Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Apekatt1

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Apekatt1 sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Men termostaten har jo innebygd romføler? Hvorfor skulle man da behøve sensor med kabel? Jeg har allerede sensor med kabel, den er plassert i gulvet som gulvføler. De tror ikke at du har den forrige HeatIT versjonen, da? Den kom vel uten romføler.
  2. Slik jeg har forstått det skal enheten ha innebygget romsensor. Altså når den står i modus A eller AF så skal den innebygde sensor kunne brukes. I modus A skal det ikke være behov for å koble til noen ekstra sensor (tror du måtte det i tidligere versjoner av HeatIT, men ikke Z-TRM3). Men i AF skal også tilkoblet gulvsensor kunne benyttes for å begrense varmen i gulvet. Man kan også koble til en ekstra ekstern sensor, men da tror jeg du må benytte A2 eller A2F modus...
  3. Mine har firmware 4.4 såvidt jeg kunne se. De er kjøpt for et par uker siden. Men det er kanskje et godt tips å ta konttakt med HeatIT/Thermofloor direkte. Men skal de ikke støtte over-the-air (OTA) oppdateringer? Altså at man slipper å koble til kabler for å oppgradere?
  4. Hei, takk for svar og innspill. Jeg har ikke ekstra ekstern romføler. Bruker bare den som ligger i termostaten. Den eneste sensoren som er koblet til er gulvføleren. Så litt usikker på hva du mener med hvordan den er koblet? Jeg har vekslet både fra AF til F, og motsatt vei. Uten at det har hjulpet. Den leser bare en av sensorene, avhengig av valgt modus: AF=leser intern romføler F=leser gulvføler
  5. Hei folkens, Jeg er relativ fersk både på dette forum og med hjemmeautomasjon. Ikke sikkert jeg er på rett sted, men siden kafeen er stedet for nye og div. spørsmål forsøker jeg her Jeg anskaffet meg Homey, samt fått installert noen HeatIT Z-TRM3 for å styre gulvvarme. Alle enhetene har installert separat gulvføler. Denne modellen har også innebygd romføler. Jeg får lagt til enhetene i Homey. Kontakt mellom Homey og enhetene virker tilsynelatende fint. Det som er utfordringen min er at termostat ikke rapporterer til Homey om status på gulvsensor når jeg bruker modus AF (som er "internal room sensor + floor limitation"). Når jeg er i AF-modus så får jeg ikke oppdatert temperatur fra gulvsensor, med den følge at det blir varmere og potensielt skadelig for tregulvet. Virker som den kun klarer å rapporter fra en sensor om gangen. For når jeg i motsatt fall bruker modus "F" ("floor sensor"), så rapporterer den på varme i gulvet, men altså ikke den følte temperaturen i rommet. Jeg lurte på om det var en slags forsinkelse på opdateringen fra sensorene. Så testet å kjøre på full varme i AF-mode i en periode over flere timer. Når jeg starter var temperatur rapportert på gulv ca 22 grader, men den viste ingenting etter flere timer. Romteperatur viste endring. Når jeg etterhvert byttet til F-mode viste den umiddelbart 26.5 grader i gulvet. Altså gulvsensor hadde steget betydelig uten at det var blitt oppdatert i appen. Er det jeg som misforstår noe her? Kan det være en konfigurasjon enten på Homey eller termostat som jeg har oversett? Er det ikke meningen med AF at man skal kunne justere varmen i rommet basert på temperaturen som faktisk føles i rommet, samt bruke gulvsensoren som en begrenser for at det ikke skal bli over 27 grader i gulvet? Håper det er noen litt mer erfarne her som har noen tips Termostatene kjører firmware 4.4. Se vedlagt skjermbilde fra Homey-app som viser eksempel på en termostat som står i AF-modus. Her vises "live" status på romtemperatur (21.4 grader), men gulvføler (22.3 grader) har ikke rapporter noe på 20 timer (som var tidspunktet da jeg byttet fra "F" til "AF"-mode)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.