Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

mazekopp

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

mazekopp sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nå vet jeg ikke noe om Homey, men Homebridge har en plugin som heter «Network Prescence». Da får du en «occupancy sensor» som bruker IP’en på telefonen. Den kan du eventuelt automatisere ved at når den oppdager «occupancy»-> skru på virtuell bryter og videre da «når bryter skrus på-> lås opp døren». Men du kan ikke ha krysset av for «Privat adresse» under Wi-Fi innstillingene på iOS.
  2. Takk! Ja det har ikke vært noe problem. Men jeg bruker den egentlig bare til en kjølevifte akkurat nå. La den inn i Homebridge for å få eksponert viften som en vifte istedenfor en bryter.
  3. Kan presentere mitt oppsett her også. Ny på forumet, har holdt på med smarthus siden midten av 2000-tallet men aldri hatt noe særlig kunnskap om hva jeg har holdt på med. Begynte i sin tid med X10 for å styre lys. Så ble det noe 433MHz før Apple sitt HomeKit kom til. Grunnen til at jeg har gått for HomeKit (med sine begrensinger) er fordi jeg vil ha det enkelt og oversiktlig, og med et fint UI uten for mye tweaking. Jeg er på tanken om å gå over til HomeAssistant i fremtiden men enn så lenge er jeg fornøyd med HomeKit. Utstyret: Hub'er: Apple TV 4K. IKEA Trådfri. Philips Hue. Aqara Hub. Raspberry Pi 4+ med HOOBS (Homebridge). Lys: IKEA trådfri pærer, for det meste i spotter. Philips Hue pærer, lightstrip og Play Bars. MagicHome lightstrip. Sensorer: 2 Aqara bevegelsessensorer. 4 Aqara dør/vindussensorer. 1 Fibaro bevegelsessensor. Smartkontakter: IKEA Trådfri (styrer kaffetrakter og diverse lamper uten mulighet for smartpærer). Mill Plug (til ovner). Diverse: Harmony Hub for IR-baserte apparater. Broadlink Mini 3. Wyze Cam (både for overvåkning og som dørklokke via plug-in til Homebridge) Chromecast Audio for lyd. Netatmo Home Coach (Temp, fukt og Co2 måling). Danalock V3 HomeKit. Tibber som strømleverandør. Stemmestyring: 1 stk Google Nest Hub. 3 stk Google Home Mini. Jeg har som sagt HOOBS/Homebridge og har på den måten fått f.eks Samsung TV, Mill som termostat (får også vist temperatur), volumstyring av Chromecast og Wyze Cam inn i HomeKit og kan da automatisere mer. Automatiseringene jeg kjører er for det meste tids og bevegelsesstyrte. Enkle ting som "Bevegelse i kjøkken, slå på kjøkkenlys". På ønskelisten er mer sensorer fra Aqara, både bevegelse, vibrasjon, temp og lekkasje. Ikke fornøyd med Fibaro så den byttes ut. Robocrock støvsuger. iPad til å henge på vegg.
  4. Alltids verdt et forsøk 😃 https://invite.tibber.com/563d8746
  5. Hahaha! Kjenner til det. Men robotstøvsuger ser hun heldigvis nytten av. Ja har brukt Eve til noen automasjoner. Kan anbefale Shane Watley på YouTube, han kommer med mange bra tips om Eve.
  6. Ja er fornøyd med dem, men bruker ikke Sync-box. Planen var å bruke dem som dekorasjonsbelysning, men festet dem bak TV og der har de blitt værende😅 Når TV en gang skal byttes ut så blir det Philips Ambilight, og da flyttes de for å maksimere Ambilight opplevelsen. Fibaro kontaktene kan vel måle strømforbruk? Får man eksponert dataen fra disse mot HomeKit på noen måte? Jeg synes UI'et til HomeKit er fantastisk, men er et veldig begrenset økosystem etterhvert som denne hobbyen får vokse 😆
  7. Jeg kjører en god mix men mitt oppsett per idag er: Hub'er: Apple TV 4K. IKEA Trådfri. Philips Hue. Aqara Hub. Raspberry Pi 4+ med HOOBS (Homebridge). Lys: IKEA trådfri pærer, for det meste i spotter. Philips Hue pærer, lightstrip og Play Bars. MagicHome lightstrip. Sensorer: 2 Aqara bevegelsessensorer. 4 Aqara dør/vindussensorer. 1 Fibaro bevegelsessensor. Smartkontakter: IKEA Trådfri (styrer kaffetrakter og diverse lamper uten mulighet for smartpærer). Mill Plug (til ovner). Diverse: Harmony Hub for IR-baserte apparater. Broadlink Mini 3 (Også for IR-baserte apparater, men har den mest pga en vifte, kan finstyre hastighet, det kunne ikke Harmony) Wyze Cam (både for overvåkning og som dørklokke via plug-in til Homebridge) Chromecast Audio for lyd. Netatmo Home Coach (Temp, fukt og Co2 måling). Danalock V3 HomeKit. Ikke smart men er nå i HomeKit, 1 sett LED kubbelys fra Clas Ohlson 😂 Stemmestyring: 1 stk Google Nest Hub. 3 stk Google Home Mini. Planen videre er mer sensorer fra Aqara, både bevegelse, vibrasjon, temp og lekkasje. Men en Roborock S5 Max er først på prioriteringslisten!
  8. Ja virtuelle knapper er gull i mitt oppsett også. Kjører lignende men med HOOBS/Homebridge på en Pi istedet for Homey. Har f.eks lagt inn IR-styrte LED kubbelys via en Harmony plug-in. Men devicen er ikke stateful så kunne se ut om de var av når de i realiteten var på. Løste det med en dummy switch som er stateful. Automasjonen ble da "Når Kubbelys slås på (Dummy) slå på LED candles (Harmony) og vice versa. Er du fornøyd med Aqara? Jeg er veldig fan av dørsensorene og bevegelsesensorene. Kommer til å bytte ut Fibarosensoren med en Aqara da jeg ikke opplever den som like responsiv.
  9. Kjekt å se andre som bruker HomeKit 😃 Hvor kjører du automasjoner, Flows fra Homey eller direkte i HomeKit?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.