Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Oyvlil

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Oyvlil

  1. Denne var veldig fin, og akkurat i gaten jeg leter etter. Eneste minuset er at dette krever Android tablet, da slik jeg forstår det iOS har en del begrensninger på muligheten for å skru av og på skjerm samt bruke kameraet til å vekke skjermen. Ser Kiosker.io er et alternativ for IPad, men uten like mye innstillinger. Noen som er erfaring med denne? Så over til om det blir brukt eller ikke. Det er jo alltids en risiko for at det ikke blir brukt, men pr. i dag ser jeg absolutt en del bruksområder. Bare det å få samlet styring av alle smartdingser på en plass er en stor pluss. Særlig for de andre i familien uten at de måtte få tilgang til alle mulige apper for å styre varmepumpe, støvsuger osv. Et annet viktig aspekt her er at skjermen også skal fungere som en familiekalender som viser hver enkelts aktiviteter den kommende uken. Om det blir overflødig eller ikke. Det vil tiden vise, og det er også grunne til at jeg ikke vil invitere for mye penger i løsningen og dra nytte av ting jeg allerede har liggende.
  2. Mulig løsning det, men synes den bygger litt vel mye ut i fra veggen. Målet er å få skjermen så tett som mulig på veggen for at den ikke skal bli så dominerende. Videre hadde jeg håpt på å kun klare meg med Zigbee i systemet. Å få inn elektriker er en siste utvei slik jeg ser det, så håper å få løst det uten elektriker. Er det mulig å styre iPaden på noen måte om man får kontroll på styring av strømtilførsel?
  3. Usikker på om jeg er på rett plass, og om dette har blitt diskutert tidligere, men slenger ut spørsmålet her uansett. Jeg har kommet meg i gang med Home Assistant og integrert store deler av smarthus enhetene inn i HA. Dette er så satt opp på et fin fint dashboard som tanken var å vise på en iPad på kjøkkenet som gjør det enkelt for alle i familien og betjene de ulike duppedingsene. Når vi rehabiliterte boligen fikk jeg elektriker til å legge inn en stikkontakt i ca. betjeningshøyde for et slikt panel, da tanken var å henge opp en skjerm i en ramme på veggen og ha kabler til strøm skjult bak skjermen. Jeg har en gammel iPad liggende som ikke er i bruk, og tenkte da dette var et billig og brukbart alternativ til formålet. Da kan denne henge på veggen og kjøre Home Assistant appen, evt. via nettleseren. Men da er det et par spørsmål som kommer opp som jeg håper å få noen synspunkter på. Sikkerhet. Jeg er opplært til at man ikke skal lade mobile enheter om natten og når man ikke er tilstede med tanke på brannfare. En iPad som henger på veggen og konstant tilkoblet strøm vil jo da ikke være særlig optimalt. Finnes det løsninger som gjør at man kan styre om iPaden lader, alternativt andre ting som gjør dette sikkert. Alltid på eller ikke. Kan man styre når iPaden er på og ikke. Eksempelvis at den skrur seg av om natten, og på dagtid når ingen er hjemme? Så er kanskje svaret på de over et annet produkt som er mer egnet. Tar gjerne imot forslag her også. Men det må være en eller annen form for touch, samt kostnad spiller også en viktig brikke her.
  4. Mulig jeg var litt upresis i spørsmålet mitt, men hvor finner jeg mappestrukturen? Kan ikke se å finne noe i webgrensesnittet til Home Assistant
  5. Takker, beklager om det er helt innlysende, men hvor laster jeg opp filene til cusom/components/hacs? Kjører Home Assistant på en Raspberry Pi
  6. Takk for tilbakemeldinger. Da fungerte det fint, både i appen og på nettleseren via mobilen!
  7. Jeg ser det er noen integrasjoner jeg ønsker å få inn i min Home Assistant som ikke finnes ved å søke på integrasjoner i Home Assistant OS. Se link under. Så mitt nybegynnerspørsmål her er hvordan får jeg disse inn i min Home Assistant? https://github.com/h4de5/home-assistant-toshiba_ac https://github.com/icanos/hassio-plejd
  8. Nei, i og med at det ikke er beskrevet i guiden har jeg ikke gjort det. Dette har jeg generelt lite peiling på, så står det ikke i guiden blir det heller ikke gjort. Så hvordan jeg åpner port i routeren er også ukjent for meg, men tror jeg har riktig løsning her. Har Altibox som leverandør og logget meg inn på Min side der, og fant frem til Portviderekobling. Se utklipp fra nettsiden der jeg har kladdet med rød skrift på hvor jeg tror de ulike tingene skal skrives inn. Ser det riktig ut?
  9. Jeg holder på å sette opp tilgang til min Home Assistant både for å få tilgang til hjemmet når jeg ikke er hjemme, men også for å få mulighet til å koble det opp mot Google Assistant. Har fulgt denne guiden til punkt og prikke, men jeg klarer ikke å få tilgang når jeg tester. https://home-assistant-guide.com/guide/opening-up-home-assistant-to-the-internet-with-duck-dns/ Jeg tester det via nettleseren på mobilen (slår av WiFi slik at jeg ikke er "hjemme"), men får bare opp en feilmelding om at nettstedet ikke er tilgjengelig og at det brukte for lang tid på å svare. Forsøker også via Home Assistant appen på telefonen, men da skjer det ingenting når jeg trykker på connect. Innstillinger skal være identisk som i guiden (byttet ut med mine egne Tokens og IP-adresser), så jeg aner ikke helt hva jeg skal se etter her. Noen tips?
  10. Takk for tilbakemelding og gode innspill. Tanken med Home Assistant for min del er å samle alle systemer og enheter i hjemmet i en app/dashboard som gjør at jeg kan styre hele hjemmet fra en plass uten å måtte åpne 8 forskjellige apper gjennom dagen. Samtidig er tanken også å speile dashboardet til en Google Nest Hub for å gjøre det tilgjengelig for resten av familien. Samtidig er det mulig å styre alt av utstyr "dumt" også. For eksempel er lyset utstyrt med vanlige brytere men med Plejd dimmere i bakkant som gjør det mulig å styre det smart også. Tanken også med å la originalappene ta seg av den automatiske styringen (eksempelvis ukeplaner på panelovner) og så la Home Assistant overstyre ved behov er også en tanke jeg liker. Det er viktig at ting i huset fungerer som det skal selv om Home Assistant skulle være nede av ulike grunner.
  11. Jeg har nå nettopp fått installert Home Assistant på en Raspberry Pi og er i gang med å integrere alt av smartenheter i huset på denne. Er helt fersk på dette, og brukte en nybegynner guide for å få satt opp systemet og komt i gang med backup osv. Nå er jeg i gang med å legge inn alt av enheter for å få alt sammen i et system og da er det et par spørsmål som dukker opp som jeg tenke det var lurt å få svar på før jeg gjør for mye arbeid. Mesteparten av utstyret jeg har, har egne standalone apper hvor jeg allerede har satt opp enhetene. F.eks. panelovner fra Mill, varmepumpe fra Toshiba, låser fra Yale. Er det da lurt å legge til enhetene via brukeren for de enkelte systemene. Ser f.eks. at Mill har en mulighet for å legge til ovnene via cloud (logger inn med brukernavn og passord), eller lokalt (krever IP-adresse til de enkelte ovnene). Mill ovnene har jeg satt opp et ukesprogram på via Mill-appen. Hvordan fungerer dette når jeg så integrerer ovnene i Home Assistant. Bør jeg slette programmet i Mill-appen og sette opp et program i Home Assistant istedet? Hvordan gjøres det i så fall? Og hvordan bør ovnene være innstilt i selve appen? Ser at det er en del enheter jeg har som jeg ikke finner ved å søke på integrasjoner via "Innstillinger -> Enheter og tjenester -> Integrasjoner -> Legg til integrasjon". Gjelder Toshiba varmepumpe, lys fra Plejd, varmekabel på bad fra DEVIreg Smart, Høiax varmtvannsbereder, Zaptec ladeboks. Hadde inntrykk av at Home Assistant hadde muligheter til å integrere så og si alt av smarthus enheter. Vet jeg nok kan google meg frem til mye her, men er det kanskje noe nybegynnerfeil som jeg overser her?
  12. Jeg endte opp med å kjøpe en bunke med KD-101 fra Kjell & Company. Har ikke kommet lengre enn å bare kjøpe de. Selve monteringen og sammenkoblingen har jeg latt avvente til jeg har fått skaffet meg Homey e.l. for å sammenkoble alt til å gi alarm på telefon.
  13. Har sett litt på den. Det er nok en dealbreaker at den må kables for å seriekobles. De må ha muligheten til å seriekobles trådløst da det er uaktuelt å trekke kabler mellom alle rom i huset.
  14. Jeg er på jakt etter å oppgradere røykvarslerne i huset til smarte røykvarslere. Har en liten prioriteringsliste for hva systemet skal gjøre. Sikkerheten først. Systemet skal fungere helt av seg selv. Uavhengig av om smarthuset er oppe eller nede, eller om strømmen har gått. Røykvarslerne kan sende varsel til telefon andre enheter. For "overvåkning" av huset mens man er vekkreist. Til sist er det kjekt med annen funksjonalitet (skru av alarmer via telefon, varsling hvilke rom hvor alarmen har blitt utløst etc.) Jeg har sett litt på Google Nest sin røykvarsler. Denne er egentlig det perfekte valg. Den har all funksjonalitet jeg ønsker meg, men prisen er for stiv. Pr. nå har jeg 6 stk. varslere som må skiftes ut, og jeg ønsker å legge til ytterligere 2-4 varslere for å få full dekning av huset. Jeg bor også i et nyere hus, så 2 av røykvarslerne jeg har er tilkoblet strømnettet for å imøtekomme krav i TEK10. Jeg har sett på noen alternativer hos Kjell & Company. Denne er billig, men har hørt at den sluker batteri, og at den gjerne begynner å klage på batteriet midt på natten (det siste er nok kanskje bare tilfeldigheter). Videre mangler den kanskje muligheten for å varsle hvilket rom som har utløst alarmen? https://www.kjell.com/no/produkter/hjem-fritid/alarm-og-sikkerhet/brannvern/roykvarslere/luxorparts-tradlos-roykvarsler-2-pk.-p21130 Denne er noe dyrere, men det tenker jeg at kanskje kan være positivt mtp. batteritid etc? Ser også at det finnes en app fra Cleverio til Homey som er positivt. Men usikker på om akkurat denne varsleren støttes? https://www.kjell.com/no/produkter/smarte-hjem/smarte-sensorer/smarte-roykvarsler/cleverio-smart-royk-og-varmedetektor-p51328 Jeg har også planer om å anskaffe Homey for å styre smarthuset så det er viktig at røykvarslerne er kompatible med den. Er det for eksempel mulig å velge flere merker? Altså at man velger Google Nest sin røykvarsler til de punktene hvor jeg har tilkobling med strøm, og så supplerer jeg med billigere varslere på andre rom. Kan man få disse til å snakke sammen gjennom Homey på et eller annet vis med Flows?
  15. Det skal i teorien fungere som tiltenkt om forsterkeren alltid står på, da skifter den bare mellom input alt etter om det er Chromecast eller Apple TVen som skal benyttes. Det er ingen dum ide å lage en automasjon som fungerer slik, men jeg er i utgangspunktet skeptisk til å ha elektrisk utstyr stående på konstant hele dagen. Brannfare og slikt, i tillegg til at det blir litt varmt i skapet den står i. Vi får se litt hva det blir til tilslutt. Kan hende jeg velger å "bite i det sure eplet" og måtte skru på forsterken før jeg skal lytte til musikk. Er jo tross alt ikke store problemet..
  16. Tror ikke det er noen CEC-informasjon fra forsterken til projektoren, da projektoren ikke starter automatisk når jeg starter Chromecasten. Jeg må fysisk skru på projektoren for å sjekke om det kommer lyd fra den. Men skal sjekke litt flere innganger bare for å luke ut mulige fleilkilder.
  17. Har ikke forsøkt meg på forsterkeren enda. Chromecasten er koblet til inngang nr. 3 så tenkte denne kanskje hadde minst "funksjonalitet" om det var forskjell på de ulike portene. Kan teste litt flere innganger i kveld. Hva ligger i HDMI CEC passthrough? Jeg har en Logitech Harmony som styrer hele systemet. Fungerer glimrende den da jeg får startet alle komponentene med et enkelt tastetrykk på telefonen. Har tenkt på muligheten for å lage en aktivitet i Harmonyen for å starte recieveren først, og så kan jeg starte streaming av musikk. Men da blir det et ekstra steg som jeg hadde håpet å slippe. Målet er bare å starte opp Spotify for å finne sang og velge høyttaler det skal spilles av på, eller bare be Google Assistent om å spille av musikk.
  18. Prøvde meg på å bytte HDMI inngang på projektoren nå. Det funket ikke, men jeg oppdaget en annen interessant ting. Jeg forsøkte å koble ut HDMIen fra projektoren helt, og så starte streamingen fra Chromecasten. Jeg får koblet meg til Chromecasten, men den starter ikke recieveren da. Så da virker det som om det er Chromecasten som vil sende signalene til HDMI out på recieveren. Jeg ser også at det kommer opp følgende melding i displayet på recieveren når jeg starter streamingen fra mobilen: "Decoder off". Så da virker det som om den registrerer at projektoren er av og at den ikke får til å sende ut noe lyd. Er det noen som vet om man kan stille inn dette i selve Chromecasten? Det var noe begrenset med innstillingsmuligheter i Google Home appen.
  19. Jeg fant ingen innstilling for å skru av og på ARC på projektoren. Er dog noe usikker på om den i det hele tatt støtter det, da jeg ikke finner noe klart svar på det på nettet. På recieveren fant jeg innstillingen, men det hjalp ikke å skru av ARC 😔 Så da er jeg like langt.
  20. Jeg holder for tiden på å ordne lyd i alle rom slik at jeg kan streame musikk sømløst overalt i huset. I hovedstuen nede har jeg en hjemmekino med projektor, reciever og 2 stk. front høyttalere innfelt i vegg som er koblet til recieveren. Recieveren er av typen Yamaha HTR2071. Da denne recieveren ikke er særlig smart i utgangspunktet har jeg gått til anskaffelse av en Chromecast som får i oppgave å streame musikken ut til høyttalerne. Hele opplegget funker optimalt hvis jeg først skrur på recieveren og velger riktig HDMI inngang (den som Chromecasten er koblet til). Problemet er når jeg ønsker å starte dette uten å fikle med fjernkontrollen til recieveren først. Altså at hele systemet er av og at jeg enten ber Google Assistent om å spille noe musikk, eller starter det manuelt fra telefonen. Det som skjer da er at Chromecasten vekker recieveren som den skal, og det blir valgt riktig HDMI inngang. Men så viser det seg at lyden sendes til projektorens høyttalere istedet for høyttalerne som er innfelt i vegg. Jeg må da restarte recieveren manuelt for at den skal velge riktig utgang for lyden. Noen som har vært borti samme problem med Chromecast tidligere? Jeg har vært i kontakt med flere forum samt support hos Yamaha uten hell. Kan det være noe innstillinger på Chromecasten? Det blir liksom ikke helt sømløst om jeg må frem med fjernkontrollen for recieveren hver gang jeg skal høre på musikk. Den er forlengst gjemt vekk i en skuff, da hele hjemmekino systemet styres via Harmony med enten app eller stemmestyring.
  21. Hei! Jeg bruker Tibber, appen som handler billig og grønn strøm på en smart måte. Tibber gir deg full kontroll over strømforbruket og har ingen bindingstid. Test det ut du også, så får både du og jeg 500 kr til å handle smarte dingser for. https://invite.tibber.com/e6216358
  22. Har uansett ikke tenkt å bruke Google Home som hub, men synes den er fin nå i starten før jeg lander på noe mer permanent. Har også sett litt på Homey, men forstår det sånn at det er noe man må gi avkall på om man velger den kontra Homeseer. Hva er de største forskjellene mellom de? Og så er det plassering av hubene. Jeg er litt begrenset i forhold til plassering da kona ikke godtar synlige kabler overalt i huset. Hva er rekkevidden på de ulike? Angående belysning er det ikke mange dimmerne jeg har (3-4 stk.) ellers er det vanlige brytere. Liker muligheten man har med å dimme pærene til philips hue selv med vanlig bryter på veggen. Vil det være mulig å dimme lysene om man oppgraderer til smarte brytere? Og hva er kostnadene på å oppgradere rundt 20 brytere og 3-4 dimmere? Jeg må vel uansett inn med elektriker for å gjøre varmekablene smarte, så kanskje det ikke er så dyrt om man tar alt på en gang.
  23. Hei, Jeg har den siste tiden fått mer og mer interesse for smarthus og hjemmeautomasjon. Etter å ha lest meg opp litt rundt omkring på nettet har jeg forstått det slik at man bør ha en tanke tidlig om hvilket system man velger, for å unngå å kjøpe "feile" produkter som ikke kan snakke sammen med resten av systemet. Så da tenkte jeg at jeg skulle sjekke ut her på forumet om hva som gjelder og er det beste man kan gå for. Fant ikke noen andre poster i første omgang, så om det allerede finnes noen som har spurt om det samme før så link meg gjerne til den tråden. Jeg er fortsatt helt i startgropen og har ikke så veldig mange enheter enda, men noe har det blitt. Pr. nå har jeg 2 stk. Mill wifi panelovner Neato robotstøvsuger Harmony Hub som styrer hjemmekino systemet (lerret, projektor, Apple TV og receiver) Google Nest WiFi med 2 stk. punkter for stemmestyring Yale Doorman med Yale sin hub for styring via app/Google Home Jeg har falt litt for Google Home som hub for det hele, da det også gir meg muligheten for stemmestyring. Men det er ikke alt som er direkte kompatibelt med Google Home (Mill panelovner f.eks.), så jeg trenger noe som kan koble alt sammen, og som så kan kobles opp mot Google Home så jeg kan dra nytte av stemmestyring via Google Assistant. Jeg har også gjort meg noen tanker om hva jeg ønsker på lang sikt: Belysning: Alt av lys i huset skal bli smart på sikt. Styring skjer via app/stemmestyring men også via brytere på vegg for de minste i familien samt gjester. Utelys styrer seg selv automatisk etter soloppgang og - nedgang. Ønsker helst ikke å skifte ut brytere på vegg med smarte brytere. Mest på grunn av pris, men også da det kan hende vi flytter på oss i fremtiden og da er det kjedelig å ha invistert mye penger i noe som vi ikke kan ta med videre. Har snust en del på Philips Hue som virker bra selv om det er noe dyrt. Må da bare finne en lur løsning rundt Philips sine dimmere kontra de som allerede er installert hjemme. Oppvarming: Har ikke mange oppvarmingskildene i huset. Utover de to Mill panelovnene er det 3 stk. varmekabler på termostat +utendørs varmekabler som kun har av og på funksjon. Drømmen her er at varmekablene ute skrur seg på automatisk et gitt tidsintervall før det er meldt snø (de trenger en del tid på å varme seg opp for å klare å smelte snø). Varmekablene ser jeg gjerne at kan styres automatisk med nattsenking og oppvarming når strømprisen er lav. Har tenkt å bli kunde hos Tibber på sikt. Balansert Ventilasjon: Har balansert ventilasjon og huset som hadde vært kjekt å få inn i noe system på en eller annen måte. Her har jeg snakket med de som leverte aggregatet da huset ble bygd, men de sa at det ikke gikk på min modell. Har likevel et lite håp om at det skal gå. Systemet vi har heter Nilan. Styring: Ser også for meg et kontrollpanel ved ytterdør der man med et enkelt trykk kan sette huset i borte/ferie/hjemme modus. Dette kan vel også automatisere ved at døren låses (gitt at systemet vet om man er hjemme eller ute når døren låses. Vil jo ikke sette huset i bortemodus mens man er hjemme). Ellers liker jeg godt å styre det meste med stemmen, men gjerne også knapper i backup for de dagene der assistenten ikke forstår deg 😬. Jeg ser på meg selv som ganske teknisk anlagt og er ikke redd for å drive litt koding så fremt det ikke blir for avansert, eller man har et utgangspunkt man kan tweake på. Er klar over at det er jeg selv til syvende og sist som må bestemme, men håper jeg kan få noen tips ut i fra det jeg har beskrevet for å snevre inn utvalget litt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.