Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

FizCarloz

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

FizCarloz sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg hadde egentlig bare brukt en generisk thermostat som 'koblingspunkt' slik at den synkroniserer mellom den fysiske thermostat og akutatorer. Men det der foreslås av @bjonness og @mrhaugland er nok smatere. Hvor er det screenshot fra? Er det fra Z-Wave JS to MQTT add-on?
  2. Hei du, Det gikk faktisk overraskende bra. Det krever litt research men det er lett å styre. Hvert rele utgang er en entity i HA. Jeg har 24V aktuatorer fra Wirsbo/Uponor. Har da 10 stk Heat It TMP2 termostater som styrer de 10 kurser slik at du har fysisk interaksjon fra rommet i tillegg til styring gjennom HA. Har da laget generiske thermostater til å etterligne de fysiske slik man kan sync'e fysisk thermostat, generisk thermostat og styre Zwater. Fungerer perfekt med god kontrol ned til/presisering 0.5 grader. Før hadde vi de gamle analoge thermostat så dette er en utrolig bra forbedring. Spesielt med disse strømpriser vi har idag gir god mulighet for styring basert på daglige rutiner. Kablingen var ikke mye styr nei. Der finnes en beskrives et sted jeg kan prøve å finne evt.
  3. Hei, Dette er fortsettelsen av følgende tråd, men har valgt at skille ut da problemet/utfordringen er en annen: Oppsett er gjort og både Zwater og TMP 2 devices og entitites er registrert i Home Assistant. Spørsmålet her går da på hvordan man skaper associationer slik at termostat kan kommunisere med zwater rele direkte (uten bruk av automations). Det går selvfølgelig å lage automatiserte scripts til å kommunisere imellem, men hadde også vært fint om termostater kan gjøre dette selv. Er der noen som har gjort noe erfaringer rundt det og kan guide i en retning? Ser at der er flere muligheter med bruk av Z-wave JS og en annen OWZ.
  4. Med fare for å jinx'e hele mitt prosjekt, så kan jeg virkelig ikke forstå at dette gikk så lett. 😄Fikk Z-water idag, Aeotec USB (anbefalet for HASS), og i løpet av 10 min var Z-water oppe og kjøre med integrasjon og 10 releer i HASS. Hadde et par aktuatorer liggende og de er nu koblet på... Er vant til mye mer research og frustrasjon, men dette var jo lett Venter fortsatt på termostater så vi er ikke helt i mål endda.
  5. Jeg har allerede Home Assistant oppe og kjøre og integrasjon med ulike lys, varmepumpe osv. Jeg tenker mer på selve Z-wave hardwaren (dongle/stick/hub) om der er noen som har erfaringer med noen av de. Trenger ikke være absolutt billigste, men det som gir best mulig integration. Fibaro Home Center er også en mulighet.
  6. Hvilke Z-wave controllere anbefalere Dere til styring av Z-water? Jeg ser at Homeseer er et alternativ, men tenkte kanskje å prøve ut et billigere alternativ? Tellstick f.eks.? Er der andre tanker?
  7. Dette var ca. 50% under markedspris... https://www.elkjop.no/product/smarte-hjem/smart-varme-strom-inneklima/41526/heatit-z-water-styring-vannbaren-gulvvarme hvis noen andre er interesserte.
  8. Kult, takk for rask svar. Har du erfaring med termostatene? Skal der ofte byttes batteri?
  9. Hei gode forum. Som tittelen indikerer har jeg tenkt på å oppgradere varmestyringen i huset. Vi har vannbåren varme med 11 kurser/sløyfer. (se gjerne bilde). Til det formål tenkte jeg å høre med dette forum om hvilken hardware man kan anbefale? Samt om dette er noe man bør gjøre selv eller ikke? Jeg har tidligere selv skiftet ut både rom termostater og aktuatorer, så jeg tenker at det sikkert ikke er så vanskelig å bytte ut styringsenhet også? Hører gjerne fordeler og ulemper takk. Har en HASS installasjon deployed på en RBI med Docker så integrasjonsmulighetene burde være mange.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.