Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

gittela

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant
    Vera

gittela sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. https://www.entsoe.eu/ er en del av ACER-samarbeidet. Antar dette er for å kunne lese ut spotprisen på kraftbørsen? Og ja, tipper det sitter en stakkar og er "api" mot systemet...
  2. Kan melde at oppgradering på en no-name nodemcu/ESP8266-12 fra Kina funka fint.
  3. Jepp, det er litt å grave gjennom... 🙂 Jeg mistenkte det egentlig tidlig, men trodde ikke mbus-adapteret alene skulle suge for mye strøm. Er Aidon spesielt kresne eller er dette generelt opplevelsen?
  4. Jeg kan følge opp med at ting funker fint etter at jeg ga mbus-adapteret strøm fra nodemcu i stedet for bus-powered. Nodemcu har hele tiden gått på egen strøm, men mulig det aliexpress-adapteret ikke var helt der det skulle på bus-power. Akkurat på dette bildet er wifi gul, men det funker fint ellers.
  5. Takk for svar! Kablene er loddet på mbus-modul, både på kabel mot måler og esp så tror ikke det er der det svikter. Jeg ser konsekvent meldinger av omtrent samme lengde så har lurt på om det er noe spenningsfall på bussen som gjør at modulen kutter. Nodemcu har egen psu så vurderer å gi mbus-modulen strøm fra den i stedet for fra bus'en.
  6. Hei. Ny her på forumet, men har forsøksvis gravd meg gjennom det meste av denne tråden for å pakke hodet rundt avlesing av måler. Jeg har en Aidon med 3-fas og et TSS721A-TTL adapter for å forsøksvis lese av måleren. Det er koblet til en no-name nodemcu på port D2(gpio5 så vidt jeg vet) og jeg får den opp og gå på wifi med mqtt og det hele. Problemet nå er at den later til å mislike dataene den får på serieporten. Fra telnet-debug: (D) Frame checksum is incorrect E7 (D) 7E A0 2A 41 08 83 13 04 13 E6 E7 00 0F 40 00 00 (D) 00 00 01 01 02 03 09 06 01 00 01 07 A0 C0 FE 7E (D) A1 0B 41 08 83 13 FA 7C E6 E7 00 Forøkte å legge det inn (fjernet så klart alt tjafs rundt) i dekoderen som noen linket til her men den liker tydeligvis heller ikke dataene: http://www.gurux.fi/GuruxDLMSTranslator Er det TTL-adapteret som roter det til eller har jeg en feil et annet sted? Bruker siste versjon @gskjold sin binary for esp8266. HAN-indikatoren i gui'et er rød akkurat nå, men har stort sett vært grå/diffus som jeg antar er at den ikke er glad.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.