Nå kan det se ut som den ikke er kompatibel med HomeAssistent / Z2M...? Er det noen som har suksess med å få den til å virke med Z2M? Får parret den med Z2M, men ser kun signal strenght og batteriindikator. Kan heller ikke finne noen Blueprints for Z2M, bare for ZHA. Før jeg kaster inn håndkledet og gir opp, noen som har fått til dette?
  4. Kult, @Petterpotet! Takk som deler. Spm: Jeg bruker ikke NodeRED, og har ikke satt meg så veldig inn i hva NR gjør. Vil dene fungere også uten NodeRED, med en kodesnutt i configuration.yaml og det aktuelle kortet?
  5. Yup. En sånn hadde vært fint. Til 1/10-del av prisen. 😅
  6. Noen som kjenner til et "dummy" 2032 batteri med ledinger ut fra dette "batteriet"? Hadde vært genialt å dytte på en batteriholder med 2x AA batterier på en enkel måte. Har dårlig erfaring med å lodde på batteripolene i små enheter, synes det er vanskelig å få loddetinnet til å sitte sikkelig på de små lederne. Dessuten vil et sånt dummy batteri være reverserbart. Har kikket på AliExpress, men ikke funnet noe som kan funke.
  7. Virker som om Elektroimportøren reduserer sitt utvalg av Zigbee produkter. Betydelig færre lyspærer og kanskje også færre plug-in støpsler enn for få måneder siden. Hvor kjøper dere den slags? Litt ambivalent til å kjøpe 230v produkter på Ali...
  8. Interessant. Selv har jeg et ambivalent forhold til IKEA sine batteridrevne noder. Synes batterilevetiden er for kort. Håper de forbedrer dette. Orker ikke bytte batterier hver 9. måned. Selv på en hytte hvor nodeaktivitetene (brytere etc) er nokså sjelden i bruk.
  9. vpn.telia.no løser nok problemet ditt. Om du tar risken får du vurdere, ingenting er risikofritt 😉
  10. Min forståelse (som over) er at både Telia og Telenor opererer med to ulike APN adresser, hvor den ene er for "massene" som gir begrenset tilgang inn, og en er for "nerdene". Jeg har også Chili og det fungerer utmerket. Kan åpne de portene jeg vil for å få tilgang. Se under. På min router kan jeg ha flere profiler, og velge hvilken av den jeg har aktivert. Husk derfor å aktivere den som du trenger. På min (10 år gamle) Huawei router:
  11. Da har vi erfart det samme. Bruker FW oppdatering på enhetene gjennom Z2M, og tror IKEA-enhetene skal ha siste FW. Uten at det ser ut til å gi nevneverdig forbedret batterilevetid. Noen som har erfaring med Namron brytere og batterilevetiden?
  12. Har litt ulike noder (dørsensor, temperatur/fukt, lysbrytere) som går på batteri både hjemme og på hytte. Det meste går vel på CR2450 3V batterier (eller CR2032). Generelt synes jeg levetiden er kort før batteriene må byttes. Nå når kulda kommer og sensorene er plassert på yttervegg eller ute blir selvfølgelig levetiden enda dårligere. Bryterne til IKEA varer vel 3/4 års tid (kun sporadisk brukt på hytte). Eksempel er en Tuya TS0201 som ble montert i sommer og som nå rapporterer 15 % batteri. Muligens får jeg bygge flere ESPHome løsninger... Hvilke erfarnger har dere med ZigBee batterienheter? Vurderer et par Namron ZigBee 4 Kanal Brytere, men frykter jeg må bytte batterier for ofte og det krever for mye oppfølging.
  13. Hva kan forskjellen være sammenlignet med den gamle annet enn en litt annen skjermlayout?
  14. Tror jeg skal ha truffet riktig med katalog @quackyo. Forsøker med med chmod 777 på filen og ser om den da blir plukket opp.
  15. Det magiske tallet er vel nærmere 150 øre inkl nettkostnader. Og ja, dersom trådstarter bikker neste tariffgruppe er terskelen enda høyere.
  16. Du vil fortsatt sitte igjen med mest netto når prisen er lav??
  17. OTA ser ikke ut til å starte. Er det noe krav til navn på .OTA filen? Slik den ligger nå: NAMRON_AS_4512737(6001) V22.ota (klarer ikke kopiere fra terminal vinduet så får bli bilde)
  18. Hvordan trigger du FW oppgradering med ZHA @quackyo ? Har gjort det med zigbee2mqtt men sliter med oppgradering etter overgang til ZHA.
  19. Har selv ikke away-mode, men styrer disse med tidsplan gjennom døgnet ved å endre termostat-temperaturen opp og ned. Automation fikser away mode ved å sette temperaturen lavt når vi er bortreist. Off-topic men likevel relevant tema: Min erfaring er at keep-alive bedrer stabiliteten på disse termostatene betydelig (HA, ZHA og Sonoff 3.0 dongle). keep_alive: minutes: 1
  20. Takker @ArnsteinL . Kundeservice hos Chili mener det skal stå "teila" og henviser til generelle telefoninnstillinger noe jeg tror ikke er korrekt og ikke gir public IP. Uansett, da har jeg i hvertfall to alternativer å teste.
  21. Noen her som har erfaring med bruk av Chilimobil (Telia) hyttebredbånd? Vurderer å flytte fra Talkmore (Telenor) til Chilimobil (Teila) på hytta, hvilke endringer skal jeg gjøre i APN innstillingene på routeren? Da jeg gjorde sist bytte var det skikkelig hodebry å få tak i riktig APN adresse for å nå tjenestene jeg åpnet/videresendte i routeren. Har sendt forespørsel til kundeservice, men erfaringmessig er ikke alltid den informasjonen pålitelig.
  22. Hadde følgende script i min tidligere Domoticz installasjon for å pinge Google og OpenDNS server hver time. Dersom ikke begge svarer, slås strømmen til min trådløse router seg av og på. Formål er å sikre tilgangen til nett på hytta. Noen som har noen tilsvarende kode for Home Assistant å dele? #!/bin/bash FirstIP="8.8.8.8" #(Google public DNS) SecondIP="208.67.222.222" #(OpenDNS public DNS) IDX="2406" DomoIP="192.168.1.100" DomoPort="8080" Tidspunkt=$(date +"%Y-%m-%d_%H-%M-%S") ping="ping -c 5 -w 3 -q "$FirstIP"" if $ping | grep -E "min/avg/max" > /dev/null then echo "("$Tidspunkt")First IP ("$FirstIP") responds, do nothing" else echo "--> No response from first IP ("$FirstIP"), now trying second one ("$SecondIP")" ping="ping -c 5 -w 3 -q "$SecondIP"" if $ping | grep -E "min/avg/max" > /dev/null then echo "Second IP ("$SecondIP") is responding, do nothing" else echo "--> Both IP's not responding, toggling power to modem" # Send off command to switch twice to be sure wget -O /dev/null - -q -t 1 'http://'$DomoIP':'$DomoPort'/json.htm?type=command&param=switchlight&idx='$IDX'&switchcmd=On' sleep 2 wget -O /dev/null - -q -t 1 'http://'$DomoIP':'$DomoPort'/json.htm?type=command&param=switchlight&idx='$IDX'&switchcmd=On' sleep 30 # Send on command to switch, twice to be sure wget -O /dev/null - -q -t 1 'http://'$DomoIP':'$DomoPort'/json.htm?type=command&param=switchlight&idx='$IDX'&switchcmd=Off' sleep 2 wget -O /dev/null - -q -t 1 'http://'$DomoIP':'$DomoPort'/json.htm?type=command&param=switchlight&idx='$IDX'&switchcmd=Off' sleep 2 fi fi
  23. Jeg bruker denne til å styre VVB mot de billigste timene. Skulle gjerne hatt denne til å styre en RGB pære (WAF-faktor) ut fra billigste timene i døgnet. Feks gradering fra grønt lys på billigste timene, over til gult lys og rødt på de dyreste timene. Er det noen som har laget noe slikt og kan dele koden? Skal brukes i en gammel lanterne her på hytta for å bevisstgjøre litt rundt strømbruk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.