Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

hvg99

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

hvg99 sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk. Hva skjer ved overbelastning. Si 3000w på en som er begrenset til 2300W. Smelter vel ikke? Har en vibrasjonssensor, men hvor skal jeg plassere den. Fungerte ikke så bra på toppen av tørketrommelen. Må slå ekstra hardt for å få utslag.
  2. Jeg har dumme maskiner og leter etter 16A smartplugger med strømmåler. Noen tips? Evt. tips til andre kreative løsninger?
  3. På hubitat sine egne nettsider.
  4. hvg99

    Kompakt termostat

    Takk. Dette er nyttig. Jeg har en annen kompakt versjon, og den er ikke slank nok etter mitt syn. Hadde egentlig vært best for meg om det gikk an å bytte ut alle ikonene med en enkel pluss/minus med innstilt temp Hva betyr sol og frost i ditt oppsett? Er sol-preset "varme" og frost "av"? Edit: Jeg spør før jeg sjekker GitHub. Ser for meg å bruke På, eco og av. Kan vel trykke på navnet for å få opp standard innstilling der man kan endre på temp.
  5. Jeg har Hubitat. Kraftig og stabil sak (logikk osv.) Utvikling er for tidlig å si noe om for min del. Har bare hatt den siden desember. Integrasjon er vel ikke dens styrke, men Netatmo og Tibber gikk greit med script jeg fant på nettet. Med HA var alt lagt til rette med en bedre integrasjon og tilgjenglighet fra første stund. Jeg kjører HA som en slags "front end" pga. av Lovelace og appen, det fungerer fint. Alt av logikk og rules tar jeg i Hubitat. Pros: - Lokal - Stabil. Har ikke hatt kødd en eneste gang med selve enheten. - Utmerket RuleMachine om du ser bort fra GUI. - MakerAPI fungerer sømløst mot Home Assistant, slik at jeg har inntrykket av denne er solid mot andre grensesnitt. Cons: - Om du er ute etter en slags Homey fancy GUI, så er du inne for en stor skuffelse. Det som plager meg er rot i oversiktligheten i regler og devices. Lange lister er uoversiktlige. - Litt lite integrasjoner når en søker på nettet etter script og drivers. Litt US-fokusert, slik at dette gjør det enda litt vanskeligere. - Svakt dashboard. - Lister alle rules og devices på en liste. Blir gal av at man ikke GUI-messig kan gjøre noen enkle grep med kategoriseringer og sånn "pil collapse/expand"-type ting.
  6. Om det er interessant med en oppdatering, så har jeg følgende å melde: Jeg har fått anskaffet meg Home Assistant via en RPI som "frontend". Gjorde dette pga. Lovelace og appen. Dette har fungert sømløst og selvom Hubitat sitt brukergrensesnitt har mye(!) forbedringspotensial, så fremstår den stødig og veldig funksjonabel mtp. automatisering osv. Jeg er en "midt i mellom"-bruker og den passer meg i utgangspunktet, men da jeg så Lovelace ble fristelsen for stor for å ikke legge den på toppen. Hadde jeg ikke hatt dette som halvveis hobby og ønske om mer finkontroll enn jeg kanskje trenger, hadde jeg nok valgt en Homey tror jeg, men Hubitat er en god og rimelig inngangsport for de som ikke blir redd av å se på avanserte løsninger som involverer parametere og kode, men som er litt for n00b til å eie og forstå den prosessen helt ut. Når alt det er sagt. Jeg har ikke snøring på HomeSeer.
  7. Takk for gode tips. Jeg ser de har 15 fps blant de billigere modellene. Hva tenker du om det?
  8. Hei. Jeg har brukt Android IP Camera-appen og den gjorde akkurat det jeg ville. Jeg kunne ta ut en lokal videostrøm. Finnes det dedikert utstyr som gjør det samme, slik at jeg slipper en gammel telefon? Jeg kan ikke forsone meg med en app og deling med kommersielle selskap. Vil at dette skal være helt lokalt. Alle tips mottas med takk.
  9. Ble Hue på lampepunkt og tre fysiske smart-dimmere til integrasjon mot modusbryterne. Har ellers prøvd OpenHAB som ikke var enkelt å integrere mot Hubitat, men hadde et veldig intuitivt system. Ga derfor opp OpenHAB enn så lenge, skal gå tilbake å prøve MQTT-løsningen en gang. Er nå på Home Assistant (via Hubitat sin MakerAPI), og... det er greit å leke litt med config-filene, men når man ikke enkelt kan klone en device, sette opp virtual device etc uten å knote med å skrive kode, så blir det litt for tungtvint for meg. Lurer dog på å ha det værende, men kun pga. Lovelace. Hubitat er dønn solid, men de har en lang vei å gå på UI. Tenker derfor at alt bare legges fint til rette for Lovelace/HA via Hubitat. Kan kanskje bruke noe av de fete integrasjonene som HA har også, men da begynner man å gå langt mot å holde to systemer vedlike. I motsetning til kun å holde en dashboardfunksjon i live.
  10. Hva tenker du om skinner og Philips Hue WCA + ZV2835 på skinner rundt om i stuen? Ser det ikke er stor forskjell mellom en GU10 pære med høy lumen i plugg og WCARGB pærene. Kjekt med litt forskjellige scener. Veldig fornøyd med warm dim i første etasje, men skal til med belysning i stua nå.
  11. Ok. Da har jeg tre alternativ som jeg vurderer i mitt hode: 1. WarmDim 660 lumen spotter med 4 x z-wave dimmere (bak hjul) + En 8-knapp Namron modusbryter. 2. WarmDim 660 lumen spotter + ZV2835 som kommuniserer med dimmepiller som ligger i hver sone + En Namron modusbryter. 3. Philips Hue WCA + ZV2835 som Hubitat bruker til å kommunisere med Hue + En Namron modusbryter. Dumt å gå på en smell. Et safe alternativ er nr.1 med vanlige spotter, og å gjemme de vanlige dimmerene en diskre plass, for så å ha modusknappene sentralt plassert.
  12. For jeg ser for meg at jeg kommer til å bruke modusknapper til å sette scener og programmerer dette via Hubitat, men vil gjerne ha ett (1) dimmehjul. Men dimmehjulene sitter på en fysisk dimmer har jeg forstått. Det som gjør den smart er at man kan endre spenningen (dimmingen) med ZW/Zig, men det er ikke så aktuelt for Hue. Om dere følger logikken min? Jeg er mer bekymret for hardware enn å få det til i Hubitat. Altså, ha et hjul som sender et signal om at nå skal noe skje, og ikke omvendt. Rett meg gjerne om jeg har feil
  13. En 8-knapp-modusbryter kan jo man bruke, men da må man dimme med knappene og ikke et hjul. Det ideelle hadde vært å hatt en dimmer som registrerte hvor mange nivå man rullet opp og ned, og sendte denne infoen til Bridgen. Trykknappen inne i dimmeren når en trykker inn hjulet kunne ha vekslet bort fra "hele rommet" til de forskjellige sonene, før det returnerte til "hele rommet" igjen. Så skal jeg ha modusknapper til scener tenkte jeg. Jeg lufter litt ideer. Ang API, jeg skal ta et Youtube-kurs
  14. To spørsmål jeg håper de vise menn og kvinner her inne kan svare på. Jeg har en hel haug med Phillips Hue WCA GU10 som jeg har "brent inne" med etter at jeg gikk for Warmdim 600 lumen downlights nede. Nede har jeg en smart dimmer til gangen og en til badet. Oppe i stue/kjøkken (åpen plan) blir det fire soner og en kombinasjon av skinne og innfelt spot i taket. Elektrikeren har satt opp fire dimmere. Dette ser ikke bra ut på veggen etter min smak, og jeg vil helst unngå å måtte bruke knapper til å dimme. Vurderer å sette inn Philips Hue WCA her også, slik at da blir det i alle fall ikke dimming av spenningen. 1. Er det en work-around for dimme-issuet mitt? 2. Er det en god måte å få Yr.no sin værdata ned på for en som ikke er kjent med API-er. Evt en god guide til hvordan jeg kan bli kjent med dette? Noen hadde laget til en app til hubitat ved bruk av Tibber sin Api, der jeg får ca 8 nyttige verdier som jeg kan jobbe med. På forhånd takk.
  15. Det handler mer om tid og få skvist inn vask. Men det skjer ikke så ofte, kanskje mindre nå når jeg leser her
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.