Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

valvolainen

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

valvolainen vant dagen sist 23. desember 2023

valvolainen hadde mest likt innhold!

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

valvolainen sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Glemt av denne litt(Lenge). Motstanden mellom pluss og data var det dårlig kontakt på, slik at sensorene ikke lenger var lesbare. Fikset og så var den på plass igjen. Nydelig. kjøpte i farten en bråte med esp8266 kort, skal forsøke og få til noe med temp og fukt her, samt også en servomotor som kan 'vri' bereder av og på. (Varmekolbe med termostat)
  2. Jeg har heller ingen ønske om og bruke facebook. Har ikke bruk for og være anonym, men at mine dumme spørsmål dukker opp i mine venners feed (som ikke engang har noe interesse av det) synes jeg er fullstendig forkastelig. Men det er ikke det verste. Jeg med mine seks innlegg har benyttet meg av dette forumet i mange år, fordi det er så mye relevant informasjon for meg og finne, uten at jeg trenger og spørre. Dette får man overhodet ikke på facebook. Jeg håper at mange forum igjen kan få seg en oppsving nå som vi ser hvor dårlig sosiale medier fungerer til og faktisk hjelpe hverandre uten og stille samme spørsmål 539 ganger. Så skal jeg og bli litt flinkere til og bidra, det er tross alt det som driver forum opp og frem.
  3. Veldig gøy dette. Var innom elektroimportøren og tok med en hue pære og en hue stikkontakt. Paret disse direkte mot homey, pære i vindfanget og kontakt i garasjen. Etter det fungerte magnetlåsen 100% av tiden ute i garasjen.
  4. Jeg er litt i samme båt. Har hus / anneks / garasje. (kupper tråden din litt siden du har funnet en løsning) Bruker idag z-wave(med verisure pluss mitt eget nettverk med fibaro greier), og det fungerer finfint med litt røykvarslere og dørsensorer. Har lyst til og bytte ut verisure med homely, og de bruker zigbee enheter. Jeg har en homey boks, så alle devicer som homely bruker kan jeg paire mot min egen hub om jeg ikke orker et abonnement lenger. Testet i så måte en dørsensor rett på homey (er den eneste zigbee devicen jeg har) Og med homey plassert i vinduskarmen i 2etg, fikk jeg signal til dørbryteren inne i garasjen, men når jeg holdt den i dørkarmen og lukket døra, så datt den ut. Er altså da ganske så på grensen. Avstanden blir ikke kortere enn mellom homey i vinduskarmen og dørkontakten på døra i garasjen, men døra er vel sikkert litt mer ugjennomtrengelig enn osb platene på veggen / kledningen utenfor. Det jeg lurer på, er om det er kraftigere sendestyrke i en trådfri pære eller smart stikkkontakt enn det er på dørsensoren? Kanskje det hadde holdt og plugge inn en smart kontakt i garasjen samt en trådfri pære i gangen i huset, jeg tipper at avstanden er 8-10m mellom boksene, og kun vegg på hus eller på garasje. Kan desverre ikke bytte ut utelampene, da jeg har 18stk, og sensor ute, så det blir fryktelig kostbart med trådfri overalt der.
  5. Har en løsning idag som består av fibaro smart implant som har noen ds18b20 følere koblet til, og dette er lagt inn i homey. Bruker dette til og skru av og på sirkulasjon / kjele / gulvvarme / vifte alt ettersom. Utfordringen min er at smart implanten ikke lenger klarer og finne ds18b20 følerene, ei heller med nye følere. Ellers rapporterer smart implanten sin egen temp, så den virker delvis. Dette er da andre gangen dette skjer, så jeg tror ikke jeg gidder og styre mer med smart implant. Sist de sluttet og virke byttet jeg implanten, og da fungerte alt igjen. Finnes det noe alternativ? Jeg trenger og tape en sensor på et varmerør, må tåle i alle fall 100grader, og kunne rapportere denne til homey. Så enkel løsning som mulig:), har wifi dekning overalt, i tillegg til homey sine protokoller.
  6. Takk for svar😃 Gysla dumt om jeg må enda et rele for og styre releet, finnes det andre zwave bokser som kan brukes rett på en kontaktor tro? Skal også høre med trikker om specs på det han hadde tenkt og benytte
  7. Hei, har et spørsmål som faller inn under kategorien 'det finnes ikke dumme spørsmål' Har homey og ønsker styring av varmelement. Booket elektriker for og montere kontaktor på et 3fas varmeelement. Tenkte da og benytte denne med fibaro smart implant. Trikker fortalte at min styring må være 'normally open', så jeg fant frem manualen til min fibaro og prøvde og finne ut av hvordan dette kan kobles. Jeg er som dere skjønner ingen elektriker. Dette er smart implant: Spørsmålet er vel om jeg kan benytte f.eks. OUT1 til og styre en kontaktor selv om jeg ikke har noe koblet til på IN1? Eller tenker jeg feil? En kontaktor består av 4 ledere inn med strøm, fire ledere ut til varmeelement, og disse kobles inn / ut ved og 'kortslutte' to ledere? (beklager, men mangler fagterminologien) som skal kobles begge to til OUT1 på smart implant? Jeg skal kombinere bruken av denne med temperatursensorer endel steder på akkumulatortanken slik at jeg kan få noenlunde prosent med enrgi i tanken, men selve styringen av elementet ønsker jeg og gjøre ved hjelp av enten tidspunkt, lux ute, (solceller) eller om min produsent en eller gang får på plass en integrasjon med homey. Akkurat dette er ikke så nøye egentlig, essensen er her at homey skal bestemme dette.
  8. Lurer på om jeg skal hive meg på L3. Har ingen smartlåser, men har tre dører. To av dørene er med 8m mellomrom, mens den siste er 10m over innkjørselen og på garasjen. Ser løsningen yale L3 kommuniserer med er BLE. Kan lite om dette, men må jeg nødt til og ha tre wifi bridger? Hva avstand snakker vi om på slikt? Støtter en bridge flere låser? Jeg synes ærlig talt det er litt bakvendt og installere en ekstra boks for og få låsen 'online', men ser jo verdien av og kunne benytte wifi.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.