Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

SigurdEide

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

SigurdEide sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Relativt likt oppsett som her bare at jeg har ikke termostater lagt opp med strøm. Jeg gikk fra et Danfoss system til z-water med trådløse termostater z-temp2 fra Heatit. Man kan benytte alle temperatur sensorer sammen med smartsystem men da må man bruke en egen app som simulerer å være en termostat basert på temperatur som sensoren i rommet gir. Denne appen heter VThermo men er ikke noe jeg har testet selv. Andre innlegg tidligere nevner den muligheten. Dette er i alle fall mulig med Homey kontrolleren jeg har. Jeg har ikke satt opp det slik da jeg har brukt heatit sine egne termostater og direkte assosiert de med z-water. Så langt ser det ut til å fungere fint etter litt justering av innstillinger osv.
  2. Den var fin. Skulle likt og visst hvor den kom fra...
  3. Hei. Fint oppsett. Jeg skal i gang med å gjøre noe lignende selv. Hvor fikk du tak i den boksen under for å samle kablene? Takk for tilbakemelding.
  4. Trenger jeg VThermo når jeg har Heatit Z-Temp2 som er en termostat? Se gjerne på den andre posten min vedrørende samme emne All hjelp mottas med takk!
  5. Jeg fikk ikke det til å virke, så jeg ringte til ThermoFloor. Han var i utgangspunktet ikke så interessert i å hjelpe til med oppsett i Homey, men kunne fortelle at på Z-Temp2 så er on/off kommandoer sendt i gruppe 3. Kan se ut som dette virker, men er ikke helt sikker. Kan det se noenlunde riktig ut som de vedlagte bildene viser? Takk for hjelp
  6. Ok da skal jeg sjekke om det er samme her. Takk for svar!
  7. har prøvd litt og ikke blitt helt klok men får vel bare prøve litt til. skulle ikke relé 1 dukke opp også? Teller bare 2-10.. prøvd å legge til z-water 2 ganger men får ikke opp alle.
  8. Skal prøve og forklare danfoss controlleren idag har sirkulasjonspumpen koblet på seg. Der kjører den delay oppstart på pumpa og kjører noe vedlikeholdsprogram ved jevne mellomrom. dersom jeg kjører pumpa via smartplugg kan jeg stoppe den, men den kjører kanskje hele tiden nå også på danfoss controlleren...? det samme gjelder aktuatorene der kjøres noe vedlikehold i løpet av en viss tid dersom de ikke er i bruk. jeg tenkte at dersom jeg begynner å bruke z-water er det lurt å sette den opp til å kjøre de samme programmene som danfossen for å sikre at det ikke blir noe problemer. Jeg er helt ny med Homey / automasjon så skulle gjerne hatt hjelp til å sette opp noen flows som simulerer samme «oppførsel» som danfossen, både for pumpa og aktuatorene. håper det ga et litt klarere bilde og at du kan hjelpe meg på forhånd takk!
  9. Det høres veldig overkommelig ut! Har du noen tips i forhold til spørsmålene mine over rundt kobling av sirkulasjonspumpa? Lurer på hvordan jeg skal få simulert samme "atferd" med z-water som Danfossen idag gjør. Pumpa går på 230v så langt jeg klarer å se. Takk for svar!
  10. gammel post dette men kanskje du vet svaret. Styring av sirkulasjonspumpe med z-water, hvordan? fins det mulighet via selve z-wateren (jeg vil bruke alle 10 releene til styring av sløyfer) men kan jeg benytte en av de andre inngangene? eventuelt bruke en smart plugg med forsinket oppstart på 2 min tilsvarende det danfoss systemet jeg har pr idag bruker. hvordan kan man programmere smart pluggen i homey for at den skal ha denne forsinkede oppstarten? takk for svar!
  11. Forskjellen er at ved direkte assosiasjon så sender den temp info direkte til z-water ikke via homey, men kan leses av som temp sensor i homey. Unngår et ekstra ledd om jeg har forstått det riktig. Gjør at man ikke er avhengig av homey men kan styres ytterligere fra den.
  12. Takk for svar både Master Aeon og Semuren. Jeg lurer også på om jeg kan koble sirkulasjonspumpa på en smart kontakt og programmere den til 2 min start delay (som danfossen har på releutgangen sin. Antar jeg kan bruke de rehau ventilene jeg har? Legger ved et par bilder fra nåværende oppsett. Takk for svar, veldig bra forum og info så langt:)
  13. Ok takk for svar. kan tenkes noen andre vet hvordan det skal gjøres. må vel skrives en kode/parameter under Gruppe for at de skal snakke direkte sammen.
  14. Hei. hvordan assosierte du termostat mot z-Water direkte i Homey? Kunne du forklart litt nærmere samt lagt ved noen screens hadde det vært gull. Skal sette opp z-temp mot z-Water men vil assosiere de direkte slik at jeg unngår å gå via Homey. Sikkert ikke noe problem det heller men har inntrykk av at det kan være mer stabilt? takk for svar!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.