Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Bjarne

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Telldus Live!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Bjarne sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Case closed. Jeg kontaktet Telldus support og fikk hjelp etter kort tid. Deres svar løste problemet.
  2. Det er en 4G router. Har ikke tilgang på andre routere, men tror likevel at det kan være et spor å følge.
  3. Det er en router som er ca 5-6 år gammel fra Telenor som kun ble brukt det første året i en bindingstid vi hadde med Telenor. Fabrikatet er Dlink DWR-956. Kanskje være en ide å oppdatere FW i tillegg til å lete på FB som du foreslår.
  4. Jeg har gjort en test med Tellstick koblet til min trådløse mobilrouter og sammenlignet med tilkobling til wifi-nettet i huset. Tilkoblet den ordinære wifi-routeren lyser det blå lyset, som jeg forstår indikerer sending av data, kort (noen tidels sekund) ca en gang i minuttet. Når jeg flytter ethernettkabelen over til mobilrouteren, uten å gjøre andre endringer, endres trafikken vesentlig. Tilkoblet den mobile routeren blinker Tellstick ca en gang i sekundet med en varighet på ca et halvt sekund. I tillegg sender den av og til med en varighet på ca 10 sekunder. Min bruker på live.telldus.com er utlogget. Hvorfor?
  5. Jeg bruker normalt Chrome for Windows og Mac. Har også forsøkt MS Edge og nettlesere på iPhone og iPad uten hell.
  6. Jeg har to Telldus sensorer og to litt eldre sensorer jeg ikke kjenner typen på. Alle sensorene går på 433 MHz.
  7. Data som sendes fra Tellstick til Telldus sine servere representerer jo datatrafikk som belaster mobilkvoten min. Mitt problem er at jeg ikke har behov for data hvert 5. minutt som jeg må betale for, men heller en gang i uken eller så når jeg ser på værmeldingen at temperaturen synker. Jeg er usikker på om appen er åpen eller ikke har noen betydning.
  8. Hei Arne Olav, takk for hurtig svar. Jeg bruker min kones abonnement hos Fjordkraft Mobil med ekstra datasimkort og hun bruker normalt nesten ikke data. Hun har månedlig 1 GB og da jeg startet testen var forbruket i januar nesten null. Noen dager senere var hele kvoten inkludert 1 GB rollover oppbrukt. Jeg kan ikke med sikkerhet si at dette kun var brukt av Telldus, men det er sannsynlig. Jeg innrømmer at jeg sjekket appen jevnlig disse dagene, men jeg ble overrasket over det som tilsynelatende var et høyt forbruk av data. Kan det ha sammenheng med at sensorene i appen er konfiguert med historikk på?
  9. Jeg ønsker å overvåke temperaturer ombord i min båt ved hjelp av Tellstick v1 (eller v2) tilkoblet en mobil bredbåndrouter. Jeg har et data simkort til routern, men det viser seg at hele min datakvote på mitt mobilabonnement brukes opp på kort tid. Det virker som Tellstick sender temperaturdata regelmessig og ikke "on demand" slik jeg ønsker. Hvordan kan jeg sette opp systemet slik at jeg kun bruker datatrafikk når jeg etterspør ved å starte appen, eller logger på vie en nettleser?
  10. Hei Jeg her en Tellstick v1 (blå enhet) som jeg har fått tilgang på. Jeg får systemet til å fungere når jeg har satt dette opp på Telldus Live app. Når jeg logger meg på via en nettleser får jeg ikke kontakt . Oppsettet på appen med fire temperatur/luftfuktighet på en stedsenhet får jeg ikke tilgang til i nettleseren. Når jeg logger meg på starter "Kontrollerer Enheter" og et bånd på toppen av vinduet viser "En er oppdaget. Klikk for å aktivere". Jeg angir ønsket navn og deretter aktiverer "Vis sensorer". Meldingen "laster inn, vent litt" kommer frem uten at sensorene fremkommer. Får dermed ikke tilgang til sensorene. Noen som kan sette meg på sporet av en løsning?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.