Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

espen4001

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

espen4001 sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det er en knapp for å slå av og på, med lysdiode. Rødt lys: På Ingen lys: Av En av fordelene med gammelt hus og gammelt el.anlegg. Men ja, etter dagens norm skal det være fast tilkobling på VVB, med en dedikert kurs i sikringsskapet. I så fall, om man har dette, så ville jeg absolutt gått for et relé i skapet, som feks nevnte Develco-relé.
  2. Har nettopp installert en Elko Smart 16A Stikkontakt for å kunne styre VVB. Den fungerer fint med ConBee Zigbee. Den har i utgangspunktet energimåling, men denne er foreløpig ikke tilgjengelig via DeConz API, men satser på det kommer etterhvert. Denne er også tilgjengelig i en svart Plus-utgave. Ellers har jeg også et rele i sikringsskapet for styring av varmekabel. Develco Smart Relay. Den tåler også 16A belastning, og her får du i tillegg energi og spenningsmåling gjennom DeConz.
  3. Installasjon ved å bruke en OVA gir deg det som gjerne kalles HassOS (Offisielt heter det vel «Home Assistant Operating System»), som er et lettvekts-OS med docker installert. Der installeres det en del docker-containere som sørger for at systemet alltid er oppe. Stoppes selve HomeAssistant-containeren, vil en supervisor-container sørge for å starte den igjen osv. Det skal være en supervisor-meny tilgjengelig, må nok aktivere den slik Kim123 nevner. Da får du tilgang til addon-store via supervisor-meny. Hver addon som installeres, er i praksis en ny docker-container med aktuelt image. Hvis du installerer addon «Portainer», får du tilgang til en fin oversikt som viser alle disse containere. Installerte addons vises for øvrig også i Addon-oversikten, mens alle disse supervisor containers osv vises ikke der. Da må du gå i kommandolinjen eller bruke nevnte Portainer-addon. Home Assistant Core er selve programmet, uten alt rundt. Ingen Frontend (Lovelace), etc. Ref.: Home Assistant Core vs Home Assistant Det vil si at alle installasjoner av Home Assistant inneholder Home Assistant Core. Så vil type installasjon avgjøre om Supervisor er med eller ikke. Selv kjører jeg en Ubuntu server vm med docker, der jeg har en HomeAssistant container. Denne har dermed ikke Supervisor eller addon-store. Fordelen da er at jeg kan bruke samme docker-installasjon til andre ting også. «Addons» legges til manuelt ved å legge til ulike containere i docker-miljøet, og koble disse til Home Assistant gjennom integrasjoner. Med HassOS er den aktuelle maskinen (fysisk eller virtuell) begrenset til HomeAssistant og addons fra addon-store. Fordeler og ulemper med begge deler, så her er det opp til hver enkelt å velge!
  4. Om du bruker den automasjonen som er lagt ut her, så vil setpunktet på din generic_thermostat (climate.nede) endre seg automatisk dersom du endrer setpunkt på den fysiske termostaten din (Heatit). Og det samme hvis du endrer setpunkt på generic_thermostat (climate.nede) fra Lovelace UI. Da vil setpunktet på Heatit termostaten endre seg tilsvarende. Du trenger altså ikke gå på PC-en for å endre setpunktet Det gjør du altså enten på fysisk termostat, eller via Lovelace.
  5. Det som er målet er, slik jeg oppfatter det, å bruke en intern føler i en z-Heatit termostat til å styre et annet relé. En heatit-termostat (Z-TRM3 som jeg har selv) dukker opp med en masse entiteter, blant annet climate for selve termostaten, men også flere følere: intern luftføler, intern gulvføler og ekstern gulvføler. Disse ligger i sensor-domenet (feks sensor.heatit_floor_temperature). Jeg har selv laget en generic_thermostat og brukt gulvsensoren fra min heatit Z-trm3 til å styre denne, og det fungerte helt fint Og ja, den nye generic termostaten vil ifølge configen hete climate.nede. Du skal ikke referere til noen sensor-entiteter når du skal legge til termostater i Lovelace. Sensoren du bruker til å styre termostaten, ligger kun i configen, og vil vises i Lovelace som «målt temperatur» i entiteten climate.nede. Her er visning av en annen generic termostat jeg har: Dette er en Philips Hue Smartplug med en tilkoblet varmeovn, som styres av en annen trådløs temperaturføler. Vises i Lovelace med entiteten climate.loftstue. Temperaturen «Er nå:» er den som er målt av den trådløse temperatursensoren sensor.loft_temp Configen ser slik ut: - platform: generic_thermostat name: Loftstue heater: switch.philips_plugg target_sensor: sensor.loft_temp min_temp: 12 max_temp: 28 ac_mode: false target_temp: 22 cold_tolerance: 0.1 hot_tolerance: 0 min_cycle_duration: seconds: 5 keep_alive: minutes: 3 away_temp: 17 precision: 0.1
  6. I config for din generic_thermostat må du bruke sensor.termostat_nede_air_temperature som «target-sensor». I Lovelace-kortet ditt skal du vise climate.nede, siden du har kalt termostaten din «nede» (name: Nede). Du vil ikke finne en sensor når du prøver å legge til et termostat-kort. Da er det climate som skal brukes.
  7. Ligger temperatursensoren din i domenet «climate»? De pleier vel ligge under «sensor». Altså noe slikt som sensor.battery_operated_thermostat. Dersom den faktisk ligger under «climate», må du kanskje lage en template-sensor som henter ut temperatur-attributten fra climate.battery_operated_thermostat, og deretter bruke denne template-sensoren som target_sensor i generic thermostate. Kan sikkert stryke denne 😴 Såg nå at du har skrevet at det fungerer slik du har satt opp. Termostaten din viser jo riktig temperatur. Så da antar jeg at det er rett med climate, slik du har brukt.
  8. Når du skriver du har prøvd å tune avviket, har du også justert på hysteresen? Hvis ikke kan du jo prøve det, så vil den vente lenger med å slå seg på dersom temp faller bare en kort periode (hvis døren åpnes eller lignende). Evt så er det et par gode tøfler til W, så merkes det ikke så godt at det er kaldt på gulvet 😄
  9. espen4001

    ELKO FW Update

    Akk… Husker såvidt den gangen strømprisene var så lave…
  10. Hei! Jeg har en Pi2 med aeotec usb, og to stk Ztrm3. Det er hele zwave nettverket mitt for øyeblikket. Hadde i starten GW ute i garasjen, og nærmeste termostat inne i huset, sikkert 10 meter unna, gjennom en lecavegg og en yttervegg, og en innervegg. Den andre termostaten ca 4 meter fra den første, i retning vekk fra GW. Dette gikk bare så vidt, og opplevde ofte at det var utilgjengelig. Flyttet derfor GW inn i en bod inne, og var da ca 5 meter unna termostat nr 2, med 3 innervegger mellom. Da fungerte dette helt OK. Men pga dårlig wifi-dekning til Pi-en flyttet jeg den enda nærmere, med resultat enda bedre signal. Så hvis dine ikke virker i det hele tatt lengre enn 2m unna, så må det jo være noe gale med antennen e.l. Så kan sikkert være fornuftig å kontakte Thermofloor og høre hva de mener.
  11. Samme her. Satte inn en usb forlenger på ConBee, samt endret zigbee kanal via phoscon web. Ikke noe problem etterpå.
  12. Viste seg at siste versjon av ozwdaemon hadde denne xml-filen inkludert, så jeg slettet min custom fil og bruker nå den som fulgte med.
  13. OZWdaemon sier: Library version: 3 Protocol version: 6.07 Application version: 4.00 Home Assistant sier firmware version 4.00, så application version fra OZW tilsvarer nok fw-versjonen.
  14. Var veldig enkelt å få inn ny firmware gjennom programmet fra Silabs. Koble til usb-stick, start opp program, finn termostaten og ny fw-fil og last opp OTA. Ferdig. Programvaren krever Windows, så jeg som har en Mac måtte installere bootcamp med Windows. Men det funker det også!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.