Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

zener

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

zener sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Etter å ha lest litt så burde ./test_rx være en bedre kandidat enn screen siden den forsøker å tolke dataene. Siden du er medlem av dialout så burde du ha lese access på /dev/ttyUSB0. Det kan være noe feil med USB-sticken, men kabelen kan også være en feilkilde. Har du sjekket den?
  2. Linken til USB dingsen du oppga sier 9600bps. Etter å ha googla litt ser jeg HAN porten er 2400bps og at test_rx er et program som skal dekode MBUS data som du forsøkte tidligere. Så hvis det ikke funket kan det være rettigheter. Du bør logge ut av skallet og inn igjen og skrive "id" for å se at du er i dialout gruppa før du tester. Jeg ser forresten at det er mye nyttig info tidligere i denne tråden jeg bør lese meg opp på😄
  3. Bra. Da ser du devicen i alle fall. Men du bør forsikre deg om at du har rettigheter. Output fra ls sier du (brukeren pi i dette tilfellet) må være i dialout gruppen. Hvis du skriver "id" ser du gruppene du er med i. For å legge brukeren "pi" i "dialout" gruppa kan du skrive gpasswd -a pi dialout Men du er kanskje det allerede siden du ikke får permission denied når du forsøker å dumpe output osv. Du kan evt. bruke GNU screen å koble deg til den: screen -S mbus-serial /dev/ttyUSB0 9600 Jeg kjenner ikke den devicen, men hvis den sender ut data kontinuerlig så burde du se det selv om det kanskje er binære data. Du kan taste "control-a k" for å kille koblingen, eller "control-a d" for å legge den i bakgrunn og "screen -rx mbus-serial" for å koble deg på igjen. Edit: typo
  4. Er det noen linjer etter de du har postet? Hvis du har en serieport device så får du som regel en melding av typen: usb 3-2: pl2303 converter now attached to ttyUSB0 usb 1-5: FTDI USB Serial Device converter now attached to ttyUSB1 cdc_acm 1-1.1.2:1.0: ttyACM0: USB ACM device Da er det en driver som blir lastet og oppretter en device under /dev Ser du noe output fra: ls -l /dev/ttyUSB* /dev/ttyACM*
  5. Finnes det en API for styring av MSZ-LN35VGV evt. for MELCloud? Worst case har noen kopiert og publisert IR kodene for fjernkontrollen?
  6. Takk for Info. Jeg har en Aidon. Hvis datene er kryptert så har det ikke så mye for seg, selv om jeg tidligere har hatt glede av å dekode forskjellige type modulasjon og data encodign av RF signaler. Dokumentet du refererer til har jeg selv linket til i et tidligere innlegg. Jeg fikk nylig en Eva Meter Reader HSE2905E. Er det noen som har brukt denne med Conbee II og open source SW?
  7. Takk for info. Jeg trodde det var samme data som gikk ut på RF som på HAN. Er enig at det har ikke mye for seg selv om det kunne vært artig.
  8. Takk for info. Tror jeg skal se om jeg kan finne noe mer info evt om hvordan RF sigalene er modulert evt kryptert og se hva jeg finner på disse frekvensene før jeg bestemmer meg for hva jeg skal gjøre/kjøpe.
  9. Takk for link. Gjør den noe parsing av data eller sender den bare data rått ut på wifi? Jeg antok at HAN porten ville virke, men sender Aidon 6525 også data ut på RF? Dette dokumentet sier at at de sender ut data på 869.525 – 875.350 (side 8).
  10. Jeg har en Aidon 6525 fra Hafslund i Oslo. Sender disse ut målerdata på 870-875,6 MHz eller går det kun på HAN pluggen? Hvis det er kun på HAN pluggen finnes det en løsning som bruker spenning fra MBUS til å drive f.eks. en 433MHz sender som kontinuerlig sender ut data? Jeg har ingen stikkontakt i nærheten av sikringsskapet men skal klare å hente ut data som er sendt ut på RF hvis det ikke er kryptert.
  11. zener

    Protokoller for 433Mhz

    Jeg har brukt https://github.com/merbanan/rtl_433 og gnuradio til å dekode diverse 433MHz tidligere. Typisk med RTL USB dongle eller LimeSDR. Sistnevnte er dyr bare til slik brukt, men en RTL USB dongle får man for en hundrelapp.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.