Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

GiXer77

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

GiXer77 sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei, Jeg bruker ikke Namron dimmere selv så derfor ingen ekspert på akkurat ditt problem, men... Det finnes flere typer zigbee Controller, hvor Conbee II er en av de. Jeg har hatt den lenge frem til nylig (byttet til Skyconnect). Du kan prøve å "Google" andre sin erfaring med Namron dimmer og Conbee. Mulig det hjelper å integrere på nytt. Husk å bruke en kort USB 2.0 kabel mellom RPi'en og Conbee for å unngå forstyrrelser. Det neste du kan prøve er Zigbee2MQTT. Les denne:https://community.home-assistant.io/t/zha-vs-zigbee2mqtt-which-is-the-most-stable/517106/5. Dette er som alternativ til ZHA dom du bruker idag. Du må da flytte alt over til kun å bruke Zigbee2MQTT, men bør være overkommelig. Lykke til 🙂
  2. Hei, jeg har som tidligere postet oppdatert min ene TRM-3 med custom OTA firmware update. Jeg bruker fortsatt "Beta" OZW addon'en, men tenkte kanskje å oppgradere til zwave-js. Er det noen som har prøvd zwave-js sammen med denne OTA FW upgrade'en eller noen som vet om jeg da må tilbakestille fw til original?
  3. Helt enig med @erikfaug tråden ble kanskje noe uoversiktlig... Ingen kritikk! Skal ikke prøve å påstå at at dette oppsummerer alt men kan være et lite bidrag (for noen). Jeg brukte standard z-wawe integrasjon i HA og har hatt problemer med navngivning av Z-TRM3 samt ikke fått til å justere setpoint (via HA). Se mitt tidligere innlegg. Jeg har tidligere derfor forsøkt å bruke en OTA fil som var lastet opp her. Denne fikk jeg ikke til å virke. Mulig man her også måtte endre OZW config og kjøre en lokal modifisert ozw config men det gjorde jeg da ikke. Denne ble også bare testet med standard z-wawe integrasjon i HA. Da dette ikke virket tok jeg kontakt med elektriker for å reklamere. Elektriker fikk da vedlagt fil fra Thermofloor med beskjed om at jeg skulle prøve denne modifiserte fw'en (kun OTA). Jeg hadde relativt liten tro på at denne fw'en skulle virke noe særlig bedre, men det gjorde den faktisk!! Oppskriften var ganske enkelt å laste opp vedlagt fw (Kun OTA og ingen kabel), fjerne gammel z-wave integrasjon i HA og deretter legge den til på nytt. Denne gangen prøvde jeg Beta Open Z-Wave integrasjonen (var egentlig bare for å teste, men den virker jo😀). Merk her at jeg bruker Gulv (Floor) sensor på termostaten. Jeg ser at noen bemerker dette i en løsning beskrevet lengre opp i denne tråden. Skal derfor ikke påstå at ikke dette kan være et problem for noen. Utover at jeg fikk min ene Z-TRM3 til å virke fikk jeg nå også med den nye Open Zwave integrasjonen (Beta), ID Lock 150 dørlåsen min til å vise hvilken user code som låser opp døren. Dette hører trolig til i en annen tråd, så... "To be continued".
  4. Takk!! Stusset litt over at vedlegg henviser til Z-TRM2fx når jeg mistenker at dette er en Trm3 pga manglende ECO/cool mode osv. Testet med HA, men desverre ingen endring. Termostaten er akkurat som tidligere dvs med 3 (Unknown) enteties hvorav nr 2 ikke har noen funksjon (som tidligere). Entety nr 1 er fortsatt "unknown" men kan styres av/på (akkurat som før) og entity nr 3 er gulv termostat. Jeg har 4 stk TRM 2-fx som jeg fint klarer å sette temperatur set-punkt via HA. Disse har alle to enteties hvorav en er for selve termostaten og en (entity nr 3) er gulv sensor. Er det mulig å få en fw som nedgraderer termostaten til fw 3.6?? Den virker tross alt ok i HA. Mulig løsningen min er å be elektriker om å få en "ny" TRM 2-fx, siden dette er en ny-bygget hytte hvorav en termostat måtte byttes fordi jeg ikke klarte ikke å inkludere denne. Denne ble da erstattet med en nyere versjon, trolig en trm3.
  5. Hei, fikk denne av en nabo som hadde snakket med Thermofloor. Usikker på om det hjelper noen av dere til eventuelt å fikse en ny config fil til TRM3. Test of thermostat Setpoint Command Class (1).pdf
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.