Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

jarleo

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

jarleo sine prestasjoner

Smartplugger

Smartplugger (4/16)

  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere
  • Ett år inn

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Lurte på det samme, fant info her https://github.com/Vongraven/Flexit-SL4R-master
  2. Jeg planlegger å styre varmekablene på en smart måte. Sammen med styring av varmtvannsbereder og elbillader har jeg tre delmål: *Redusert strømforbruk ved natt-/dagsenkning av temperatur *Reduserte utgifter med å varme/lade når strømmen er rimeligst *Redusert effektledd av nettleie ved å fjerne effekttopper Jeg har to eiendommer, hjemme hvor jeg planlegger 5 termostater og 6 på en fjellhytte. Hytte Hytta leier jeg delvis ut så der ønsker jeg en enkel og stabil løsning. Jeg har en første generasjon Futurehome som kan integreres med Tibber Tenker her å bruke HeatIT Z-TRM3, sammen med Tibber Pulse og en Easee lader. Tanken er å la Tibber styre varme og lading etter strømpris, samt redusere toppene i effektforbruk mtp effekdelen av nettleien. Siden jeg leier ut kan jo det tenkes at de som leier ikke har samme rytme som meg, så min nattsenking og evt dagsenking kanskje ikke passer for dem. Er det noen som har erfaring med hva som skjer om man betjener temperatur lokalt på termostaten? Vil det overstyre Tibber? Og vil Tibber ta tilbake kontrollen etter en stund? Hjemme Her planlegger jeg et litt mer avansert oppsett med Home Assistant og bla bruke bevegelsessensorer til å se om det er noen hjemme for smart senking av temperatur. Har også en varmepumpe som kan bidra til rask økning av temperatur ved behov. Og vet noen om jeg kan fange opp knappetrykk lokalt på termostaten i Home Assistant slik at jeg kan bake slike lokale trykk inn i logikken slik jeg ønsker? Valg av termostat Ser det er kommet flere termostater på markedet og mange av de nye typene er ZigBee, mens HeatIT Z-TRM3 er Z-Wave. Er ZigBee mer fremtidsrettet? Ønsker ikke å bruke en del penger på å kjøpe 11 stykk som blir utdatert innen kort tid. Noen som har erfaring med styring av Z-TRM3 fra Tibber? Takk for eventuelle svar
  3. Hei, Jeg synes hjemmeautomasjon virker veldig gøy og vurdere å bygge et annlegg, jeg jobber også som elektroingeniør så jeg har grunnkunskapen på plass. Men jeg trenger å rettferdiggjøre investeringen for meg selv. Det å senke forbruket totalt sett forstår jeg selvsagt økonomien i. Nå som prisen varierer så mye så har jeg også lurt på lønnsomheten i å legge de store forbrukere som oppvarming, VVB og elbillading til når strømprisen er lavest. Jeg fant en oppgave from 2019 som hadde regnet på dette og de kom til at i et 10-årsperspektiv kunne man investere kun 168kr per flyttet KWH per døgn for å tjene det inn. Link til oppgave Det er jo en gangske mager besparelse, men i oppgaven har de tatt utgangspunkt i prisvariasjon gjennom døgnet på ca 25 øre i 2020. De siste ukene har variasjonen vært nærmere 50 øre i døgnet etter hva jeg kan se, så da vil jo besparelsen kunne bli en del større. Noen andre som har sett på dette, og hva man kan spare med å flytte strømforbruket?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.