Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Eivindsk

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Eivindsk sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Finnes det en gyllen regel for hvordan man bør styre varmen for å opprettholde komforten, men samtidig prøve å bruke strøm når den er billigst? Vårt hus er to etasjer og vi har alt vi trenger i det daglige i første etasje. Her er det gulvvarme i alle rom utenom soverom. I stua er det også vedovn. Nå har vi satt homey til å varme opp gulvene på natta når strømmen er billigst og skru den ned såpass mye på dagen at den ikke går på igjen før kvelden kommer. Da er tempen i gulvet sunket noen grader. I disse kalde dager merkes det at det er begrenset hvor mye gulvvarmen får varmet opp stua, gang og kjøkken på natta. Det blir såklart også kjøligere utover dagen og vi må fyre i ovnen. Er det lurere å la Tibber styre varmen? Tibber styrer varmen på badet, og det funker forsåvidt fint. Hva gjør dere?
  2. Finnes dette og som ikke tar opp to plasser i stikkontakten? Må snakke med Homey. Den skal delvis kjøpes for å forlenge zigbee-rekkevidden. Er det noe annet jeg kan kjøpe for å forlenge rekkevidden? Ingenting av lamper/pærer er aktuelt.
  3. Jeg har også satt den opp slik som beskrevet på tegningen ovenfor. Den var mye mindre enn jeg trodde, og den fikk plass bak dekselet til portåpneren. Funker fint med Homey, aqara zigbee bryter og dørsensor. Jeg kjøpte strømledning på 1,5mm (hvis jeg husker riktig).
  4. Jeg har ikke kjøpt det inn enda, @Ola95
  5. Angående kabel for jord. Skal den kobles sammen til 1 ledning der den krysses på tegningen, eller skal begge ledningene inn i F'en på garasjemotoren.
  6. Takk, men det reiser noen spørsmål. Den klumpen som er tegnet inn til høyre for implanten, hva er det for noe? Er det en fysisk ting, eller bare en måte å vise hva ledningene gjelder? Hva betyr 2-tallet? Den boksen som heter E43U på tegningen - skal det forestille det som kan kobles til, som f.eks implanten? Ang signalkabler ser jeg det er mye forskjellig. Kan du linke til en kabel jeg kan kjøpe og antall? Takk for hjelpen!
  7. Hei, Noen kloke hoder som ser hvor jeg skal koble de forskjellige ledningene? Garasjeåpneren heter tormatic b600. Trenger jeg mer enn det som følger med implanten for å koble den til?
  8. Vi har ikke bryter på vegg koblet til porten. Kan vi sette opp en slik aqara bryter som er koblet sammen med Homey til å åpne porten med implanten? https://www.kjell.com/no/produkter/smarte-hjem/smarte-hjem-losninger/aqara-smarte-hjem/aqara-fjernstrombryter-p51362
  9. Jeg syns det er vanskelig å forstå. Hvor plasseres implanten? Festes den ved siden av garasjemotoren? De blå ledningene i tegningen, hva brukes de til? Er det noe elektriker må legge opp? Følger alt med i eska når du kjøper implanten, eller trenger du noe mer? Mye dumme spørsmål, men mangler basiskunnskapen til å forstå hvordan det henger sammen. Håper noe kan forklare litt enkelt 😊
  10. Kan du bruke fibaro dimmer 2 med smarte pærer? Er pærene tilkoblet strøm konstant her i ditt oppsett? Hva gjør du når du må bytte pære? Kan du dimme smart/dum pære med bryter 1? Hvordan gjøres det i praksis? Holde knappen inne?
  11. Hvis jeg skrur av en dum pære med sunricher, den tar ikke strømmen til pæra da? Homey kan fremdeles skru den på i flows etc?
  12. Ahh, det visste jeg ikke. Hvordan kan jeg styre smarte pærer hvis jeg vil gjøre det manuelt fra bryter/dimmer på vegg? Hva må jeg ha da? Eller hvordan legger dere opp systemet for at det i det hele tatt ikke skal være nødvendig å måtte bruke bryteren?
  13. Kan jeg styre dumme pærer via sunricher/homey trådløst?
  14. Takk for svar. Litt dårlig formulert av meg, men sunricher trenger ikke en fibaro dimmer 2 eller lignende i veggen i tillegg for å kunne snakke med homey og styre lys trådløst? Hvis ikke, hva er fordelen med f.eks fibaro dimmer kontra denne?
  15. Trenger disse noe boks i veggen (f.eks fibaro dimmer 2) for å kunne bruke lysene trådløst? Er det bare å bytte ut dum dimmer og good to to? Den fra sunricher var ikke så dyr. Noen erfaringer? https://www.kjell.com/no/produkter/smarte-hjem/fjernkontroller/smarte-dimmerer/sunricher-smart-zigbee-dimmer-p51595 https://www.tronika.no/no/smarthus/zwave-produkter/z-wave-lysstyring/dimmer-z-dim.html
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.