Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Datek Harald

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Datek Harald vant dagen sist 3. mars 2021

Datek Harald hadde mest likt innhold!

1 følger

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Datek Harald sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

15

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei Beklager sent svar. Vi har opplevd dette med noen enheter. Ta kontakt på support@evasmart.no så får vi byttet adapteret for deg.
  2. Hei Du trenger ikke device handler lenger. Problemet med feilmåling for APEX 16A-pluggen til samsung smartthings skyldes at applikasjonen legger til pluggen som feil type. Ved å logge inn på smartthings-kontoen i 'mine enheter'-fanen kan du endre den til 'Zigbee Metering Plug', så vises både wattmåling og strømforbruk korrekt. Vet dessverre ikke hva som skjer når Smartthings legger om, men vil ikke tro at alt man har fra før slutter å virke.
  3. Hei. Ja, dette er nok et problem med adapteret. Send en mail til oss på support@evasmart.no så sender vi deg et nytt verifisert adapter. Hei. Ja, dette er nok et problem med adapteret. Send en mail til oss på support@evasmart.no så sender vi deg et nytt verifisert adapter.
  4. Hei. Ja, det kommer en ny versjon av Smart Plug med ny chip som da også rapporterer strømforbruk. Det er imidlertid store problemer med tilgang på enkelte komponenter, så vi forventer dessverre ikke at disse vil være på markedet før oktober 2022. Denne vil hete Eva Smart Plug og ikke APEX.
  5. Hei. Futurehome har ikke implementert støtte for det clusteret vi bruker for å rapportere strømtrekk. Kort sagt er det to måte å gjøre dette på. Siden vi i sin tid utviklet dette pluggen som et Wattmeter, brukte vi zigbee clusteret for dette. De fleste andre bruker et annet. Det er en liten jobb å legg inn støtte for et nytt cluster, men FH får nesten svare på dette selv. Både i Eva, HA, Homey og Smartthings viser pluggen strømtrekk.
  6. Hei Ja, det er Home Assistant jeg mener. Vi har fått laget offisiell støtte i Zigbee2MQTT, så der fungerer dette veldig bra. Jeg har ikke testet ZHA selv, og har vel hørt at den ikke går inn i Deconz. Det er også greit å ha en god Zigbee dongle. CC2531 og Conbee II fungere ikke så bra. Selv bruker jeg Electrolama som er dønn stabil.
  7. Strømsatte enheter som Smart Plug, lyspærer og annet fungerer som repeater i zigbee nettverk, og kan settes mellom Hub/dongle og enheten. Jo flere du har jo bedre blir nettverket ditt. Batterienheter fungerer ikke som repeatere, og kan ikke brukes for å bedre signalene. Forøvrig har jeg dårlig erfaring med CC2531 dongler selv og de er ikke lenger anbefalt på Zigbee2MQTT sine sider. Styr også unna Conbee II. Selv bruker jeg Electrolama sin som funger helt ypperlig. Se: https://www.zigbee2mqtt.io/guide/adapters/#recommended
  8. Hei. Det er riktig at vår plugg ikke inneholder chip for strømforbruk. Den er et wattmeter som rapporterer strømtrekk. Det er imidlertid i HA mulig å legge inn beregning av strømforbruk via Riemann sum integral ( https://www.home-assistant.io/integrations/integration/ ). Da får du en egen sensor du kan legge inn i den nye Energy modulen. I vår egen løsning (Eva) bruker vi slik beregning og viser nøyaktig strømforbruk for smartpluggene. Forøvrig får man litt mer data inn ved bruk av Zigbee2MQTT i HA. Se eksempel fra en av mine:
  9. Det kan godt være at ikke alt vises ja, jeg skal sjekke med utvikler. Samtidig vises det som trengs for automasjon, og jeg tipper det har vært fokus her. Sjekker uansett opp og ser om det er noe planer for å vise mer data.
  10. Hei Eva Måleravleser sender videre alle data den får fra HAN porten. Har ikke testet denne i Homey selv da jeg bruker HA, og her får jeg data på alle faser som jeg skal. Hvis det er mangler i Eva Smart sin Homey app kan jeg kanskje få noen til å se på det. Du bruker denne antar jeg?
  11. Hei. Ja Thorsteinn Tomas Broddason har laget en device handler. Kan sende deg kode på mail hvis du ønsker.
  12. Det krever en fysisk chip i selve pluggen, som vi ikke har. Vår plugg ble laget for noen år siden for å være ett wattmeter, 16A og med liten formfaktor. I en evt. versjon 2 av Smart Plug vil nok en slik chip være på plass, men det kommer ikke på APEX dessverre.
  13. Hei. Dessverre har ikke APEX Smart Plug innebygget teller, så den vil ikke kunne rapportere forbruk totalt i kwT. For slik funksjon må man ha støtte på plattform og regne ut der. I HA bruker man "Integrations" eller Riemann sum integral. Vi har også laget slik støtte i vår løsning. Litt usikker på hva som finnes i andre økosystem.
  14. Dette er nok feil. Produktet er 100% utviklet av oss her på Lillestrøm, og skiller seg vesentlig fra Develco sine produkter som er 10A. Vår Smart Plug er 16A. Samarbeid med NEMKO har du rett i. Den er ikke utviklet i samarbeid med NEMKO, og dette skriver vi heller ikke noen steder vi har klart å finne. Hvis du finner dette skrevet noe sted så hører vi gjerne fra deg så vi får rettet opp.
  15. Hei La meg få oppklare ett par ting. Denne Smart Pluggen er designet og utviklet av oss i våre lokaler i Lillestrøm. Den er produsert hos vår produsent i Kina. Den har overhodet ikke noe med Develco gjøre, som jo er en konkurrent av oss i Datek. Develdo sin Smart Plug mini er 10A, samme med Develco Relax Smart Plug. Vår plugg er sertifisert for 16A, men klarer mer enn det. Når vi sier utviklet i samarbeid med Nemko så er det riktig at de ikke har deltatt aktivt i utvikling. Vi har fjernet denne beskrivelsen de fleste steder, og skal sørge for å fjerne den også i resterende beskrivelser av APEX Smart Plug. Nemko har kontor et par kilometer fra oss her på Lillestrøm, og siden det er svært krevende å utvikle en så liten smart plug som garantert støtter 16A, har vi vært ut og inn hos de for tester og rådgivning. Vi jobber med Nemko på mange måter og var blant annet de første de kjørte gjennom den nye Cyber Security Certification høsten 2020. Les mer her: https://blog.nemko.com/cyber-security-certification-gives-competitive-advantage Skulle det være flere spørsmål til denne eller andre av våre sensorer er det bare å tagge meg her inne.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.