Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

MrTomato

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av MrTomato

  1. Skjønner, men det er supert! Blir å be om big box bak de 2 bryterne som styrer 2 lysskinner. Har 2 av de. Men blir å kjøre 1x dimmer i første omgang, så kan man evt få på to dimmere om behovet skulle melde seg senere. Hjertelig takk alle sammen!
  2. Ja okei, så man må ha en dimmer per lyskilde, men man kan kjøre begge i samme boks og da ha en dobbeltbryter. For å da sette opp assosiasjoner/flows på S2 så kan man evt ha en trippelbryter der to første dimmer hver sin lyskilde og den siste er på S2? Evt 4erbryter med 2 S2?
  3. Tusen takk for alle svar! Har hjulpet mye på veien. Må spørre om en ting til jeg ikke finner ut av. Du sier at jeg burde vudere å slå sammen og styre 2 skinner med en Dimmer 2, men i tidligere innlegg skrev du at Dimmer2 kun kan dimme 1 lyskilde? Kan jeg ha 2 spotskinner på en dobbelbryter med Dimmer2 i bakkant og bruke venstre knapp med impulsfjær for å dimme begge? Eller må nr 2 da kobles opp via S2 og assosiasjoner? Legger ved tegning av 2 etg der jeg har streket og tegnet litt, så kan dere se hvor skinnene blir. Ønsker jo et mest mulig rent uttrykk og ikke en rad med 8 fysiske brytere, men samtidig tror jeg det er lurt at jeg har fysisk styring av lys om smarthub/huset skulle slite eller ta kveld 😛 Elektro 2 etg Endret.pdf
  4. Har også et spørsmål ang lysstyring i 2 etg for stue og kjøkken. I tillegg til standard på tegning så vil det også tilkomme totalt 5 lysskinner med gitt antall spotter i taket. (Skråtak) Det er 1 på hver side av stuen, 1 over trappen, og 1 på hver side av kjøkken. Det jeg lurer på da er hva blir best mtp styring av alle disse lysene som totalt er 5 spotskinner + 3xDCL i tak og totalt 8 lyskilder. Burde jeg gå for 8 stk dobbelbrytere med impulsfjær? Vil jo bli en vannvittig søyle med brytere Eller hva er lurt her?
  5. Supert, det blir bra! Takk for tipsene! Skjønner, da blir det nok ikke komplett i starten, men får heller satse på å bygge ut etterhvert, skal få meg et møte med en på HiFiklubben her. AndreasLie, du nevnte tidligere bigbox til utelysene, må jeg ha bigbox bak alle utelysene? Om du ser på tegningen så tenker jeg totalt: 3 utelys ved døren 3 lys nede på balkong 2 lys på hver av balkongene oppe. Så trenger jeg da 10 bigbox eller holder det med 1 per "sone"?
  6. Aha, så i teorien så kan man "styre" det man ønsker så lenge man har automatisert det i feks Homey? Så det er bare en av/på knapp til en automasjon?
  7. Okei, supert! Får skrive det på listen over ting de må huske på! Tenker du da en bryter med 2 knapper og og mener du at den bryteren da kan dimme og automere feks 2 forskjellige lyskilder? Ganske nytt alt dette her for meg, så beklager om det kommer dumme spørsmål.
  8. Installerer man de impulsfjærene selv eller ber jeg elektriker sette impulsfjær på alle brytere? Så om man går for Bluesound så blir det for 12-15k for en forsterker og om man går for Sonos og skal ha flere soner, så må man ha 1stk amp per sone?
  9. Takk, skjønner! Er det kun sonos som gjelder eller kan man få det man vil ha, sålenge man passer på at forsterker kan motta trådløs signaler og evt har støtte for AP2 e.l.? Skjønner, takk for svar!
  10. Okei, tusen takk for svar! For screens, de har tilvalg om å legge strøm ut til fremtidige screens, så da er det å velge dette med standard brytere? For utelys, så når jeg har valgt antall, og plassering, så kan jeg be om at de monterer big box for plass til rele, dette for å unngå fysisk bryter på de? Eller er det for å kunne styre de hver for seg? Holder det med 1stk rele eller må man ha big box bak alle? Beklager om spørsmålet er dumt, er ganske ny innen dette. Mtp bevegelsessensor, om man går for en slik (https://aeotec.com/z-wave-sensor/), kan man vel komme unna uten strøm til alle plassene man skal ha? De har vel batteri som varer rimelig lenge? Prøver å holde kostnadene litt nede. Supert at du svarer ang lyd. Det jeg lurer på da er. Om man ønsker å ha 1 på bad, 1-2 på kjøkken, et par i stuen samt få innebygd lyd til TV (1 på hver side fek.), 1 på balkong. Om man da går for Sonos, vil ikke det kreve 1xAmp per 2 høytalere? Sonos er smooth, men om man må kjøre 2-3 amp så blir jo kostnadene og oppsettet veldig komplisert? Eller er det noe jeg har misforstått? Okei, så man har da en dum dimmer på veggen og får en feks Fibaro DImmer 2 i boksen bak? Får man plass med standard bokser (regner med de bruker 1,5 bokser)?
  11. Tusen takk for svar! Mye gode ting å ta med. De ville ha 64.000 for Elko Smart, dette inkluderte da 2 termostater, 1 dimmer og 8-10 brytere. Grovt regnet så er det rundt 27k for materiell og de skal ha 37k for endring og å installere smart istedenfor dum.. Helt sinnsykt. Ja skal ha strøm klar til screens utendørs, på soverommene blir det helt tette utenfor. Hvor burde røret gå om man skal ha innvendig? Hadde møte med elektrikeren og de hadde særdeles lite kunnskap om smarthusproduktene de leverer. Men det viktigste for meg da ut i fra det dere skriver, er å få de til å trekke rør og/eller strøm til de plassene jeg skal ha i fremtiden da?
  12. MrTomato

    Nybygg - Homey Pro

    Hei, vi skal inn i nytt hus og er i gang med tilvalgene. Har en del spørsmål ang hva som "må" inn fra elektriker, hva som kan og hva som er greit å gjøre i etterkant. Etter mye googling og lesing her på forumet så har jeg falt på Homey Pro som HUB/System for å styre det jeg vil styre. Tenker det er en fin mellomting for en som er ganske fersk i automasjon og smarthjem. Det jeg ønsker å styre og etterhvert automatisere er: - Lys inne og ute - Varme (Varmekabler) - Solskjerming (Etterhvert) Tenker kanskje Somfy er veien? - Garasjeport (Etterhvert) - Media (høytalere, tv, etc) - Sikkerhet (røyk, vannstopp, dørlås) - Kanskje ventilasjon etterhvert. Derfor har jeg noen spørsmål mtp elektriker og jobben som må gjøres før veggene er på og anlegget ikke kan skjules uten større inngrep. Det som tilbys er Elko sine brytere, termostater og dimmere med helt ufattelige påslag i pris. - Sensorer (Hvilke og hvor mange?) - Dimmere (Mye arbeid å bytte ut til smarte i ettertid?) - Termostater (Få smarte nå i tilvalg eller bytte ut alle brytere med smarte termostater i etterkant?) - Hvor bør jeg få trekt tomme rør og hvor bør jeg få trekt strøm i rør? - Mtp høytalere i tak og vegg, trekker de strøm og en boks til der det skal være, så kan man skjære ut selv i etterkant og så har man strøm? - Hvor bør Homey planlegges å stå? I bunn og grunn er det hvor mye bør jeg få gjort av elektriker nå og hva kan fint gjøres i ettertid? Tegninger: - Inntak er flyttet til utsiden av carport - VVT og Ventilasjon er flyttet til bod i 1 etg. Setter stor pris på all hjelp, tips, forslag og meninger. -Mr.Tomato
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.