Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Kal-El

Medlemmer
  • Innlegg

    67
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kal-El

  1. Nå er jeg som sagt ikke ekspert, men hvis du ikke har statisk ip vil vel ip-adressen kunne endre seg og hvordan skal en da få brukt duckdns? Hos Viken var dette ikke et problem, hos Eidsiva måtte jeg betale for å få statisk ip, og først da kunne jeg få åpnet porter i routeren.
  2. Jeg har fiber fra Eidsiva bredbånd på hytta og fiber fra Viken fiber hjemme. Jeg er ikke den smarteste på området, men jeg klarte å knote (og google) meg fram til løsningen hjemme. Der måtte jeg også navigere meg gjennom Orbi mesh-nettverket, men fikk det til. På hytta sliter jeg, og finner ikke ut hva jeg gjør feil. Har fått statisk ip og begge leverandørene går gjennom Altibox så jeg skulle jo tro at den delen var noenlunde lik. Dette har jeg hørt ørten ganger fra deg😅 og tatt til etterretning. Kan bekrefte det du sier at et kort med god kapasitet og kvalitet (type video klasse) så fungerer SD som en drøm. Min lokale Power butikk hadde bommet på varebeholdningen så min bestilling på 128gb kunne de ikke levere, men fikk et 256gb kort av samme kvalitet (til samme pris!) så for min del forventer jeg at det kortet blir en del av arven til ungene🤣
  3. Jeg har også gått på en smell med oppdatering, så nå har jeg samme praksis som deg med at slikt venter til jeg er på stedet. Hva bruker du for å få tilgang til HA på hytta? Hjemme bruker jeg DuckDNS og det fungerer knirkefritt, men da jeg prøvde meg med det på hytta fikk jeg det rett og slett ikke til. I tillegg måtte jeg betale månedlig for statisk ip hos internettleverandøren, noe jeg synes så veldig om. Så det endte med at jeg ga opp det prosjektet og gikk over til Nabu Casa. Det fungerer for så vidt fint, men jeg skulle ønske at jeg kunne hatt begge HA systemene i Nabu Casa.
  4. Finner ikke akkurat den jeg har på nettet så det kan jeg ikke svare på. Ikke er jeg på hytta så jeg får målt den heller, men jeg må jo tro at elektrikeren er kjent med muligheten for å konfigurere. Har ikke noe vondt å si om han ellers, så jeg tar det for god fisk. Men jeg vet at Elko har hatt (og har?) følere ned i 8, og det vil i så fall forklare hvorfor det ikke går. Men det blir bare gjetting fra min side. Jeg valgte Z-trm3 nettopp derfor, mange her inne som har gode erfaringer med disse. Tipset med å bruke den gamle føleren som fjær var jo like genialt som enkelt, jeg vil nesten satse en femtilapp på at det vil funke. Jeg har ikke sett røret selv, men vil tippe det er 16mm. Problemet er at det er litt krapp bend på det (alle egentlig), men hvis den gamle føleren lar seg styre kan det nok fungere med litt lirking...
  5. Elektriker skulle bytte ut de gamle Elko termostatene med Hetatit Z-trm3, men sier at gulvføleren måtte byttes da den gamle ikke snakket sammen med Heatit termostaten. Jeg går ut fra at det er snakk om feil motstand på føleren. I og for seg en grei sak, men føleren som fulgte med Heatit termostaten er så myk at han ikke greide å tre den ned i trekkerøret, sikkert for at det var for brå bøy på røret. Den til Elko var stivere og gikk uten problem... Så hva gjør man da? Noen som har noen lure tips til å få dette til? Jeg klarer ikke å google meg til hva slags føler den gamle termostaten har, er en Elko T2500G. Finnes det en løsning, eller en annen føler som fungerer med Heatit Z-trm3 som er stivere? Eller burde jeg gått for en annen termostat? Er ikke låst til Heatit eller Z_wave, men det må fungere stabilt med Home Assistant.
  6. Begrense meg er jeg god i et veldig kort tidsvindu😆Hjemme så har jeg noe i den gaten du viser til der, og på hytta skal jeg bare styre gulvvarme...men både jeg og kona vet hvordan det pleier å bli....😅 Takk for tips og starthjelp, da er det bare å få tak i en RPI4 til blodpris😒 og sette i gang✌️
  7. Det virker som dette dekker behovet mitt. Kan du gi noen tips på hvor jeg starter? Det er jo litt reisevei mellom hjem og hytte, så hvor mye får jeg gjort hjemme? Kan jeg sette opp den nye RPI4 med HA hjemme og så ta den med til hytta og koble den til der, eller må jeg gjøre alt på hytta (og rive meg i håret når jeg kommer hjem og finner ut at jeg har glemt ditt eller datt...)?
  8. Leste litt i den tråden, og er enig med deg. Noe er på gang, men man er ikke der hvor en god stabil løsning eksisterer. Og jeg er nok ikke villig til å bruke så mye penger på et prosjekt hvis jeg ikke har forhåpninger om å bli fornøyd. Dette må jeg se litt nærmere på👍
  9. Jeg har hatt Home assistant hjemme en god stund nå, og er godt fornøyd med det. Har nettopp kjøpt hytte og ønsker først og fremst å ta kontroll over varmestyringen (elektrisk gulvvarme), og så vil det nok snike seg på med et kamera eller to, bevegelsesensorer, brannvarsling, lekasjealarm etc. Du vet, sånn som det pleier å utvikle seg😄 Men det primære er oppvarming. Og der står valget mellom å ta kontroll på eksisterende varmekabler, eller installere en varmepumpe med app og tilknytning til Tibber. Jeg har prøvd å finne svar jeg skjønner, men jeg blir ikke helt klok på dette, ikke minst siden det som ikke var mulig for noen måneder siden kanskje er mulig i dag. Er det noe her som har to lokasjoner oppe å går eller vet hva som er mulig? Vil veldig gjerne ha begge i app, men om feks hytta må styres gjennom nettleser er det en levelig løsning. Det beste hadde jo vært å hatt alt samlet med hytte og hus på hver sine dashboards.
  10. @Snorre Jeg husker ikke hvordan det endte for min del, men kanskje du finner ut at det via linken til @AndreasLie. Jeg gikk over til Home Assistant på nyåret, godt fornøyd med det bytte, men læringskurven var bratt og frustrerende. Synes det var verdt alt i alt, men i denne verden er det jo egentlig problemløsning i hytt og gevær uansett:)
  11. Ikke helt det du ønsker å oppnå, men om det er mulig å hente ut gjennomsnittsprisen i dag kan man kanskje akkumulere dette slik at du kan følge med hva forbruket koster og slippe overraskelsen når regningen kommer?
  12. Vil disse to gjøre nytten da? alias: VVB på - billigste 4 timer description: '' trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.billigste_4_timer id: binary_sensor.billigste_4_timer from: 'off' to: 'on' condition: [] action: - type: turn_on device_id: 97e7388e393e3c9381be7c1c1fb555ad entity_id: switch.lumi_lumi_plug_mmeu01_on_off domain: switch mode: single alias: 'VVB av - ikke billigste 4 timer ' description: '' trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.billigste_4_timer id: binary_sensor.billigste_4_timer attribute: friendly_name from: 'on' to: 'off' condition: [] action: - type: turn_off device_id: 97e7388e393e3c9381be7c1c1fb555ad entity_id: switch.lumi_lumi_plug_mmeu01_on_off domain: switch mode: single Eller vil det beste være å (som du kanskje råder meg til) og kutte ut "from: 'on' to: 'off'" delen i triggeren og legge inn betingelsen: condition: - condition: state entity_id: binary_sensor.billigste_4_timer state: 'off'
  13. Det burde jo være det, har ikke lang fartstid med HA så det er sikkert noe åpenlyst jeg ikke ser... Automasjonen for å skru på har jeg laget slik: alias: VVB på - billigste 4 timer description: '' trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.billigste_4_timer id: binary_sensor.billigste_4_timer condition: [] action: - type: turn_on device_id: 97e7388e393e3c9381be7c1c1fb555ad entity_id: switch.lumi_lumi_plug_mmeu01_on_off domain: switch mode: single Så prøvde jeg meg på et skudd i blinde for å skru av når det ikke var innenfor de billigste 4 timer, men denne skrur av VVB med en gang den første automasjonen skrur den på så "conditions" som jeg prøve å legge inn fungerer vel heller dårlig: alias: 'VVB av - ikke billigste 4 timer ' description: '' trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.billigste_4_timer id: binary_sensor.billigste_4_timer attribute: friendly_name condition: - condition: not conditions: - condition: state entity_id: binary_sensor.billigste_4_timer state: '' action: - type: turn_off device_id: 97e7388e393e3c9381be7c1c1fb555ad entity_id: switch.lumi_lumi_plug_mmeu01_on_off domain: switch mode: single
  14. Jeg har lagt inn denne og opprettet et entity-kort. Vil tro det viser "off" når prisen er utenfor de fire billigste timene og "on" når prisen er innenfor de fire billigste timene. Et smart bruksområde for denne sensoren tenker jeg er VVB og panelovner i rom som ikke nødvendigvis må ha jevn varme. Jeg har opprettet automasjoner så jeg får skrudd VVB på i de billigste fire timene. Men jeg finner ikke helt måten å skru av enheten når prisen er utenfor... Det høres ut som det skulle være en enkel sak å få til, men jeg ser ikke helt løsningen... Noen tips?
  15. Takker! Er det så enkelt at jeg bare kan lime den inn i /config/automations.yaml og restarte? Dere er litt for avansert for meg😅Dette er jo noe av det jeg begynte med, men fant ikke noen løsning på. Jeg fikk ikke gjort med å sette opp automasjon i configuration (add automation) og noen søk på nettet sa meg at jeg måtte bruke generic_thermostate. Men når jeg nå har laget den filen så kanskje det går an å sette opp en automasjon?
  16. Er litt i loggen, men tror det skyldes husstandens medlemmer som trykker og roter litt med brytere og trenger kontakter til julelys etc.
  17. Det var litt rot i det hadde hadde skrevet, spesielt med sensorer og hva jeg brukte (tok det fra hukommelsen og det ble jo feil) så jeg har redigert innlegget. Tok med configen der også. Skal komme tilbake med loggen. Ellers så tenker jeg at ut fra det du skriver så er jeg i mål så langt jeg kan komme med dette? Skal jeg videre må jeg altså bruke automasjon. Det er for så vidt ok, jeg kan leve med å kontrollere set-temp ved behov fra pc`n.
  18. Kjempebra! Takker for denne, selv om jeg begynner å nærme meg løsningen på andre måter har jeg skjønt at mqtt er genialt. Kommer til å vente litt før jeg tar i bruk guiden din. Nå må jeg få på plass de siste bitene på termostaten, og så resten av lys og bevegelsessensorene i huset over på HA så jeg kan pensjonere Homey`n.
  19. Takk, det hjalp å få plass denne, skjønner mer av logikken og strukturen i dette nå. Når jeg går inn på min Heatit Temp2 termostat får jeg dette bilde (stort sett det samme som du har). Når jeg går inn i Configuration (bilde over her) så ser jeg informasjonen i den blå ringen. Den endrer seg når jeg endrer set-temp, og den avleser temperatur korrekt og raskt. Men dette er climate.battery_operated_thermostat, og er ikke dette da hentet fra filen min (generic_thermostate)? Om jeg legger climate.battery_operated_thermostat inn som target sensor i filen får jeg i alle fall ikke opp noen temperatur til termostaten og kan heller ikke endre set-temp med termostaten. Så det må være et blindspor å bruke i filen min? Legger jeg inn den sensoren i rød sirkel (sensor.battery_operated_thermostat_air_temperature) hjelper det litt. Da får jeg opp riktig temperaturavlesning fra termostaten, og jeg ser Lovelace-kortet følger temperatursvingninger opp og ned. Men det går ulidelig treg! Vi snakker om minutter her før den reagerer... Jeg får heller ikke endret set-temp med termostaten, da er det ingen reaksjon i Lovelace-kortet så her er det noe rart. Flere sensor-entity finner jeg ikke. Det positive er at nå får jeg trigget releet når jeg endrer set-temp i Lovelace. Så som en nødløsning kan jeg sette set-temp der og få regulert varmen, det er jo bra. Det som er litt dumt er at jeg er en idiot! Jeg har prøvd meg fram og tilbake, og brukt alle tips og råd jeg har fått i denne tråden og eller funnet på internettet i flere dager. Og så ser jeg tilfeldigvis at jeg har glemt å sette .yaml som ending på generic_thermostate filen min..... For info til andre som skulle ha trøbbel med Z-water så var ett av problemene min at jeg brukte heater: switch.z_water_6 til å begynne med. Etter noen dager...fant jeg ut at dette skulle være heater: switch.relay_control_6. Jeg har prøvd å legge inn Heatit Temp2 både som sikker og usikker for å se om det er noen forskjell, men det ser ikke ut til å endre på så mye. generic_thermostate.yaml ser nå slik ut: - platform: generic_thermostat name: nede heater: switch.relay_control_6 target_sensor: sensor.battery_operated_thermostat_air_temperature min_temp: 12 max_temp: 28 ac_mode: false target_temp: 22 cold_tolerance: 0 hot_tolerance: 0 min_cycle_duration: seconds: 5 away_temp: 17 keep_alive: minutes: 3 precision: 0.5
  20. Dette har jeg rotet med litt fram og tilbake, skyldes nok at jeg ikke skjønte logikken her. Takk!
  21. Sensoren ser jeg når jeg går inn på device, og der ligger den som identity ID:sensor.termostat_nede_air_temperature. Men når jeg legger den inn i /config/climate/generic_thermostate får jeg den fremdeles ikke som valg i Lovelace-kortet. Og velger jeg likevel å skrive den inn som entity får jeg beskjed: Specify an entity from within the climate domain type: thermostat entity: sensor.termostat_nede_air_temperature Men der ligger den jo for pokker!
  22. Det har du helt sikkert rett i, men jeg får ikke valgene jeg trenger. Jeg har en sensor jeg kunne brukt (sensor.battery_operated_thermostat_air_temperature), men den får jeg ikke brukt. Og ikke kommer den opp som valg om jeg prøver edit i Lovelace på termostaten. Er den en måte å ordne, eller få tilgang til denne entityen på tro? Uten at jeg vet hvordan jeg klarte det så kom jeg litt videre i går. I Lovelace fikk jeg valget om å bruke climate.battery_operated_thermostat som target, men også climate.nede som target. Da slo releet inn og ut når jeg endret set-point i Lovelace, men jeg fikk ikke opp set-point på den fysiske termostaten, men temeraturavlesningen på termostaten og i Lovelace var lik. Hvordan jeg fikk det til vet jeg ikke, og i ettertid har jeg rotet meg bort så jeg får ikke opp disse valgene lengre.....
  23. Prøvde å bruke din uten hell, og da er vel "keep_alive" også sjekket ut. Nå er det mange logger, og jeg vet ikke helt hvilke jeg skal sjekke... Men jeg gikk blant annet inn på Configuration og så Logs. Der finner jeg riktignok feilmeldinger: Log Details (ERROR) Logger: homeassistant.components.generic_thermostat.climate Source: components/generic_thermostat/climate.py:430 Integration: generic_thermostat (documentation, issues) First occurred: 4:15:09 PM (22 occurrences) Last logged: 6:17:24 PM Unable to update from sensor: could not convert string to float: 'heat' Unable to update from sensor: could not convert string to float: 'off'
  24. Det er riktig. Jeg har brukt Youtube (selvfølgelig) for å sette opp dette spetakkelet her, men har ikke kommet til mqtt-universet enda. Eller dvs, jeg har ikke skjønt det enda. Er nok noe basic-kunnskap jeg har gått glipp av. Skal se på den videoen litt senere i dag👍 Har rettet det opp slik du foreslår. Måtte bruke noen forsøk, prøvde først å slette første linje uten hell. Men når jeg klipte inn linjene fra denne tråden ble det godtatt, dessverre uten at det skjedde noen mirakler. Som du ser av bildene så peker termostatkortet kun til sin egen entity. Mulig det er riktig. Tok printscreen av filene og plasseringen i tilfelle noen klarer å se om det er mer feil.
  25. Ja, når jeg skrur på 6 (eller hvilken som helst av de andre 10 releene i z-water) i Lovelacekortet jeg lagde, så hører jeg klikking.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.