Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

exxon

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

exxon sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Bare for å komme med en oppdatering på Simon sine Z-Wave Roller Blinds. De fungerer utmerket og gir både switch og level entities. Har nå dimmere, termostater og roller blinds fra Simon og alle fungerer utmerket.
  2. Jeg har ikke helt lagt denne på is... og jeg føler at jeg er der, nesten. Dette er sensoren... sensor: - platform: template mode_travel: value_template: >- {% if state_attr('calendar.jobbkalender', 'data') == None %} off {% else %} on {% endif %} Hadde det ikke vært en bug i integrasjonen som bare lar "offset_reached" være false så hadde det ikke vært noe problem (tror jeg). Når "data" ikke inneholder noe, så betyr det at det ikke er en kommende overnatting. Som på bildet ovenfor. Da ønsker jeg at "sensor.mode_travel" = off. Når "data" derimot inneholder noe så ønsker jeg at "sensor.mode_travel" = on. Jeg har prøvd litt forskjellige varianter, deriblant is_state_attr, og det fungerer fint med f.eks "message:" mot "Overnatting", men ikke med "data:" og... tja... hva som helst egentlig. Noen tips?
  3. Jo, de har motorkontrollere for screens og lignende. Det var det jeg tenkte på. Tror bare jeg ordla meg litt i overkant klønete.
  4. Mulig jeg ikke forstår deg. Disse leveres med Elko sine markisebrytere. Om jeg setter en Aoetec eller Fibarao bak den eller bruker en Simon S100 Z-Wave bryter skulle vel bli det samme?
  5. Det blir vanlig motor, og så tenker jeg å prøve meg på Simon S100 sine Z-Wave bryter for screens siden jeg har Simon S100 termostater og dimmere i leiligheten fra før.
  6. Hei og takk for svar. Jeg ønsker ikke egen boks ei heller RFXtrx433. Prøver å holde hardware til det minimale. Tenker kanskje Aeotec Nano Shutter som en god løsning?
  7. Hei, Jeg skal få montert utvendige screens og ønsker jo naturligvis at disse skal kunne styres fra HA. Valget står mellom Somfy RTS og Somfy IO. Noen som har erfaring med dette?
  8. Nå tenker jeg høyt... Kanskje input_boolean kan benyttes? Når O365 trigges så settes f.eks. input_boolean.travel til on. Når jeg igjen da jeg kommer hjem (not_home til home), så settes input_boolean.travel til off... Det må jo være enklere?
  9. Hei, Jeg reiser mye i jobben og ønsker at HA skal vite at jeg er på jobbreise når jeg faktisk er på jobbreise. Det vil si med overnatting. I Outlook-kalenderen setter jeg alltid opp en "avtale" kl. 09:00 med hotellinformasjon den dagen jeg reiser. Felles for alle disse er at de har "Overnatting" som emne. I HA bruker jeg en Office 365 integrasjon (https://github.com/PTST/O365-HomeAssistant) som plukker opp avtaler som inneholder "Overnatting". I tidsrommet avtalen er gjeldene settes denne O365-sensoren til on. Det enkleste hadde selvfølgelig bare vært å sette opp en "avtale" med som dekker hele reiseperioden, men hvorfor gjøre det enkelt (og også forandre "rutinen" min)? Det jeg ønsker er vel egentlig å definere en ny sensor (template?) som plukker opp state "on" fra O365-sensoren. Den nye sensoren skal da være "on" i 24 klokketimer etter at den har blitt trigget. Jeg ser for meg noe slikt... - platform: template sensors: travel: value_template: >- {% if is_state('calendar.jobbkalender' 'on') %} on for 24 klokketimer {% else %} off {% endif %} ...bare ikke helt. Noen som har noen tips?
  10. Hei, Det er det samme problemet jeg hadde også med mine Simon S100 Universe Thermostat. Jeg måtte redigere zwcfg og forandre på CommandClass id="67" <CommandClass id="67" name="COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT" version="2" request_flags="2" innif="true" base="1" typeInterpretation="B"> <Instance index="1" /> <Value genre="user" index="1" instance="1" label="Heating" max="37" min="5" read_only="false" type="decimal" units="C" value="20" write_only="false"/> <Value genre="user" index="3" instance="1" label="Cooling" max="37" min="5" read_only="false" type="decimal" units="C" value="21" write_only="false"/> <Value genre="user" index="11" instance="1" label="Energy Heat" max="37" min="5" read_only="false" type="decimal" units="C" value="16" write_only="false"/> </CommandClass> Ta en titt på
  11. Det hadde jeg ikke tenkt på, men sjekket det nå og jeg kan justere temperaturen i "away" på selve termostaten. Nå er ikke dette sånn kjempeviktig. Justering av temperatur blir styrt fra HA med termostaten i "manual mode"... men det er litt gøy å få det til også...
  12. Nå er det mer eller mindre i boks også. Index 1 setter temperatur i "manual mode". Index 11 setter temperatur i "auto mode". <CommandClass id="67" name="COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT" version="2" request_flags="2" innif="true" base="1" typeInterpretation="B"> <Instance index="1" /> <Value genre="user" index="1" instance="1" label="Heating" max="37" min="5" read_only="false" type="decimal" units="C" value="20" write_only="false"/> <Value genre="user" index="3" instance="1" label="Cooling" max="37" min="5" read_only="false" type="decimal" units="C" value="21" write_only="false"/> <Value genre="user" index="11" instance="1" label="Energy Heat" max="37" min="5" read_only="false" type="decimal" units="C" value="16" write_only="false"/> </CommandClass> Jeg har ikke funnet Index til "away/vacation mode" og har ikke dokumentasjon på dette. Hva er vanlig for å finne ut av dette? Prøv og feil?
  13. Det er importøren av Simon S100 jeg har vært i kontakt med. Er fornøyd med responsen. En annen ting jeg er fornøyd med at jeg har fått temperaturen til å oppdatere seg. Det var rett og slett bare å legge til dette <Value genre="config" index="31" instance="1" label="Automatic reports" max="3" min="0" size="1" type="byte" value="2"> </Value> <Value genre="config" index="33" instance="1" label="Time difference" max="1000" min="10" type="short" value="10"> </Value> under <CommandClass id="112"...> Nå er det bare å få termostatene til å COMMAND_CLASS_THERMOSTAT_SETPOINT korrekt også... Bør vel så være mulig å lage en config til OpenZWave... noen som har gjort det?
  14. Disse enhetene skal fungere finfint i Futurehome, men den norske distributøren sier at han også hadde problemer med å få rapportert aktuell temperatur. Han skriver følgende: Vedrørende rapport av temperatur, så opplevde jeg akkurat det samme som du beskriver, men ved å endre noen parameter, så løste jeg det: Parameter 31, lengde 1, verdi 2 (da rapporterer den temperatur basert på tid) Parameter 33, lengde 1, verdi 10-1000 (tid i sekunder mellom hver rapport, her brukte jeg 30sek) Dette ser jeg også i brukermanualen som jeg la ved i første post... men jeg aner ikke hvor og hvordan jeg skal få lagt til dette. Antar jo at det er i zwcfg... Noen som har vært borte i dette?
  15. Jeg har kommet fram til at disse termostatene ikke har støtte i OpenZWave... enda. Det burde være mulig å endre på zwcfg, men jeg må innrømme at jeg ikke forstår mye av innholdet og hvordan det korrelaterer med beskrivelsen av z-wave konfigurasjonen i manualen til termostaten.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.