Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

mongojarle

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

mongojarle sine prestasjoner

Portåpner

Portåpner (7/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ser serveren min har en uptime på 17 dager, så da er det vel 17 dager siden strømmen gikk. Det stemmer overens med strømforbruk-logging, og også SMS fra e-verket. Testet å hente ut noe data fra jobb-pcen min her nå, via modbus poll program. Det funket fint det, og nodered henter også enda ut data.
  2. Åh, jeg har en Thermia Calibra Eco. Jeg kikket akkurat på loggingen, og jeg får data hele tiden.
  3. Jeg kjører kun Node-Red, og er fornøyd med det. Jeg bruker modbus TCP også mot en vann/vann varmepumpe, funker helt fint det.
  4. Jeg har en Raspberry Pi 1, med en billig SDR stick. Har ikke sender, så kan ikke styre ting, kan bare motta. Software er https://triq.org/rtl_433/ (https://github.com/merbanan/rtl_433)
  5. Tja, jeg bruker ikke Homey, men jeg kalkulerer egne prisnivåer, 5 nivåer. Disse igjen viser jeg som tekst på mitt dashboard, men har også en RGB lyspære i en liten bordlampe på kjøkkenet som endrer seg etter prisnivå gjennom dagen. Uansett, jeg kalkurerer gjennomsnitt av strømprisen (blå strek), og så kalkulerer jeg standardavvik. Så har jeg definert nivående slik: LAVLAV (mørk grønn): Strømpris < 1,5 * standardavvik. LAV (lys grønn): Strømpris < 0,75 * standardavvik. HØY (lys rød): Strømpris > 0,75 * standardavvik. HØYHØY (mørk rød): Strømpris > 1,5 * standardavvik. MEDIUM (gul) er alt annet, som blir mellom lav og høy. Prisen jeg går utifra er inkludert alle avgifter og også differensiert nettleie (dag og natt). Tallet 0,75 og 1,5 måtte jeg prøve meg litt frem for å finne med tanke på hva jeg ville skulle skje på de forskjellige nivåene... F.eks er VVB bare på her ved LAV eller LAVLAV nivå. Varmekabler i betonggulv er av ved HØY og HØYHØY. Jeg kalkulerer også nivåene på nytt med en gang nye strømpriser er tilgjengelige, og tar da med begge døgnene (i dag og i morgen). Dashboard:
  6. Jeg er mye mer komfortabel med javascript enn YAML også. Men, det kan bli rimelig uoversiktlig og rotete i nodered også altså. Dette er bare for å lade en bil... Og det er ikke ferdig, mangler noen funksjoner jeg gjerne ville hatt.
  7. Jeg kjøpte noen av disse for test: https://www.aliexpress.com/item/1005003444957152.html 5 stykk for 500kr ca. De brukes her bare for overvåkning. Fungerer i zigbee2mqtt i hvertfall, og har innstilling for av/på når strømmen kommer tilbake.
  8. Jeg kjører alt jeg kan gjennom MQTT hvis det er mulig. Syntes det er veldig greit å forholde seg til. Raskt og smidig. Nå bruker ikke jeg HA da, men bare NodeRed.
  9. Det står vel beskrevet på zigbee2mqtt nettsiden. https://www.zigbee2mqtt.io/supported-devices/#v=Namron
  10. Det går helt fint! Var litt stressa en liten stund der, ettersom strømmålinger er sentral i lading av elbil her i huset. Var også gjennom endel pappesker for å finne adapteret, men det er borte, så nå får jeg bestille ett nytt til neste gang...
  11. Ser i manualen til Pow-K byggesettet at det er lagt inn pads for å jumpe GPIO12 eller UART. Min Pow-K har ikke en slik. Jeg så ikke at jeg hadde 8E1 i stedenfor 8N1, men det har jeg endret nå. Fortsatt ikke noe data... edit: UART var riktig for min dings. Funker nå. Takk for hjelpen! Alltid skummelt å oppdatere FW over wifi sånn...
  12. Hadde en gammel rPi1 som jeg brukte, så nå har jeg lagt inn aller nyeste (2.1.6), og konfigurert den på nytt. Så nå funker alt, bortsett fra data fra HAN. Jeg får ikke valgt måler i configen, den står til unknown, og ingen data kommer. Har Kamstrup, og den har jo fungert før. Pow-K v.1.1. Det er vel GPIO12 den mottar på? Eller var det sånn at jeg måtte vente på en heltime avlesning tro...?
  13. Fant ikke noe kabel... Så da håper jeg ArnieO ikke er på ferie, så jeg kan stikke bort så han kan programmere den for meg igjen.
  14. Får ikke satt den i AP mode heller. Ser på forrige side i denne tråden at det er en annen som også ikke funket etter oppdatering. Skal rote litt rundt å se om jeg finner en programeringskabel.
  15. Den har alltid hatt samme ip, selv om strømmen har gått eller jeg har restertet router. Lurer på om jeg valgte fast IP på den hvis det går... Det lyser svakt blått litt inni den hvert sekund, og hvert tiende sekund kommer et lystog, sikkert når måler pusher data. Den har ikke startet i AP mode. Nappet den ut, ventet 1min og satte den inn igjen, fortsatt det samme.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.