Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Sionic

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Sionic sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg er nok en veldig klassisk mellombruker. Jeg er for avansert for de enkle løsningene men ikke avansert nok til de mest krevende Så en god mix mellom godt brukersnitt og muligheten til avanserte løsninger er en nøkkel
  2. Takk for informativt svar. Dette er svar som gir mer klarhet. Synd techmiljøet ikke har en slik oversikt over alle pros og cons på tvers av modeller. Dette tror jeg hadde hjulpet MANGE førstegangskjøpere! Slik du beskriver det ser det ut til at Homey eller smart things er den som kan være mest rett for meg. Er det flere i den kategorien jeg burde vurdere? Støtter Homey mer avanserte eller kall det kanskje gjerne enklere script om det er ønskelig? Slik som jeg har lest så langt er Smart Things mer simpel i automasjonen mens Homey kan om ønskelig kjøre enkle sjølv skrevne skripts ?
  3. Haha, vet ikke om du vil tro meg eller ikke, men har nå faktisk lest i over 20 timer om smarthjem hubber (minus når jeg la meg). Men når du ikke har faktisk prøvd desse løsningene selv og ofte får bare et navn på et produkt slengt ut. Er ikke dette et tema som er systematisk forklart på produkt vs. produkt basis. Mange av anbefalingene og testene som og er gjort er utdaterte ifht. dagens produkt marked. Tek.no skriver jo dette i testen sin : "Homey kan være et livreddende produkt for deg som verdsetter friheten til å velge eller allerede har fylt opp kåken med smartdingser av ymse produsenter og kaliber. Men for deg som snarere er på planleggingsstadiet for et smarthjem, finnes det også andre gode alternativer som kan vurderes." Jaha- tenker jeg da. Jeg er jo på planleggings stadie? hva andre gode produkter mener da dem er bedre? Så da dem snakket om Fibaro, at dette er en bra løsning. Men så skriver dem ikke mer, har heller ikke sett at den testen dem skulle komme tilbake til har komt... Finner heller ingen norske tester på home sentral 3 fra fibaro, bare en svensk test som forteller om mange barnesykdommer på den. Håper du forstår at for noen som skal gjøre et førstekjøp er dette mer eller mindre et skudd i blinde om vi skal vite om dette produktet passer oss eller ikke... Dette gjelder alle andre merker jeg har blitt fortalt om og.
  4. Om du får testen den før meg si gi gjerne en tilbakemelding! Ser ut som det er en av få produkter som passer mitt formål her. Har lest nå i mange timer om disse "basene", men bortsett fra endel preferanse snakk om hva folk "brenner" for og noen enkle forklaringer på hva de forskjellige kan gjøre, så savner jeg rett og slett en liste over alle pro og kons - så det faktisk går ann å sammenligne alle alternativer som finst på samme plass. Skjønner bransjen gjør sitt for å fremme produktet, men lite for å faktisk forklare de reelle forskjellene. Føler det er litt Windows∕iOS/Linux fan-snakk som det var gamledager Du har iOS gjengen som ikke bryr seg veldig om begrensninger, men ønsker et visst set med funksjoner og at alt skal virke uansett. Så har du windows gjengen hvor du skal balansere brukervennlighet/grensesnitt med litt mer muligheter for egne tekniske løsninger. Så kommer kommer linux gjengen, som egentlig ikke bryr seg om hvordan ting ser ut, her koder de jo tross alt hver løsning selv, og forventer at det skal andre gjøre og, argumente dem kommer med er at "det blir så bra som du gjør det til selv" Om noen har tid og lyst, rams gjerne opp alle produkter og forskjeller mellom dem og hvilken "brukergruppe" desse bør høre hjemme.
  5. Vel, nei det er det ikke skrev forøvrig "enkel i betjening" Men fint om svarene jeg får grunn hvorfor Om "homey" er mer avansert, hva skiller da Homey fra Home Assistant? Fint om noen og kan svare på spørsmålet om lysbryter
  6. Noen forslag til hvem som er best? tilbyr flest muligheter og enkel i betjening?
  7. Hei! Jeg er i starten av å begynne å automatisere hjemmet og har landet i første omgang på å begynne med belysning. Jeg har Varmepumpe (ikke nye, så her er jeg ikke låst til et merke da dem mest sannsynlig må skiftes snart), verisure (ingen yale enda), og Philips hue + Bridge og Google assistant. Kommer til å bytte ut mye og oppgradere existerende ting slik at jeg kan automatisere heimen best mulig. Jeg må legge en plan her, jeg ønsker at alle mine systemer som blir installert, skal virker under samme tak, dette taket er Google Assistant. All belysning ønsker jeg i hovedsak går via HUE der jeg igjen kan styre (om nødvendig) via Assistant. Første problemet jeg støter på er jo lysbrytere og dimmere. Vet Hue har sin egen "dimmer" men dessverre kan jo ikke denne erstatte de integrerte på en god nok måte. Da må jeg ha alternativer som funker med HUE, etter mye søk ser jeg at "Namrom" sin Zigbee 8 bryter kan fungere flott inn i dette systemet, og at jeg i tillegg kan få dimmer moduler til denne som kan gjøre at jeg kan koble "ikke hue" produkter til samme funksjonsnett (HUE). Virker dette systemet godt(Namron)? Noen som har noen meninger her? finner ikke andre produkter som har samme støtte virker det som? Noen som har brukt denne mot hue? Ellers er det andre systemer jeg burde vurdere som både løser dette problemet og kanskje har flere moduler og funksjoner mot andre deler av "smarthjemme" som kan være en fordel? Ser og mange her driver med endel egenkoding. Er det enklet å få endel simple funksjoner fra verisure til å fungere via Google Assistant? Kravet for alle forslag er at det skal fungere samlet mot et system (Google Assistant først og fremst). Men er og åpen om det er alternativer som kan fungere bedre andre f.eks Amazon sin alexa.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.