Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Kranglefant

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Kranglefant sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hva med Philips Hue sin nye lyslenke: Hue White and color ambiance Festavia lyslenke 250 lysdioder | Philips Hue (philips-hue.com) Den er per nå offisielt ikke beregnet for utendørsbruk, men det er visstnok fordi de rakk å få på plass rett sertifisering før lansering. Philips Hue Festavia string light suitable for outdoor use after all? - Hueblog.com
  2. Du trenger ikke å feste rørert i selve himlingen. Du kan klare det fast i bjlelkelaget rett over himlingen med LETTI-KLAMMER eller tilsvarende. Evt. kubb inn en trebit mellom bjelkene hvis du har behov for å ha røret et sted mellom to bjelker. Med tanke på fukt så er det enkleste å bruke dampsperretape, f.eks. Tesa Seal Flex, og tape rundt røret mot dampsperreplasten. For å unngå ulyd må du bare tette røret i den ene enden. Enten med tape eller med akryl/silikon-teningsmasse.
  3. Senic Friends Of Hue Matt Sort | Elektroimportøren AS (elektroimportoren.no)
  4. En mulighet er å bruke Node Red.
  5. Zigbee enheter for hva? Jeg kjører alt som har med lys å gjøre via Hue-hubber, mens alle andre Zigbee enheter går via Zigbee2MQTT. Jeg tror ikke Hue støtter f.eks. røykvarslerere, men jeg har ikke testet. Jeg har gode erfaringer med Namron piller og led stripe kontrollerer i Hue. Dette er vel egentlig Sunricher, men rebranda av elektroimportøren. Så langt har jeg valgt å styre unna Ikea sine lysprodukter. Jeg leste et sted at de er noe begrenset av hva de kan ta imot av kommandoer på samme tid. F.eks. ikke mulig å endre farge og lysstyrke på en gang, men dette er ikke noe jeg har testet selv.
  6. Jeg bruker bare ZIgbee og Zwave selv, men skulle jeg ha hatt wifi-produkter så hadde jeg utvilsomt gått for Shelly sine produkter. Jeg vet at de har meget bra samarbeid med HA utviklermiljøet og god intergrasjon med HA Shelly - Home Assistant (home-assistant.io) De har to ulike plugger som kan være aktuelle for deg. Shelly Plug S - Shelly Cloud Shelly Plug - Shelly Cloud Her kan du se en sammenligning av de Shelly Plug vs Shelly Plug S - which smart plug to choose? - Kiril Peyanski's Blog Et rask google søk viser at prisen i norske nettbutikker ligger på henholdsvis 299 og 359.
  7. Ettar å ha lest anbefaling av både kamera og selger så kjøpte jeg dette: New Arriving IP Camera IPC T5442TM AS 4MP Starlight+ WDR IR Eyeball AI Network Camera , free DHL shipping|Surveillance Cameras| - AliExpress. Det kom på døren med DHL innen få dager og kostet meg 2006 kroner inkludert frakt, toll og mva. Dette kameraet har svært godt fargebilde selv midt på natta.
  8. Du kan jo bruke flere enkle stikk med styring i en kombinasjonsramme og påveggskappe.
  9. Smartdimmerene sender ikke kommandoer til pæren. Den dimmer strømmen tilsvarende en normal dum dimmer. Du kan ikke bruke den sammen med hue pærer. Det finnes ingen løsning med smarte dimmere som lar deg være uavhenige av hvilke pærer man bruke. For å fysisk styring av hue pæren kan du f.eks. bruke en Hue Wall Switch modul. Wall Switch modulen er batteridrevet sak som kobler opp til bryteren, samtidig så direktekobler du strømmen til lampa utenom bryteren.
  10. Tenker du at du skal all elektronikken inn i konblingsboksen? Det tror jeg blir vanskelig. Jeg kjenner i hvert fall ikke til noen løsninger for dette. Men genrellt sett så kan man erstatte hue stripene med generiske led striper og en hue kompatibel kontroller + trafo. Eksempler på hue kompatible led stripe kontrollere: Namron ZigBee 5 kanaler LED kontroller | Elektroimportøren AS (elektroimportoren.no) Tuya Zigbee 3.0 Smart LED Controller RGB+CCT 6pin Light Strip Controller DC12 24V Work With Alexa Google Assistant|Home Automation Modules| - AliExpress
  11. Senic Friends Of Hue Outdoor Sort | Elektroimportøren AS (elektroimportoren.no)
  12. Den står ikke med konstant strøm på. Den får får strøm via PoE som kommer fra en PoE Injector som er koblet til en smartplugg. Fully Kiosk Browser støtter MQTT og rapporter blant annent batterinnivå. Så jeg satt opp en autmatisering i Home Assitant som kutter strømmen når tableten er 80% ladet og slår den på igjen når den er nede på 20%
  13. Ja den står på hele tiden. Kjører fully kiosk browser som bruker kamerat for bevegelsesdetektsjon. Slår på skjermen når det er bevegelse og av igjen etter en stund uten bevegelse.
  14. Jeg har ikke vært noe borti noen løsninger som kobinerer driver og kontroller, bortsett fra IKEA sin som GAS referer til. Når det gjelder LED striper så vil jeg anbefale å kjøpe en COB stripe for jevnere lys (slipper å se punkter). Hvis vil handle i Norge så har jeg gode erfaringer med ledbelysning.no. Men jeg har etthvert ut a man får mye mer for pengene på Aliexpress. Handlet nettop denne: Bicolor COB LED Strip with Dimmer 24V 12V CCT FCOB Soft Flexible COB Tape Yellow Cool White 2700 6500K Dimmable LED Strip|LED Strips| - AliExpress, som jeg er veldig fornøyd. Merk at dette er CCT eller tunable white stripe. Dvs. den har både kald og varmhvite dioder. Hvis du bare vil ha en hvitfarge er nok andre modeller som er bedre. Jeg kjøpte en slik liten sak for å kontrollere den; Mini Zigbee DC5V 12V 24V 5050 RGB/RGBW/RGBCW/CCT/Dimmer Smart LED Strip Controller APP/Voice Control For Echo Plus/SmartThings|RGB Controlers| - AliExpress. Fungerer med vanlig 12 eller 24 v veggadapter og var ikke noe problem å legge til Philips Hue.
  15. Jeg kjøpte meg nettopp en Huawei Matepad T8 WIFI til dette formålet. Kostet 990 på Elkjøp. Huawei MatePad T 8 WiFi 16 GB nettbrett - iPad og nettbrett - Elkjøp (elkjop.no)Dette var den billigste løning jeg fant for en veggmontert løsning. Rammen er 3D printet. Dette er en prototype. Jeg må gjøre noen finjusteringer. Endelig versjon skal jeg også spraylakkere hvit for å gå mer i ett med veggen. Tablet får strøm vi POE og en POE til USB asapter i veggboks bak tableten.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.