Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Andysor

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Andysor

  1. Er klar over dette, men den muligheten har jeg vel også med smarte brytere? Det er jo en fordel å få en bedre bryter med ett-trykk funksjon i tillegg til smart funksjonalitet.
  2. Vi har 4 vinduer i leiligheten med motorisert utvendig solskjerming med helt enkle brytere for opp/ned. Disse må du må holde inne helt til gardinen er oppe eller nede. Blir selvfølgelig helt gal av å stå i 30 sekunder x 4 hver gang vi vil ha utsikt om kvelden eller før vi drar ut på morgenen, så ønsker å kunne automatisere samt å kunne heve/senke med ett trykk. Av smarthus utstyr har vi fra før kun Phillips hue pærer med bridge. Har sett på Fibaro Roller Shutter 3 som monteres inni eksisterende bryter, men da vil jo bryteren fortsatt måtte holdes inne for å justere manuelt. I tillegg ser jeg at både Elko, Fibaro samt flere har smarte brytere som alle må kobles mot en hub. Hva anbefales av disse systemene? Er det lett å finne en elektriker som bare monterer bryterne så tar jeg meg av resten av oppsettet? Takker for svar!
  3. Jeg ser at end el bruker en NUC med en USB dongle for Home Assistant. Hvilken USB dongle er det som er anbefalt som støtter ZWave og ZigBee som kan fås i norske nettbutikker?
  4. Jeg flytter ikke inn i den nye leiligheten før i midten av mai, så har ikke kjøpt noe ennå, men hadde vært gøy å kjøpe og teste noe på forhånd med Philips Hue og Ikea rullegardinene jeg har her jeg bor nå. Jeg kan jo laste ned Home Assistant og kjøpe en dongle hvis det ikke er alt for dyrt, og kjøre på den eksisterende desktopen min. Hvis jeg er fornøyd, hva er anbefalt maskinvare hvis jeg ikke vil kjøre strømslukende gaming PC 24/7? Har hørt at Raspberry PI med SD kort kan være ustabilt. Som sagt er jeg litt forbi stadiet i livet da det var gøy å kjøre Linux med media server og VPN som funka 95% av tida. Nå foretrekker jeg egentlig å betale for noe lite og nett som funker 99,9%...
  5. Men hva med sammenlignet med FutureHome hub? Den kjører på egen boks som er plug/play. Jeg har en stasjonær (gaming) PC, men pleier ikke å ha den gående hele tiden.
  6. Jeg var nok mer glad i å nørde før da jeg var yngre. Merker at tanken på å måtte kødde mye med en Rasbery PI fordi gardinene ikke vil opp eller lysene ikke vil på frister mindre enn en ferdig løsning, men det er kanskje ikke så ille som jeg tror?
  7. Problemet er at jeg vil ha plissé som kan lukkes fra bunnen. Rollertroll ser ut som noe DIY og IKEA systemet har jeg på soverommet i dag. Det funker fint, men finnes bare som rullegardiner og leveres heller ikke store nok til mine vinduer
  8. Flytter inn i en leilighet som har store vinduer med utvendig, motorisert solskjerming med veggbryter på 3 vinduer. Jeg ønsker å montere motoriserte plisségardiner på vinduene innvending, i tillegg til å styre smartlys og ha muligheten til å utvide med flere ting etter hvert. Har Philips Hue fra før, men kunne tenke meg å installere smarte dimmebrytere i stedet hvis elektrikeren først er der. Har skjønt at FutureHome hub funker sammen med min eksisterende Hue hub hvis jeg vil beholde noen Hue lys. Synes FutureHome hub med Fibaro Roller Shutter 3 virker som en god løsning for eksisterende utvendig solskjerming. Hvis jeg skal bestille motoriserte innvendige plisségardiner, er det noe spesielt jeg trenger å tenke på? Har sett at Luxaflex leverer noe som heter Powerview motor med en hub, men jeg vil jo gjerne ha noe som funker med FutureHome på en åpen standard (Zwave?). Er det noen anbefalinger når det gjelder system? Er det like greit å få gardinene installert kun med dum veggbryter som elektriker installerer Fibaro på, og er det billigst? Det er viktig å kunne åpne gardinene fra bunnen for å hindre innsyn samtidig som jeg får utsikt, da det er vegg til tak vinduer. Takker for svar!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.