Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

MortenO

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

MortenO sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har Tibber (med Pulse) og Homey Pro. Har egendefinerte "scener" i Homey som setter huset i Hjemme, Natt, Borte eller Ferie. Tidligere har jeg styrt varme (panelovner) som en del av disse scenene, og det har fungert svært bra. Nå har jeg installert to varmepumper, og disse styres av Tibber sin "smartstyring". Dette fungerer i utgangspunktet bra, men har et par begrensninger. Primært fordi jeg a) ikke ønsker å forholde meg til kontroller i mer enn én app, og Homey må være den appen, og b) Tibbers tidsplan for nattsenking er for lite fleksibel for mitt behov. Jeg er kapabel til å programmere både egne apper og scripts, men så vidt jeg kan se er Tibbers API i all hovedsak et lese-API. Det jeg ønsker å få til er: Å kunne helgesenke temperatur i tillegg til nattsenking. Underetasjen benyttes kun som kontor, så der har jeg nattsenking fra 19:00 til 07:00. Jeg ønsker i tillegg å senke temperaturen ca 3 grader fra fredag kl 19:00 til mandag kl 07:00. Nå brukes unødvendig mye strøm på å holde underetasjen varm i helgen, med mindre jeg manuelt endrer temperatur i Tibber appen. Fra Homey å kunne endre ønsket temperatur som Tibber styrer mot. Å kunne aktivere Tibbers "Skal du reise bort" funksjon fra mine scene-flows for Ferie-modus. Har dere noen gode tips?
  2. Har sluttet å bruke HS, så lisens og plugins selges til høystbydende. Lisensene overføres ihht beskrivelse på Homeseer Support. HS4 Pro (ny pris $599) EasyTrigger plugin (must have, ny pris $29) JowiHue plugin (ny pris $39) Selve HS4-lisensen selges et par ganger i året med rabatt. Så jeg tenker at hvis jeg går 30% under halv pris, er dette billigere enn du noengang får direkte fra Homeseer. Kom med bud, forventer ca 2.000. Kost for overføring av lisens er $30.
  3. MortenO

    TrådfriSeer

    Nei, samme IP. Tenkte det, og det er nok en grei løsning. Hvordan setter jeg opp så IKEA dimmebryterne kontrollerer pærene gjennom events? (Altså, av/på skjønner jeg, men ser ikke helt hvordan jeg løser dimmingen fra bryter).
  4. MortenO

    TrådfriSeer

    Verdt å nevne at Rescan bulbs ser ut til å bli stående fast i loggen på "Waiting for hub to be online". Hub er online, fungerer med IKEA app og svarer på ping. Men som nevnt over, det er viktig å finne en permanent stabil løsning, ikke bare fikse problemet her og nå
  5. MortenO

    TrådfriSeer

    Hei, nå har jeg kjørt TrådfriSeer på HS4 i en måneds tid. Ca 35 pærer i 1 hub over 3 etasjer. Fungerte godt en stund, men så begynte pærene å være offline i HS. Har laget en event som restartet TFS plugin kl 0400 hver dag. Det har hjulpet noe, men ikke helt. Og i går gikk det helt i ball, uten at jeg hadde endret noe. Pærene vises som online, men er tilsynelatende helt freeze. Svarer ikke på noen kommandoer fra HS, og status i HS oppdateres ikke når jeg endrer lys fra IKEA appen. Ingen løsning etter flere restart av plugin, restart av HS, restart av pc (Windows 10), restart av IKEA hub, TFS save & rescan bulbs. Det senker waf betraktelig om dette ikke er stabilt. Stabilitet er viktigere enn alt. Hvis dette skal fungere godt for hele familien, må det være like pålitelig som en gammeldags lysbryter. Så, hvilke muligheter har jeg her? Tar gjerne tips fra superbrukere 💪. Tenker det grovt sett finnes følgende alternativer : 1) Finnes en kombinasjon av settings og smart restart-scripts som øker stabiliteten til svært nær 100%. Kan godt sette en switch på strømmen til IKEA hub også om dere tror det hjelper å restarte denne daglig. 2) Kjøre alle pærene direkte på Zigbee gjennom deConz og droppe IKEA hub helt. Kan jo sette opp IKEA bryterne også der. A) Blir det mer stabilt? B) Hvordan setter jeg opp så IKEA dimmebryterne kontrollerer pærene gjennom events? Det er viktig for oss å kunne overstyre lyset i et rom med bryter i tillegg til automasjon. Takknemlig for innspill!
  6. MortenO

    Verisure Plugin

    Ser endel henviser til backup ini fra HS3. Jeg har aldri brukt HS3, kun HS4. Har noen en fungerende ini-fil de kan poste? Kan den kanskje moddes til å funke?
  7. MortenO

    Verisure Plugin

    Det hjalp ikke. Avinstallerte LSoftVerisure Stoppet HS4 Fjernet rester av LSoftVerisure fra Config og Bin mappene Startet og stoppet HS4 Installerte 2.9.109.0 Startet HS4, enabled plugin, la inn user/pass i settings Samme feilmelding i log og fremdeles ingen locations i LSoftVerisure settings
  8. MortenO

    Verisure Plugin

    Som @Totto, får jeg også autentisert mot Verisure etter å ha fulgt "Configure for strong cryptography" i https://docs.microsoft.com/en-us/mem/configmgr/core/plan-design/security/enable-tls-1-2-client Men etter det, får jeg melding "Ingen aktive lokasjoner", og det finnes ingen lokasjonsinnstillinger på LSoftVerisure settings siden. Er det fordi jeg kjører HS4 det feiler?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.