Gå til innhold
 • Bli medlem

Kålgrim

Medlemmer
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kålgrim

 1. Vet ikke om dette er riktig tråd, men har koblet 3 mill wall sockets opp mot Home Assistant. Fungerer fint, men jeg sliter litt med å forstå hvordan den kontrolleres hvis settingen "kontroller individuelt" ikke er slått på? Har en gen 2 på vaskerommet med denne settingen på og generic thermostat integrasjon, så det er jo greit nok. Har også 2 til i andre rom som er gen 3, der har jeg ikke valgt denne instillingen, egentlig fordi jeg liker lettheten med å programmere i mill appen. Dog usikker på hva jeg faktisk kan gjøre i HA da, er det kun justere temp? Og hvis jeg justerer temp, så justerer den da tempen til det aktuelle programmen den er på i øyeblikket? feks borte? Av mulighet savner jeg litt. Og så lurte jeg på om det er mulig å hente ut fuktighet fra gen3 i HA? Ser ikke den entiteten.
 2. Om huset ditt brenner ned pga en smartplug tror jeg du stiller sterkere om den er kjøpt i Norge kontra Kina.
 3. Sikkert litt dumt spørmål, men hvordan passer ESPhome inn i dette? Er det for styring av pumpen hvis man ikke har den muligheten fra før? Litt som sensibo / ir blaster?
 4. Og der ble det brått mye å sette seg inn i Var en på FB som nevnte at generic fungerte opp mot varmepumpe, så lenge den var merket HVAC. Tenkte å teste kjapt i ettermiddag og se om jeg får noe fornuftig ut av det. Hvis ikke må jeg nok bite i det sure eplet og automatisere litt. Var forøvrig slik jeg tolket generic therm også, en av og på bryter, men som sagt en på FB som sa det fungerte av seg selv med den, noe det ikke gjorde 😛 Den slo riktignok heller ikke av varmepumpen selv om jeg skrudde høyere temp. en target, så vet egentlig ikke helt hva generic gjør om man kobler den opp mot en VP
 5. uhm, så den kan justere temp opp og ned? men feks ikke vifte? eller? skjønte ikke helt hva du mente
 6. Har lest meg opp på generic thermostat i HA og prøver meg med dette på en gen 2 mill kontakt nå, bare for å teste den ut. Ser jo til å fungere, men hvordan er det opp mot en varmepumpe? Har fått inn varmepumpen i HA slik at jeg kan justere temp opp og ned, men skulle gjerne la den kjøre justert etter en ekstern tempsensor, da jeg synes temperaturvalget på selve pumpen ikke alltid stemmer helt. Feks for øyeblikket står den på 21 og gir 20 grader litt ut i rommet, som er greit nok. Dog synker temperaturen ute så vil den kanskje ikke gi mer enn 18-19 grader i rommet, selv om pumpen står på 21, så da må jeg manuelt justere den opp til feks 22 og 23 hvis det er enda kaldere. Det jeg egentlig lurer på er vel vil generic thermostat endre feks vifte / temp opp / ned? Eller vil den slå av hele varmepumpen og slå den på igjen? Hvis sistnevnte vil det jo ikke fungere. Erfaringer?
 7. Ah selvsagt, lese beskrivelsen hjelper 😛 Lurer på om det finnes noe liknende med vridimmer?
 8. Litt sidespørsmål, men er det ikke en risikofaktor å kjøpe ting som går i støpsel fra aliexpress? Er klar over at samme merker selges i Norge, men da antar jeg at de er korrekt CE godkjent og testet. Fra ali kan man riskere få fake
 9. Har brukt integrasjonen en ukes tid nå, men brått i dag klarer den ikke hente data lengre. Står bare unknown... Tips? Edit: forsøkte å fjerne hele integrasjonen og installere på nytt via HACS. Det fungerte forsåvidt, men nå får jeg ikke opp sensor i HA lengre. Hele sensoren er vekk, selv om den er i config filen. Forsøkt å fjerne fra config filen, restarte og legge til igjen men den dukker ikke opp som entitet i HA. Edit: glem det Ser jeg gjorde samme feil som nevnt tidligere i tråden her, config filen. Var sikkert pga jeg ikke fjernet den fra config da jeg reinstallerte. Fjernet alt, deretter la jeg den til via integrations og nå fungerer det igjen.
 10. Hei, snuser litt på smart plugger jeg kan styre ovner med. Tenkte i utgangspunktet å bare kjøre mill 3rd gen, men kikker litt rundt før jeg eventuelt kjøper de. Sett noen anbefale TP-link kasa, er jo en rimeligere variant. Dog, kom over denne https://alerts.home-assistant.io/#tplink.markdown og virker som støtten er fjernet? Betyr det at disse pluggene: https://www.kjell.com/no/produkter/smarte-hjem/fjernstrombryter/fjernstrombryter-wifi/tp-link-kasa-smart-wifi-slim-fjernstrombryter-p51637 ikke lengre fungerer med HA?
 11. ende opp med denne, blir spennende å teste
 12. Nybegynner på Home Assistant og foreløpig har jeg bare satt det opp til å kjøre med allerede eksisterende hub (phillips hue) og div andre ting. Nå derimot ønsker jeg å få en dedikert zigbee mottaker til HA, slik at jeg kan få inn andre enheter. Googler og forsøker å finne ut av hva som er anbefalt der ute, mange sverger til Conbee 2. Derimot på en reddit tråd for noen uker siden fikk jeg anbefalt denne: https://itead.cc/product/sonoff-zigbee-3-0-usb-dongle-plus/ og da bruke Zigbee2MQTT. Noen som har erfaring med sonoff donglen? Og hvor den kan bestilles fra uten å bli ruinert på frakt? Eventuelt er det andre metoder man heller bør bruke ?
 13. Spennende. Nå er det jo snart slutten av 2021, hvilke oppdateringer kommer for gen 2? Har en gen 2 socket og skal handle et par gen 3 sockets når de kommer i lokale butikken, utsolgt overalt for øyeblikket. Lurer også litt på i samme slengen om de takler å styre varmtvannsbereder? Har en eldre 2000w som går på stick og teorietisk hvis de takler 2300w ovner burde vel en VVB gå greit også? Bare lest at det frarådes å bruke stikk der pga varmegang så har ikke turt å prøve.
 14. Heh, er ikke så veldig stø på koding, så kan godt være noen biblioteker jeg ikke har med. Bare fulgte veiledningen jeg fant på nettet, sto ingenting om bibliotek som måtte importeres der, men feilmeldingen er følgende når jeg forsøker kjøre serveren. C:\test\server.py:44: DeprecationWarning: ssl.wrap_socket() is deprecated, use SSLContext.wrap_socket() server.socket = ssl.wrap_socket(server.socket, certfile='cert.pem', server_side=True) Traceback (most recent call last): File "C:\test\server.py", line 48, in <module> main() File "C:\test\server.py", line 44, in main server.socket = ssl.wrap_socket(server.socket, certfile='cert.pem', server_side=True) File "C:\Program Files\WindowsApps\PythonSoftwareFoundation.Python.3.10_3.10.496.0_x64__qbz5n2kfra8p0\lib\ssl.py", line 1438, in wrap_socket context.load_cert_chain(certfile, keyfile) ssl.SSLError: [SSL: CA_MD_TOO_WEAK] ca md too weak (_ssl.c:3862)
 15. Hei. Har holdt på i snart to dager å få varmepumpen min inn i HA, gir snart opp. Kan begynne med at det er denne varmepumpen: https://www.samsung.com/no/support/model/AR09HSSDPWKNEE/ Til info så er den ikke støttet av smartthings appen, skjønte man kunne bruke den til en integrasjon, men er satt opp med wifi modul og bruker verdens elendigste app, SmartAirCondition. Derfor kunne jeg tenkt meg å få den inn i HA så jeg kan følge med på strømforbruk og styre den utenfor hjemmet, feks gjøre at den varmer opp en dag før jeg kommer. Dog etter et hav at metoder og googling gir jeg snart opp. Første er: Denne guiden fulgte jeg opprinnelig: https://www.creatingsmarthome.com/index.php/2021/06/09/guide-samsung-a-c-to-home-assistant/ Her står jeg fast på python skriptet som virker veldig utdatert og ikke støttet av nåværende python. Så, noen som vet om det finnes en oppdatering der? Eller om det går an å modifisere det til å fungere med nåværende python? Har ikke koded på mange mange år, så her merker jeg at jeg ikke stiller veldig sterkt. Link til scriptet nevnt i artikkelen: https://drive.google.com/drive/folders/12AFaXaJDrnoMr4MwnY6NUTWH3_afNdJr Andre jeg har forsøkt er: https://newadventuresinwi-fi.blogspot.com/2019/11/controlling-samsung-air-conditioner-from-home-assistant.html Her stoppet den opp på: $ lib/cli.js token Gikk liksom ikke videre. Har lite erfaring med linux, så usikker på hvorfor. Noen som har fått liknende varmepumpe inn i HA og har tips til hva jeg kan gjøre eller andre ting jeg kan forsøke for å få tak i Access Token? Eller er systemet såpass gammelt at det bare er å kaste inn håndkledet?
 16. Aha, "tror" ikke jeg kommer over 200 enheter, fant heller ikke noen prisøkning dersom det skulle skje, men kanskje greiest å kjøre 2mqtt da
 17. Er det "programvaren" som styrer zigbee usb dingsene? Har ikke helt forstått meg på deconz og zigbee2mgtt, men ser iallfall at sonoff jeg linket til støttet både zha og zigbee2mqtt. Conbee ser ut til å være deconz. Kan noen forklare meg kjempeenkelt hva som er forskjellen og hvorfor jeg må bry meg?
 18. Hei, tenkte etterhvert å skaffe en usb enhet slik at jeg kan koble zigbee enheter direkte til HA boksen. Vurderte først conbee, av den grunn at den kan enkelt handles hos kjell. Derimot etter en random anbefaling fra reddit har jeg begynt å snuse på Sonoff sin: https://itead.cc/product/sonoff-zigbee-3-0-usb-dongle-plus/ Denne skulle i følge brukeren være mer stabil også, samt er jo mye billigere (har ikke sjekket hva det blir etter frakt enda.) Erfaringer?
 19. Den så jo kurrant ut for "test" Takker, har satt opp prisjaktsøk på shellby. Hvilke zigbee enheter anbefaler du? Har for øyeblikket kun Hue hub, så må være en som er støttet oppkobling via hue og deretter til HA. Vet Ikea sine fungerer slik, de er jo relativt rimelige også.
 20. Hei, noen tips til smart plugger som støttes av home assistant? WiFi varianter og helst en rimelig variant. Driver å googler, men ikke alltid lett mtp mange av smartpluggene jeg finner er fra USA / UK osv. Kom feks over denne: https://community.home-assistant.io/t/clas-ohlson-wifi-smart-plug/90578/9 som mener på at denne skal være støttet: https://www.clasohlson.com/no/Clas-Ohlson-Home%2C-WiFi-Smart-Plug/p/Pr388837000 men om det er tilfelle vet jeg ikke. Blir helt grønn av å finne ut av smartplugger som støttes av HA, så vanskelig skal det vel ikke være? 😛
 21. Kålgrim

  Smart plug - homekit?

  Har forsøkt å google meg GRØNN på dette. Har noen ovner jeg gjerne skulle styrt via en smart plug. har temperatur via hue og homekit den kan basere seg på. utgangspunktet tenkte jeg gå homeassistant veien for å få til dette, men homekit har jo også system for styring basert på temp. først kikket jeg på HUE plug, slik jeg forstår vil den dukke opp i homekit via hue bridge og kunne brukes. Problemet med den, er at selv om den støtter watt på papiret virker det som folk fraråder å bruke den til ovn. Deretter dumpet jeg innom ledvance plug, den skal være støttet av homekit, men kjører blåtann og dermed fungerer i praksis ikke i Norge siden man da må ha homepod?? Blir helt kokt i hodet av å finne en rimelig wall plug jeg kan benytte opp mot eksisterende hue sensor. alternativet er å sveive opp homeassistant serveren igjen, men må vite hvilke som er støttet av den også, som selges i Norge til fornuftige priser. tips?
 22. Lurer også litt på HA støtten til MILL socket, noen som kan forklare? Eneste jeg finner er denne: https://www.home-assistant.io/integrations/mill/ Har endelig funnet et "formål" jeg ønsker å bruke HA til, og det er å bruke en knapp fra feks IKEA. Når jeg klikker på den går mill socketen på modus program. Klikker jeg igjen slår den seg på borte. Mill socket fungerer ganske greit alene til automatisering av temperatur, men noen ganger (kjellerstue) har jeg ikke tenkt til å bruke rommet, så den kan like gjerne stå på borte hele tiden. Så bruker nå mobilen til å skru på program når jeg skal bruke. Hadde vært enklere om jeg hadde en knapp jeg bare kunne trykke på for å switche modus.
 23. Så svaret på spørsmålet er nei, jeg trenger ikke både hoomebridge og home assistant?
 24. Hei, litt forvirret her, mtp det finnes en homekit addon til homeassistant. Har lekt meg med begge deler via virtuelle servere og lurer egentlig på, hvis jeg går for HomeAssistant, vil jeg da ha samme funksjonalitet i HomeKit? Altså klarer HomeASsistant med HomeKit addon legge til objekter som ikke er native støttet i HomeKit? Eller må man da ha HomeBridge i tillegg?
×
×
 • Opprett ny...