Gå til innhold

Lux

Medlemmer
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Lux

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Annet
 1. 12V RGBW downlights

  Mulig jeg må krype til korset å gå dit. 12 + 5 lys som må byttes så det er ca 3+1 trafo og ikke minst 4 fibaro dimmere. Ikke akkurat billig
 2. 12V RGBW downlights

  Impulsknapp som går til trafo
 3. 12V RGBW downlights

  Hvordan finner jeg ut hvilken. Det er 35 W halogen pære i selve spoten Sent fra min SM-G950U1 via Tapatalk
 4. 12V RGBW downlights

  Prøvde, men siden trafoen også er en dimmer så ble det dimmer på dimmer trøbbel. Kanskje det er enklere å bytte trafo .... hmm Sent fra min SM-G950U1 via Tapatalk
 5. 12V RGBW downlights

  Hei. Jeg har fått så si alle lys automatisert etter at jeg knekte koden med Sonoff og H801. Men! Jeg finner ingen god løsning å styre mine 12V AC downlights på stuen og på badet. Spesielt siden de går av om jeg kutter strømmer og setter den på igjen. Min nåværende plan er å sette inn noen RGBW downlights, også enten koble Fibaro RGBW eller en H801 pr andre lampe eller så (avhenger egentlig av styrke). Men jeg finner ingen relativt ok og billige 12V RGBW lamper som ikke er over 6 cm "høye" . Hvordan har dere løst downlights i deres system? Vet dere av noen med gode RGBW downlights?
 6. Kjæledyr ved brann

  Medregnet arbeidstid så tror jeg at dette blir nesten som å kjøpe ferdig løsning
 7. Jeg kjøpte heiman sine zwave varslere på aliexpress. De har passert både min biltema spray test og stek noe tørt i panna test. De fungerer dog ikke i serie kun z wave via hub. Men de utløser naturlig nok når de oppdager røyk. Smartthings kjører iallefall zwave lokalt så ikke så stor bekymring hos meg. Heiman sine utløste også på langt mindre røyk enn hva ikea sine Skal nevnes jeg har 8 slike men 3 seriekoblede ikea varslere for , forsikingselskapet og redudans
 8. Ring pro og Smartthings

  Så at denne posten var eldre enn hva jeg trodde. Funker den forsatt like godt?
 9. Ring pro og Smartthings

  Nice! Konge at du deler erfaringer Men den linken ser ikke ut til å fungere? Hva betalte du for hærligheten?
 10. Kjæledyr ved brann

  Ja, det finnes nok en luke stor nok, men ønsker ikke å sette hull på døra Han er en samojed. Fordel er at sjefen er også enig i at vi trenger en robot støvsuger Har vurdert å bare koble en port/ vekt med sonoff relee. evt sette hunden i garasjen og bruke port åpnern Men hadde håpet å komme fram til noe mer elegant.
 11. Kjæledyr ved brann

  Hei! Jeg har fått opp et relativt godt og redundant system med zwave heiman (AliExprs) brannvarslere og sirener. Er veldig fornøyd, dog jeg har noen ikea varslere som er dobbel sikringen min. Et av hovedgrunnene til at jeg ønsket et automatisert hjem var å kunne redde hunden min om det skulle brenne når jeg er på jobb. Opprinnelig mål er oppnådd, men jeg ser muligheter jeg aldri før har sett med det nye systemet. Er det noen som har testet et godt system for å åpne en luke eller dør automatisk ved brannalarm? Jeg kan lett trene hunden til å stikke ut nåe han hører lyd X Ps kjører smartthings men det gjør liten forskjell i det hele.
 12. Tror nok jeg blir å sende en søknad inn der Takk for mye god hjelp her. Noen som har noen gode webbutikker å anbefale samtidig? Er det forskjell på Europeisk og Amerikansk z-wave? Regner med noen her har erfaring fra aeotech ?
 13. Kopiert. Takk for svar igjen! ☺️
 14. Takk for gode svar. Ja, tenker det kan være lurt både med tanke på pris på "gammel" modell multireg også Skal undersøke mer på ventilasjonssiden. Ang elektriker, vil det foreligge noe mer dokumentasjon enn den som ligger i sikringsskapet? Litt viktig for meg at det også finnes "bevis" på at jeg ikke har gjort det. Eller er jeg for nøye hva angår dokumentasjon av elektrisk anlegg?
 15. Hei! Takk for mye av hjelpen som allerede er skrevet i dette forumet! Her er det mye godt å hente. Jeg har lagt en 6 faset plan for å konvertere mitt hus som er bygd i 2012. Huset har relativt god elektrisk standard så her er det mye muligheter! Jeg ønsker gjerne å høre fra dere basert på deres erfaringer rundt alle deler av min plan, men dette innlegget går på fase 1. Målet er å ha et system som kan vokse og som tillater at "alt" en dag kommer på nett. For er alt på nett, så vil man på en eller annen måte få styrt alt også. Kjapp oversikt over fasene: 1: Kontroller (Del 1 - OpenHAB) og Varmestyring 2: Kontroller (Del 2 - Homeseer Black Friday) - Utelys (2x Dimmer+ 5x Lysbryter) - Port og garasjeport åpner 3: Innelys (5x Dim - 9x Lysbryter) + Sensorer + Stemmestyring 4: Brannalarm + Gardiner 5: Ip Kamera / Alarm System 6: Høyttaler Fase 1 spørsmål: Heatit Multireg, ser ut som et godt alternativ, Jeg har i dag Elko vanlig vri ( Se bilde), og jeg forstår det slik at Multireg sin passer perfekt inn i. Siden jeg har varmekabler i alle gulv i hele huset er det viktig for meg at disse skal være gode. Noen andre alternativer som dere liker godt for et slikt formål? Regner med at samme modell også kan brukes på badet. Jeg har også et Flexit varmegjennvinngin ventilasjon. Vil denne kunne fungere sammen med systemet? : https://www.tronika.no/no/zwave-klimastyring/982-systemair-hvac-adapter.html For Kontroller regner jeg med å bruke en Windows eller Linux maskin, denne vil stå sammen med min backupserver, relativt ikke i midten av boligen. Har dere noen forslag til hvordan man sette Z-wave antennen eller enheten i midten. lang usb? Vi snakker om ca 10 meter. Jeg blir å kjøre et gratisprogram før det blir noe særlig tilbud på Homeseer. Siden første del kun skal styre varmen uansett så skal det være godt nok. Samtidig ønsker jeg å stille et kanskje kontroversielt spørsmål. Bruker dere elektriker for alle lysdimmere/releer dere legger inn i huset? Blir det skrevet noe dokumentasjon eller lignende for jobben som må lagres noe sted? Jeg ønsker å gjøre ting "straight" men ikke betale mer enn jeg må. Sånn i prinsippet anser jeg det ikke som en vanskelig oppgave å installere et par releer selv.
×