Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

LarsOS

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

LarsOS sine prestasjoner

Fjernstyrer

Fjernstyrer (3/16)

  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det skal jeg, når (og hvis) jeg klarer å lure termostaten min til å koble seg på nett igjen, etter at jeg var så dum å fjerne den fra zigbee2mqtt. 😣
  2. LarsOS

    Er Elko ZigBee åpen?

    Fin frontend, takk for tipset. Når jeg prøver å oppdatere floor_temp får jeg: Error Publish 'get' 'floor_temp' to 'BadOppeGulv' failed: 'Error: Read 0x000d6f001560e2b0/1 hvacThermostat(["elkoExternalTemp"], {"sendWhenActive":false,"timeout":10000,"disableResponse":false,"disableRecovery":false,"disableDefaultResponse":true,"direction":0,"srcEndpoint":null,"reservedBits":0,"manufacturerCode":null,"transactionSequenceNumber":null,"writeUndiv":false}) failed (Status 'UNSUPPORTED_ATTRIBUTE')' Andre settings gir tilsvarende feilmelding. State er alltid: { "child_lock": null, "floor_temp": null, "frost_guard": null, "linkquality": 255, "max_floor_temp": null, "mean_power": null, "running_state": "idle", "sensor_mode": null, "occupied_heating_setpoint": null } Litt interessant at jeg får en tilsynelatende gyldig verdi på running_state og muligens også linkquality.
  3. LarsOS

    Er Elko ZigBee åpen?

    Usikker på hva du mener her. I webgrensesnittet til zigbee2mqttassistant har jeg tre faner; Devices, Map og Status. Når jeg klikker meg inn på termostaten under Devices, har jeg en knapp som heter Configure this device, med beskrivelsen "If the device is not working correctly, this will launch a new Zigbee Configure phase on the device." Denne har jeg prøvd. Noen Expose-fane ser jeg ikke. (Merk at jeg kjører både zigbee2mqtt og zigbee2mqttassistant på en hodeløs Pi, så webgrensesnitt og terminal er alt jeg har.) Hvis det er noe under Home Assistant du mener jeg skal finne, så må jeg innrømme at jeg er veldig lite kjent med HA. Har stort sett brukt Node-Red til alt hittil, installerte bare HA fordi GUIet så lekkert ut, men har ikke lekt meg så mye med det.
  4. LarsOS

    Er Elko ZigBee åpen?

    Utrolig kult at det skjer noe med denne, men personlig får jeg det ikke til å funke helt. Når jeg prøver å lese ut status via MQTT i Node-Red, får jeg et objekt med diverse verdier, men f.eks. floor_temp er alltid null, og power source er Unknown (burde vel være 2 phase AC eller noe i den dur). Termostaten reagerer heller ikke når jeg prøver f.eks. å stille inn termostaten. Widgeten i Home Assistant er også død og uresponsiv. Og zigbee2mqttassistant sier at både Hardware og Firmware version på ELKO-en er unknown. Tror jeg venter på neste versjon, jeg. I mellomtiden får termostaten min gjøre nytten som dum termostat samt Zigbee-repeater med kjempegod radio.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.