Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Steven

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Steven

  1. nei, men jeg har allerede en del wifi-lyspærer og min router er ikke veldig modern, så jeg forretrekker å ikke kjøpe wifi-dingser når mulig også er det ikke mer batteri-effektiv med ikke-wifi devices?
  2. Hei, noen tips for en ok røykvarsel som koster f.eks. mindre enn 400kr per stk, som kobles med Homey? Og helst ikke med wifi, for å ikke overbelaste routeren. Jeg har sett f.eks. på Nexa FS-558 (433hz) men Nexa appen støtter veldig få enheter, og ingen av deres røykvarsler...så de viser jo ikke noe interesse i homey. Takk Håper dette tråden er nyttig for flere.
  3. Foreslår en konstruktiv thread der alle de som har fått kompensasjon fra Enova deler sine erfaringer, hva har man fått støtte til, osv. Da bygger vi en liste med faktiske erfaringer, og ikke spekulasjoner For min del vil jeg nok kjøpe en hub (Homey Pro), som så vidt jeg forstår er minimumskrav for å kunne søke på støtte, også noe heatit termostater, og mulig noe annet.
  4. Skjønner, så enhetene skal fortsatt kobles til ruteren, også kobler Homey seg til ruteren. Jeg har lest flere steder at, selv om teoretisk sett kan wifi5-rutere støtte 100+ enheter, anbefaler produsentene ofte å ikke ha mer enn 20-30.
  5. Hei, dette vil kanskje være et dumt spørsmål for mange, men: vi vet at de fleste routerne (med mindre man kjøper en wifi6-rutere) ikke støtter altfor mange wifi-basert smart enheter og at pga dette kan internett-signal svekkes. Men da lurer jeg på: om jeg kjøper Homey Pro som støtter wifi, betyr det at de enhetene skal kobles til Homey og ikke til ruteren? Eller? Også, kan man slå av wifi-ruteren og fortsatt ha alt som fungerer fordi det er koblet til Homey Pro?
  6. enig i at det er utrolig dumt av Homey å drive med sånn beta-testing med veldig feil rekkefølge...potensielt veldig bra produkt, men de mister nok litt tillit. HomePro er ellers ikke tilgjengelig noe sted, det er sikkert mangel på produktene i verden.
  7. Har du vurdert Homey? Jeg er litt i samme situasjon som deg, vi skal velge en hub for å styre diverse ting til en leilighet, så ikke noe veldig komplisert, men likevel blir det wifi-lyspærer, Heatit-TRM3 termostater, etterhvert flere sensorer for å automatisere ting, og en smart VVB fra Høiax (som ikke enda har kommet på salg), og vil også kunne styre ting etter strømpriser. Og samme her, ingen av oss vil ha et system som er for komplisert å sette opp og styre. Jeg har utelukket FutureHome fordi jeg tror ikke det er kompatibel med mange andre enheter og støtter ikke wifi (så vidt jeg ser). Også Smarthings er ute, fordi jeg vil ha noe som fungerer også uten cloud. HA trenger en del tinkering og programmering, så jeg er litt skeptisk. Har vurdert Hubitat, men er usikker. Til slutt virker det sånn som Homey Pro er det beste, mest intuitvt, virker lokalt også uten nett, og støtter z-wave, zigbee og wifi. Men det koster en del, og før jeg kjøper vil jeg høre litt mer fra de som har erfaring med det.
  8. Er Heatit-appen kompatibel med Homey Pro? det ser ikke sånn ut fra nettsiden (" Heatit Controls er ikke kompatibel med den valgte Homey."). Jeg vurderer akkurat å sette opp samme system, jeg allerede har et par Heatit termostat Z-TRM3 (til gulvfølje), Tibber som strømsselskap, også tenkte jeg å kjøpe Homey. MEN jeg venter før jeg er 100% sikker at Heatit støttes av Homey, ellers er det ubrukelig for meg.
  9. Takk for gode ideer, jeg må si meg enig i at det beste er jo å automatisere ting med sensorer sånn at man ikke trenger å bruke stemmen, som kan være like kjedelig som å måtte gå rundt med mobilen for å gjøre alt.... Så i konklusjon, vil jeg si at svaret til problemet er automasjon uten voice control
  10. Steven

    Nye Homey Bridge

    ja det er litt rart, samtidig er det tydelig at man ikke bør kjøpe det før man har fått invitasjon i betaen. Uansett, hva tenker dere generelt om denne nye modellen? Kostmessig er det lønnsomt til tross for en månedlig betaling på 35kr. Homey pro: 3800kr og ferdig med det. Homey Bridge: 800kr + 35kr per måned, altså 420kr per år. Det betyr at etter 7 år (si 6 med med sannsynlig prisøkning) har du betalt samme summen som Homey Pro. Men det er sannsynlig at om 5-6 år må man likevel opppgradere Homey pro, siden industrien vil ikke la oss være i fred og vil nok tvinge oss til å bruke nye protokoller. Så hva er egentlig grunnen til å kjøpe Pro nå? Det viktigste er at Pro fungerer uten internett, mens Bridge ikke? Og at Pro vil være raskere? (selv om Athom sier at deres cloud vil være lynrask...)
  11. Steven

    Nye Homey Bridge

    Hei, jeg lyttet til Homey's lansering og de forklarer tydelig at man kan begynne å kjøpe hubben, men at den ikke fungerer inntil du får invitert i betaen, eller når betaen er over og alle kan registrere seg. Lurt å sjekke med dem. Har andre noe tanker på denne nye hubben? Det virker som ideelt, og med bredere støtte en f.eks Futurehome?
  12. jeg er også interessert i erfaringer med Hubitat. Jo mer jeg leser jo mer ser Hubitat ut som kanskje det beste og rimeligste hub der ute, og kompatibel med i praksis alt. Og lettere å bruke enn HomeAssistent. Homey koster 3-4 ganger mer og de vil nå bevege seg mot en månedlig-betaling, mens Futurehome vet jeg ikke nok om (støtter ikke wifi?).
  13. Hei, jo mer jeg leser, jo mer er jeg frister til å velge den lette veien og starte med noe som Alexa, som er komptaibel med i praksis alt, og som kan brukes som en hub for å styre rutiner, og til og med støtter zigbee. MEN, jeg er i utgangspunkt skeptisk til både google og amazon, og vil helst ikke ha en mikrofon som sitter der og lytter hele tida. Det går jo an å ikke ha en voice-control enhet og ha en smart-hjem, men hva synes dere om dette tema? Og har noen funnet noe alternativer som fungere rlokalt uten å gi data videre til google/amazon &. co?
  14. Steven

    Nye Homey Bridge

    Jeg er ikke noe ekspert og holder fortsatt med å lære meg om smart-hjem- verden, men jeg vil også helst holde ting lokalt istedet av å være avhengig av en skytjeneste og betale månedlig for det...jeg mistenker at de gjør dette fordi da tjener de på å selge din data videre, mens med dagens system holdes data lokalt? Her en oversikt av forskjellen mellom Pro og Bridge fra Homey:
  15. takk, ja jeg ser at Homey dekker det meste og ser perfekt ut. Problemet er at det koster nesten 4000kr, og for noen som kun har wifi smart-devices og tenker på utvidelse, er det spørsmål om det lønner seg å kjøpe ekstra utstyr på zigbee/z-wave som vil kreve å kjøpe en så dyr hub? Finnes det noe andre hubs med tilsvarende dekning, men rimeligere?
  16. man kan jo bruke alle smart termostater direkte med knappene ville jeg tro/håpe, men f.eks heatit eller Elko vil ikke kunne styres uten å kjøpe en kompatibel hub? Det jeg skrev om z-wave er bare noe jeg hørte på noen smart-home kanaler, særlig Paul Hibbert. Jeg er ikke noe ekspert men ser poenget i at markedet vil etterhvert forenkles (det er jo ikke noe brukervennlig nå med så mange ulike protokoller?) og at det er ofte sånn at dessverre når disse store selskapene velger noe, setter de standard.
  17. skjønner! men f.eks jeg ser at Futurehome kun støtter z-wave og zigbee, ikke wifi. Er det ikke dumt? Jeg trodde at de fleste hub støtter wifi + zigbee eller z-wave. Det er sikkert tusen spørsmål om hvilke smart-hub er best å investere i, men problemet for meg er at jeg finner mest informasjon på engelks og produkter som ikke er tilgjengelige i Norge...
  18. jeg tenker mest på at jeg vil gjerne ha noe som kan brukes med en gang uten behov for hub, men som er future-proofed og kan etterhvert koble til en hub. Jeg vet ikke enda helt hvordan smart-hjemme min vil utvikle seg. Det eneste jeg vet per nå er at jeg har wiz-produkter fra før, som går kun på wifi og styres via egen app/fjernkotnroll, og at vi kjøper en Høiax Connected (jeg tror dette går på vanlig wifi, samt er kompatibel med futurehome). Også vil vi nok utvide til et par røykvarsler, og brytere til wiz-lyspærer. Jeg har lest at fremtiden til z-wave er truet fordi Amazon valgte å kun integrere zigbee i deres produkter, og dette vil nok bety slutten for z-wave. Kanskje litt for pessimistisk?
  19. Fant ut at det bør være mulig å bruke hvilke som helst termostat med hvilke som helst varmefølje 😀Til og med Profag sa at det går an å koble av deres termostat og tilpasse en annen termostat, selv om dette er en do-it-yourself løsning. Har dere noe gode tips om valg av smart termostat? Jeg er fortsatt i tvil, med tanke om å kunne etterhvert kjøpe en hub som kan styre både dem og Wiz-lyspærene mine (som går kun på wifi). Jeg er i tvil mellom: - Heatit Z-trm-3 (som er den eneste som Tibber foreslår), men som går på Z-wave, noe jeg ikke er så fan av, og som vil kreve at jeg kjøper en hub. - Elko smart termostat super TR RF. Dette vil også kreve en hub, og går på zigbee. - Microtemp WiFi MWD5-1999. Elektrikeren anbefaler dette, men jeg vet ikke, dette fungerer kun med wifi og jeg er usikker hvor future-proofed dette er...
  20. Hei, jeg har en del wiz lyspærer, de fungerer kun via wifi, og jeg styrer dem med wiz-appen og fjernkontroll. Problemet er at Wiz ikke enda har kommet med ekstra ting som f.eks en fin bryter man kan sette på veggen. Spørsmålet er: hvis man kjøper en tredje-part bryter, f.eks den fra Philips Hue eller andre, som typysk bruker z-wave eller zigbee, kan man styre wiz-pærer via en hub som støtter wifi + andre protokoller? Takk.
  21. golvføler, men alt er tilkoblet eget termostat (Kontroller PST50W, WiFi) som også gir strøm via vanlig stikkontakt. Jeg har spurt Profag om man kan f.eks erstatte deres termostat med en annen smart termostat. e.g. heatit sitt. De svarte ja, men det krever at man åoner deres kontrolleren, koble av kabler og finne ut hvordan man kobler av en annen termostat. Siden elektrikerne ofte ikke kjenner Profag sitt sustem (de tjener ingenting på det), tror jeg at gjøre dette kan bli litt vanskelig. Her svarene jeg fikk fra Profag: Kontrolleren bytes enkelt ved å åpne boksen og skru ut ledningene som går ned i gulvet. Ønsker du å bruke andre termostater går det fint. Du kan benytte alle termostater til varmefolien.
  22. Takk, jeg skal sjekke det nærmere! Fra det jeg ser er det kanskje ikke så krise om man i beginnelse kjøper ting med ulike protokoller, siden man kan når som helst få tak i noe som Homey (eller Futurehome?) som, så vidt jeg forstår, vil kunne sette alt samme under ett system, siden disse hub-ene støtter z-wawe, zigbee og wifi. Jeg har spurt Høiax men de har ikke noe salgsdato enda for den nye varmtvannbereder, det er dumt. Vanskelig å få tak i noe annet på det norske markedet, mens det finnes mye mer i Europa. Hvilke løsning har du tenkt for termostater til gulvvarme? Jeg tenker på varmefølje som jeg kan installere selv (Profag), men usikker på om det vil være kompatibel.
  23. Hei vi skal legge nytt laminatgulv og vi vil installere noe som kan styres ved en smart termostat, særlig med tanke på å spare energi/strøm ved å f.eks. lese når strømprisene er lavest, i tillegg til å kunne ha de vanlige "smarte" funksjoner som wifi-styring, programmering, feriemodus, osv. Finnes det en liste med gulvvarme-løsninger som er kompatible med smart termostat? Gjerne de som kan installeres selv, som Profag Gulvvarmen som selges på Maxbo (vi har tidligere brukt det og det fungerer veldig godt, men har kun en wifi termostat og nettsiden gir ikke noe spesielle info). Takk ;)
  24. Hei, jeg har en liten leilighet som skal oppgraderes litt, og tenkte derfor å bruke anledningen til å legge til noe smart-energisparende funksjoner. Jeg har prøvd å lese meg opp i de ulike protokollene osv, men det er begrenset med produkter på det norske markeder, så jeg tenkte å be om hjelp av norske smart-hjem entusiaster Per nå har jeg planer om følgende: TERMOSTAT: Vi har varmekabler med fire ulike ikke-wifi ikke-smart termostat (en per rom), og vi tenkte å oppgradere systemet med termostater som kan programmeres og styres via nett (e.g. feriemodus o.l.), og som kan bruke strømmen når det er billigst. Jeg ser f.eks at Tibber reklamerer for tado-termostat som gjør disse tingene. RØYKVARSLER: Det er skummelt å være borte i mange uker uten å kunne vite om røyalarm går, så vil gjerne skaffe meg 2 røykvarslere som kan gi beskjed via appen. Jeg tenkte også at det ville ha vært kult å ha en kamera som kunne slås på når man vil sjekke om det er en reel brann, men dette er ikke nødvendig enda. SMART VARMTVANNBEREDER: Vi skal få ny bereder, og da tenkte jeg at det er lurt å investere i noe som gir sparing. Ser at det ikke er så mye i Norge enda, men Høiax nylig lanserte en Connected bereder som ser lovende ut: https://www.hoiax.no/om-hoiax/articles/hoiax-connected-smartbereder-med-skylosning BELYSNING: Vi har cirka 10 Wiz lyspær som vi tar med. De kobles direkte til wifi-modemet, jeg har to fjernkontroller og så lenge fungerer alt bra. Jeg har ikke tenkt å installere sensorer e.l. per nå. Jeg er ikke så fan av voice control enheter, siden jeg ikke stoler på Google og co, så per nå vil jeg ikke installere noe der. Jeg har en vanlig wifi-ruter fra Telia, dessverre støtter det ikke Wifi6 enda. Hva tenker dere? Har dere noe tips om hvilke produkter/økosystem er det best å investere i, særlig med tanke på termostat og røykvarsler? Vil jeg trenge en hub for å styre alt (hvis den eneste ulempe er at jeg vil måtte bruke ulike apper er det kanskej ikke så krise). Det som er viktigst for meg er å kjøpe produkter som kan snakke sammen hvis jeg vil etterhvert legge til flere funksjoner, og produkter som er "future-proofed" og gir mulighet til å koble flere ting etterhvert. På forhånd takk for hjelpen!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.