Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Frode Slettum

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Fibaro Home Center
    Homey

Frode Slettum sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Konfronterte power, ser ut som at dem feilinformerer.
  2. Leste bare starten her: https://www.power.no/magasinet/alexa-og-google-assistant/ Stemmer ikke dette?
  3. Update: Sjekket litt, og det ser ut som at Alexa kan klare det meste, inkl. Nest Doorbell. Den kan også bruke 3. parts shoppinglists som OurGroceries som jeg har brukt før. Men et problem er at den ikke kan norsk, og da må jeg og hele familien vår operere med engelske navn på matvarer i handlelisten - det blir nok ikke populært Update: Ser ut som alexa har lært seg norsk faktisk. Bestiller en ny echo nå.
  4. Takk for svar @Moskus (Jeg fikk ikke noe mail notification på svaret så jeg trodde ingen hadde svart). Jeg har Raspberry Pi på tur i posten som jeg tenkte å prøve Home Assistant på. Med litt fikling skal jeg nok få til mye, men dette med stemmestyring sliter jeg med å få oversikt over. Virker som det finnes 3 leverandører som har noe som minner om noe som kan virke, Amazon, Google og Apple (Samsung sin er elendig). Jeg har valgt Google, men sliter med at jeg har en g-suite-konto, ikke en vanlig "privat gmail". Disse kontoene har en annen privacy level og ting virker ikke så godt. Jeg får ikke gjort noe med kalendere, og nå sluttet også shopping list å virke. Har prøvd med en privat gmail-konto, men det å hele tiden switche mellom 2 google-kontoer på enheter er så tungvint. Jeg hadde en alexa for et par-3 år siden, men synes støtten i Norge fungerte svært dårlig. Men ettersom du har valgt det nå, hvordan virker det? Det jeg er mest interessert i (i tillegg til nyheter, været og slik som alle støtter) er integrering med gode handlelister og helst kalender i Office 365. Også vil jeg at den skal støtte mest mulig av andre enheter i huset, som Google Nest Doorbell, Homey fjernkontroll, Hue-lys etc. Kan jeg f.eks få Alexa eller Google Home til å snakke med Home Assistant som igjen kan styre Google Nest Doorbell?
  5. Som Moskus sa .. Pluss at det er next-level-sleipt å snike seg inn i markedet med å være "fritt" og "gratis", for så å backstabbe noe så til de grader. Veldig ugreit. Å legge på premium-tjenester på toppen mot betaling er noe annet.
  6. Hei! Det er neimen ikke lett å lage gode smarthussystemer. Mange produkter er gode, men alle har sine svakheter. Og svakhetene kommer særlig godt frem når man skal prøve å få flere systemer til å snakke sammen. Det er i hvert fall min erfaring. Jeg har ikke drevet mye med smarthus, men det har blitt noen grå hår over mine Hue-lys, Fibaro HC2, Homey og Google Nest-produkter. Etter å ha fiklet og klundret med alle disse systemene, har mest lyst til å slette og alt begynne helt fra begynnelsen. Men hvor skal man begynne? Hva slags hub skal gjøre hvilke oppgaver? Finnes det workarounds for begrensningene man kommer over? Så til spørsmålet: Finnes det noen man kan bestille en time hos som kan komme med gode tips? Noen som er gode på de fleste kjente produktene? I tillegg skal jeg driste meg til å danne et bilde av utfordringene med et lite håp om at en flittig nerd kan dytte meg i riktig spor. Litt om systemet: Jeg har en del Fibaro-produkter mot HC2. Dette fungerer greit så lenge det er fibaro mot fibaro, eller devices som støttes native av fibaro. Har Nest ringeklokke, Chromecast, Android TV og Google Nest Hub-skjerm. Har Homey men ikke tatt i bruk noe særlig. Noe Hue-lys Ikea Trådfri, noen pærer + hub. En del Sonos. Litt om utfordringene. Hvis man tenker at man vil ha en touchskjerm med stemmestyring på kjøkkenet, hva kan man velge i? Jeg bruker min private gmail-konto, som er g-suite-konto på Google Nest Hub. Dette fordi jeg kan bruke mitt eget domene i e-postadresse. G-suite har andre privacy-settings enn privat gmail, og det gjør at jeg ikke får brukt kalender på google home eksempelvis. Dette er et problem. Jeg har også en privat google-konto, men det er jo ikke i den kalenderen jeg legger inn gjøremål. Det jeg har planer om er å bruke Office 365 til privat mail og kalender, men dette støttes heller ikke av google home. Kanskje man kan bruke Microsoft Flow til å synke kalender, men her er liksom kjernen i frustrasjonen over smarthus pr i dag. Det er mye kluss for å få ting til å virke. Finnes det andre gode enheter med stemmestyring man kan eksempelvis bruke på kjøkkenet? Tenker stemmestyring for handlelister, matoppskrifter, kalender, lese mailer etc. Kan godt bytte ut Google Nest Hub med noe annet, men hva finnes? Som har stemmestyring, som støtter Nest Doorbell, Office 365-kalender og det som nevnes her? Vil også kunne styre Sonos-produkter, lys (Ikea, Hue etc). Mulig jeg forventer for mye i 2020 eller? :)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.