Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

hfossli

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

hfossli sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Stemmer. For oss er ikke det et problem at den er helt av. Er huset hermetisk lukka og tek17 så bør du nok aldri skru av. Vårt hus er fra 2005 og vi lever godt med at ventilasjon er på (på max) kun ved behov.
  2. Ja, stemmer. Har den enten helt av eller på full styrke. Funker fint for å ta unna fuktighet etter dusjing f.eks. Det fine her er er også at man kan ha flere sensorer og brytere. F.eks vår villavent har ventilasjon på 2 bad og 1 toalett og da er det fint å kunne skru på fra flere steder. Mtp om viften støtter det eller ikke så støtter den det. Det blir som en vanlig ct2 eller villavent kjøkkenhette som enten er helt av eller gir 230V AC. Akkurat som i koblingsskjema bare uten mellomstegene. Også er det gratis mtp elektrikerarbeid. Alle kan lovlig sette på et jorda støpsel på en ledning. Og resten er hyllevare.
  3. Som jeg skriver her: Jeg har nå kommet i mål for min del. Jeg gikk for en philips hue bevegelsessensor på badet som setter i gang vifta på max i 20 minutter. Vifta har jeg satt på en vanlig stikkkontakt og koblet til en Philips Hue Smartkontakt. Det ble veldig bra og dekker behovet mitt perfekt. Jeg fant ut at vi egentlig ikke trenger noe «dimming» av motoreffekt. På og av holder i massevis. Budsjettmessig er dette også en vinner. Smartkontakt koster 325kr og sensor kan droppes om man bare vil styre via mobil. Trenger i tillegg en philips hue bridge eller lignende. Om dimming av motoren er viktig så er jeg ganske sikker på at denne gjør jobben. Tror den koster rundt 2500kr+mva.
  4. Jeg har nå kommet i mål for min del. Jeg gikk for en philips hue bevegelsessensor på badet som setter i gang vifta på max i 20 minutter. Vifta har jeg satt på en vanlig stikkkontakt og koblet til en Philips Hue Smartkontakt. Det ble veldig bra og dekker behovet mitt perfekt. Jeg fant ut at vi egentlig ikke trenger noe «dimming» av motoreffekt. På og av holder i massevis. Budsjettmessig er dette også en vinner. Smartkontakt koster 325kr og sensor kan droppes om man bare vil styre via mobil.
  5. Ja, da er det kanskje mest lønnsomt i lengden å bytte for din del. Min er 16 år… Jeg liker nok best ideen om å hacke det til og gjenbruke mest mulig… Men så innebærer det jo en risiko for at ikke alt fungerer som man har tenkt. Får tenke litt på saken
  6. Den minste på 1,5 A koster 2 435,89 eks mva. Rabatt: 25%. På lager. Salg kun til firmaer.
  7. Jeg har funnet et produkt som kan være aktuelt på https://vifter.no/produkter/hastighetsregulering/evs/. Skal sjekke det litt nærmere, men ser veldig lovende ut. Kan da styre den med zigbee eller z-wave f.eks om man kjøper en trådløs til 0-10v duppeditt 😊
  8. Etter hva jeg forstår så kan motoren justeres med å a) justere spenningen mellom 60 og 230 volt eller b) så kan man bruke en kraftig nok 1-fase faseavsnitt dimmer eller pwm dimmer som tåler opp mot 150w load og som sperres mot å gå for lavt (så ikke motoren går varm på for lavt turtall) Sistnevnte metode har jeg ikke fått bekreftet da det er vanskelig å finne dokumentasjon på motoren, men regner med denne motoren skal tåle det fint. Vil tenke sistnevnte er lettest mtp automasjon da det finnes god trådløs støtte for faseavsnitt dimming med mange trådløse protokoller. Skal prøve å få rista noen svar ut av systemair ang faseavsnitt dimming. En fordel vil også være å slippe den store trafo boksen og den stygge ct2 reguleringsbryteren.
  9. I følge https://www.ventdel.no/images_hovedside/Villavent/avtrekksvifter/33355 ct 2 bryter/33355_CNY_CT_2015_20190426_190150198.pdf og mer spesifikt dette bildet så kan du se at CT/2 reguleringsbryteren sender 60V, 130V eller 230V til medhørende CT/2 trafo. Vil tro at hvilken så lenge man sender ren 1-fase vekselsstrøm (ikke faseavsnitt) i en av de spenningene til trafo så skal alt gå bra? Men kanskje jeg overkompliserer her og man ikke trenger å gå via CT/2 trafo og kan regulerer rett mot villavent. Har så langt ikke funnet noe god dokumentasjon eller koblingsskjema på VV450...
  10. I følge https://www.ventdel.no/images_hovedside/Villavent/avtrekksvifter/33355 ct 2 bryter/33355_CNY_CT_2015_20190426_190150198.pdf og mer spesifikt dette bildet så kan du se at CT/2 reguleringsbryteren sender 60V, 130V eller 230V. Vil tro at hvilken så lenge man sender ren 1-fase vekselsstrøm (ikke faseavsnitt) i en av de spenningene så skal alt gå bra?
  11. Det er visstnok ende-til-ende kryptering med individuelle nøkler.
  12. Noen her som har kikka på hvorvidt data overføres ukryptert fra smartmåler til router i mesh-nettverket? Ser at det er noen urovekkende funn i England som viser at man kan lese ganske mye bare ved å sniffe på trafikken lokalt. Anbefaler å se de 5 youtube-videoene for de som er interessert. Hvis noen har kikka på dette og vet mer så vil jeg gjerne lese mer om deres funn. Jeg har etterspurt Aidon og Elvia om mer informasjon om hvordan personvernet sikres, men regner ikke med å få noe svar.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.