Gå til innhold
 • Bli medlem

pannelars

Medlemmer
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

 • System
  Homey

Nylige profilbesøk

296 profilvisninger

pannelars's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (1/3)

0

Nettsamfunnsomdømme

 1. Tenkte å bruke "Home" og få til ulike flows etc. Er det ikke en fordel å kunne assosiere brytere direkte med dimmere slik at dette funker selvom "Home" er nede? Dette funker uansett protokoll?
 2. Bygger nytt hus og skal bestille lys. Har i utgangpunktet sett for meg en kombinasjon av Hue spot og vanlige spot. (fordelt 40 hue og 80 vanlige) Hue går da til sin Hub og videre til smartstyring. Enn så lenge har jeg siktet meg ut Homey. Vanlige spot tenkte jeg å få koblet til dimmer på teknisk rom og der jeg sliter litt med hva som er smart. Skal jeg bruke ZigBee eller Z-Wave? Finner ingen gode ZigBee dimmere, men for Z-Wave kan jeg bruke Fibaro Dimmer 2 som jeg leser at mange bruker. Eneste dimmer jeg har funnet til ZigBee er fra Namron, men ser flere sliter med denne. Det negative med å ikke bruke ZigBee er jo at jeg ikke får styrt dette i Hue. Når det gjelder brytere hva burde jeg gjøre her? Kjøre alle på Z-Wave eller fordele dette ift hvordan spot det er i rommet? Noen innspill fra dere erfarne her?
 3. Driver å setter opp løsning sammen med rørlegger og elektriker. Har derfor begynt å diskutere mine behov. Har bestemt meg for Luft til vann varmepumpe og Vannbåren varme i begge etasjer og alle rom. Vil da også bruke varmepumpe til å forhåndsvarme varmtvannstanken. Spørsmålet mitt er om det er lurt/lønnsomt å legge elektrisk varme på bad slik at hele vannbåren varme anlegget med varmepumpe kan slås av på sommerstid? Vil da på sommerstid bruke strøm på EL-varmekabler på 2 bad + mister forhåndsvarming av vann til Varmtvannstanken. Noen som har erfaring eller regnet på hva som lønner seg? Smartstyring: Ift styring av dette har jeg skjønt at med heatit Z-Water kan jeg styre sløyfene til rommene med romføler/senor. Har ikke sett noe fornuftig styring av varmepumpen, er ikke dette nødvendig? Varmepumpen kommer med et panel for å styre den. (Antar dette er proprietært for merke) Kommer sikkert flere spørsmål senere, men dette er hva jeg sitter litt fast på akkurat nå.
 4. Jeg tenker å kunne styre for å lade på billigst tidspunkt samt kunne overvåke kostnadene ved lading av bilen.
 5. Takk for svar, går da for Easee. Og til info har jeg seff allerede byttet til Tibber med pulse
 6. Takk for tilbakemelding, din kombo er akkurat hva jeg har sett for meg. Blir da Easee tenker jeg.
 7. Har kjøpt meg SmartThings nå før huset er ferdig for å teste diverse. (Tror jeg går for homey i huset ) Tenkte å få til Tibber selv, noen som har fått til dette ?
 8. Er vel bare styring/monitor av den som er skybasert/avhengig? Antar bilen lader uansett status på kobling til sky?
 9. Skal kjøpe meg Elbil, trenger i den forbindelse en lader. Har idag 32A 3-fas 230V i garasjen jeg tenkte å bruke. Siden jeg bygger hus ønsker jeg å kjøpe en lader som er "smart". Ønsker å kunne styre denne fra Homey (Den jeg enn så lenge har siktet på). Noen som har anbefalinger eller erfaringer med dette? Ser at Mercedes har egen lader: (Tror denne er lite smart) https://www.mercedes-benz.no/passengercars/mercedes-benz-cars/e-mobility/services-charging/charging-home/wallbox.html Tibber og andre har Easee noe som virker å være hakke mer smart og kan styres: https://tibber.com/no/store/produkt/easee Åpen for andre forslag også.
 10. Støtter tankene dine, tenker en kombinasjon av Hue Hub med Homey er bra, får da det beste fra begge hva jeg kan skjønne.
 11. Artig tanke, får se mer på om Hue er rett for oss eller ikke. Ser Fibaro dimmer 2 kan drive kun 250W. Hva gjør du i større rom da? Må ha flere dimmere og koble de sammen med Homey i samme gruppe? Ift brytere du nevner, har du disse kablet eller trådløse/batteri? Jeg er i utgangspunktet skeptisk til å ha kablet brytere, ønsker frihet til å ha bryter der hvor det passer og kun en tape å bytte.
 12. Takk for mange nyttige tips og triks. Ring Doorbell, testet denne? Vil tro at et produkt som er laget for formålet er bedre enn å sette sammen ringeklokke og kamera selv i en flow?
 13. Supert, skal lese meg mer opp på System Air. Ift CAT-6 blir det dobbelt ja
 14. Takk for innspill, har tenkt en kombo av Hue og vanlige med dimmer. Tenker da Hue på barnerom for farge osv styring av barna. Hvilke dimmere er bra gift lys og styring?
 15. pannelars

  Bygging av smarthus

  Er i prosess med å starte å bygge nytt hus, grunnarbeidet er igang om ca 1 måned. Har i den forbindelse startet å se/lese en del på smarthus og teknologi. Varme i huset blir kombo av vannbåren varme og elektrisk kabler/folie. Har i grunn falt på følgende enn så lenge: Homey Pro (Enkelt grensesnitt og muligheter for egne apper) Philips hue (Testet en del allerede og er fornøyd med de) Heatit termostater Aqara sensorer Yale Doorman Verisure alarm Kun Trådløse brytere (Ikke landet på merke her) Data nettverk med Unifi (FW, AP, SW) Unifi overvåkingskamera Noen innspill til ting som er lurt å tenkte på i start fasen av bygging? Tenker da på rør plassering, valg av leverandører osv. Spørsmål jeg har så langt: Bør alle pærer uansett type kobles rett til Homey eller via Hue? Mister jeg noe ved å droppe Hue Hub? Valg av ventilasjon og mulighet for å styre denne ser jeg er mange som har hatt problemer med. noen anbefalinger på type som enkelt lar seg styre? Har i grunn tenkt å trekke CAT-6 (Data) rundt i alle rom for ulike ting, er dette noe jeg bør trekke til ulike sensorer også eller er batteri og trådløst godt nok? Åpen for innspill og diskusjon, er ny på forumet, men jobber med IT til daglig så har god forståelse av teknologi og systemer.
×
×
 • Opprett ny...