Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

ProPM

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Z-Way

ProPM sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hell yeah!!! bevis på at det fungerer bedre nå ✌️
  2. Mange takk! det er helt fantastisk å få svar på alt en lurer på, det er utrolig hvor mye kunnskap dere har om dette Ja, jeg kan nevne det for han som bestemmer, da slipper vi iallfall jobben om å bytte batterier, samt kostnaden på batterier, jeg betalte 350 kr på biltema for batterier til 4 sensorer, de hadde ikke flere på lager, å vi har 5 sensorer nå, og har planlagt ytterlige 6 til minst. så kan bli en veldig kostbar batteri bytte prosess, iallfall om de må byttes årlig. men jeg tenker at vi kan sette opp med batterier der det ikke lar seg gjøre å legge opp strøm. ser ut som jeg har fått alt til å kommunisere nå, noe ustabilt i noen områder, men jeg antar det blir bedre jo mer vi kjøper inn og kobler på. men jeg får iallfall pinga alle 5 sensorene og de 3 fibaro bryterne så igjen, mange takk for hjelp! et spennende prosjekt og det frister og gå inn til å investere i dette for å ha i mitt egent hjem, men da må det bli et open source software eller noe, jeg personlig har ikke råd til HomeSeer. vis det finnes et sånt program da vell og merke Jeg er iallfall veldig fornøyd at det endelig ser ut til å fungere, nå kan jeg endelig få finn tuna og teste programmeringa, å fikse eventuelle feil jeg har gjort
  3. Follow up question, vis jeg setter ut brytere med konstant strøm og ønsker å bruke batteri på sensoren, oppdager sensoren da automatisk sin nærmeste aktive nabo da? eller er det noe jeg må gjøre. Fordi jeg kjøpte nemlig 3 brytere som jeg prøver å plassere litt taktisk. Skulle egentlig kjøpe, 4 stykk, men de hadde bare 3. så ja. Men tror det skal holde. ish. Jeg fikk til det å gjøre sensoren aktiv btw, jeg excluda og includa igår på to stykk, og når jeg tar connectivity test nå så finner jeg dem Men vill jo helst ende opp til slutt med at vi kan bruke kun batterier på sensorene, vi skal uansett ha lys styring på hele bygget til slutt, en vakker dag iallefall
  4. Okai, supert! da prøver jeg det mange takk for hjelp nok engang
  5. Okai, så det kan kanskje hjelpe meg med problemet mitt? så jeg må exclude node også add/include node på nytt? eller misforstår jeg 😮 for det jeg ikke helt skjønner er hvordan jeg for enhetene til å kommunisere med hverandre eller sende data imellom hverandre, det skal fungere som et slags mesh nettverk right? å da mistenkte jeg at de må være awake for at det skal fungere, men jeg har jo null erfaring med dette så alt er bare antagelser for meg.
  6. Okai, så jeg fikk koden til å fungere, ser ut til å fungere relativt bra, bare noen små kinks jeg må finne ut av tror jeg. Men jeg har et mye større problem, å det er dekking, jeg får ikke taki multisensorene. bare noen av de. Så jeg prøvde først å koble ut batteriene og kun bruke ac adaptere for da er de alltid "Awake" right? men det hjalp ikke noe spesielt. Så jeg har sitti å laget et lite dekknings kart, hvor jeg har grønn plus har jeg testet og fått signal, enten via andre enheter eller aleine/direkte Og rødt er da ikke noe connection/signal. (Jeg har bare 5 sensorer så jeg har flyttet noen av sensorene rundt å prøvd og sette det om som et mesh, så 3 på rekke eller noe) men kan ikke si og ha hatt gode resultater. har jo da også den quad kontrollen og en røykvarsler men har ikke brukt de når jeg har flydd rundt å testa. så det jeg lurer litt på, er det mulig å sette opp en del Fibaro releer rundt om kring(vi skal ha lys styring etterhvert i hele bygget uansett) og da få det til å fungere bedre? som denne: https://www.elektroimportoren.no/fibaro-rel-1-x-8a-1840w-z-wave/4512444/Product.html?Event=searchlist eller er dette litt vanskelig? btw, kartet mitt er ikke en nøyaktig tegning, jeg bare tegnet det ut ifra hodet mitt, og det er ganske rotete i hue så ja, kartet er bare ment som en slags røff/grov oversikt.
  7. åja btw, det er en eldre man som ikke er så flink med elektronisk som har behov for å skru av og på denne alarmen, derfor jeg vill ha den bryteren til å skru alarmen av å på, men jeg burde nesten ha en visuell tegn eller audio, som tydelig sier ifra at alarmen snart går av vis den ikke skrus av osv. Noen ideer til hva jeg kan bruke? er det et Z wave produkt som er perfekt for det?
  8. Tror det var mer en nok @ZoRaC, skal se hva jeg får tid til iløpet av dagen @Moskus ja føler meg litt "dum" når jeg ikke skjønner dette men ja mange takk, jeg skal se på HS-skolen, ser veldig nyttig ut! Så får håpe jeg får dette til å fungere
  9. Hei, så jeg er helt ny til homeseer. og først trodde jeg det skule bli barnemat, jeg har jo tross alt programmert et par spill etc tidligere i C# og litt ifra noen andre språk. Men forenklet programmering eller events, var enten ikke så let for meg og forstå som jeg trodde, eller så har jeg glemt alt jeg før kunne av programmering. Uansett, jeg har 5 stykk Aeotec MultiSensor 6, 1 stykk Aeotec WallMote Quad, har bestilt to sirener og har også en fibaro røykvarsler, men det er koblet opp og testet og ser ut til å fungere utmerket. bruker HS4 som kjører på et Windows basert system med hjelp av en Aeotec Z-stick. Så det jeg vill er at multisensorene skal oppdage bevegelse, når bevegelse blir registrert vill jeg at den skal vente 1 - 2 minutter eller noe der omkring før den setter av sirenene (som er bestilt), samtidig sånn den sender varsel på mail ol. Deretter vill jeg at WallMote Quad skal kunne skru av og på sensorene, eller iallfall skru av og på et unntak ifra og varsle sånn at alarmen ikke går av hver gang noe skjer. WallMoteen skal senere monteres inne i et låsbart metalskap i nærheten av inngangen, jeg hadde først tenkt et kodepanel, men bestemte jeg meg for å droppe, dessuten har jeg planer om å gjøre mer ting med wallmoten i fremtiden. Så jeg har satt opp e-post, jeg har fått til å kunne sende e-post varsel ved oppdaget bevegelse og fylt innboksen min med test e-poster. Men nå som jeg skal prøve og få til å skru av og på alarmen så har hjernen min rett og slett stoppet, jeg er veldig usikker på hva som er beste framgangs måte, å jeg vurderte og sette opp alle events på nytt ifra bunn, fordi jeg var bare ivrig i å få dette til å fungere når jeg først satt igang, at jeg bare kjørte på helt til jeg fikk e-post varsling til å fungere, å nå i ettertid tenker jeg at jeg burde ha planlagt alt litt bedre på forhånd. Håper noen kan hjelpe meg med noen forslag og ideer til hvordan jeg burde sette dette opp.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.