Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

odinho

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

odinho sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kjøpte òg ein. Tester med ZHA og viss det ikkje går, so med zigbee2mqtt. Men vil nok ta litt tid før eg er der, fordi det er til hytte/feriehuset i familien.
  2. Har du ordna eller funne noko på desse åra?
  3. Baaaaaaaaaaaaah. Eller, har noko endra seg til no? Går det an å kjøpa noko for varmekablane på badet? Nett no har me det anten kaldt, eller so sløser me straum heile døgnet. Det er ingen av oss som hugsar å justera på varmen der.
  4. Eg ser òg på dette, då spesielt ringjeklokke fordi det er vanskelegast. Det bør ikkje vera særleg vanskeleg å få til vanleg video utan "cloud". (Eg ser altso ikkje berre etter noko utan abonnement, men òg som ikkje må ha internett for å fungera). Det beste eg ser ut til å vera XTU Doorbell Camera som eg fann på reddit. Den sender klikka over 433Mhz, so eg vil trengja noko som les det sidan eg elles har alt på Zigbee. Videoen kan du kopla til med RTSP over Wifi. Den stør berre 2,4Ghz Wifi, men det bør gå bra. https://smile.amazon.com/dp/B08D3PPX25/ Av det eg fann i Noreg, skal visstnok Nedis Smart Wi-fi Ringeklokke med kamera stø ONVIF, som iallfall gjer det mogleg å henta kamerastraumen over wifi. Dessutan må jo den "ringe-boksen" deira få eit signal frå knappen på ein måte, so reknar med det er mogleg å få det til å fungera. https://www.komplett.no/product/1131870/hjem-fritid/smarte-hjem/alarm-sikkerhet/ringeklokker/nedis-smart-wi-fi-ringeklokke-med-kamera -- Alternativt går det jo an å berre ha ein vanleg Zigbee-knapp ute, og so eit vanleg overvakingskamera, og berre setja opp ein automatisjon på knappen slik sjølv. Det vert jo meir basic, men det går an å bygga noko avansert utav det. Type ZoneMinder kan truleg halda oversikt over overvakingskamera og senda ein event når det er noko utfor døra. So er den "fiksa". Å få ein høgtalar inne til å spela "ring-ring" når nokon trykker Zigbee-knappen er jo ganske standard bruk. Noko meir avansert vil jo vera at TV-en slår seg på og koplar til overvakings-kamera når knappen er trykt på. Du har ikkje to-vegs tale med eit slikt heimelaga system då, med mindre du vil laga til det òg.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.