Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

PutiPlot

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Annet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

PutiPlot sine prestasjoner

Kabelfører

Kabelfører (6/16)

  • Dedikert Sjeldent
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har hatt litt dialog med Telia, hvor de skal undersøke i sitt nett og de tjenestene de bruker. Usikker på om de har gjort noe for å fikse det, men nå fungerte live.telldus.com igjen, og jeg kunne dermed genere opp lokale nøkler. Men fortsatt ikke helt fornøyd med at man MÅ via live.telldus.com for å få generert opp nøklene for kun lokal bruk, så kommer nok til å snuse på alternative enheter. (Og RFLink ser fristende ut) Ser på kommentarer i sosiale medier at det har vært en del rot hos Telldus i det siste, og de er ikke så veldig flinke til å svare tilbake. De skal visstnok også bytter adresse for internett-api'et: Fra Telldus sin Facebook-side (fra 22.november):
  2. Spennende. Nå har jeg en MQTT kjørende på Ubuntu-NUC'en min (mosquitto), og det å få inn støtte for ZigBee i oppsettet mitt hadde vært kjekt. Det finnes en del kule ting som ikke er så lett å få tak i i ZWave-versjon. (Alt av lys og varmekabler styres per nå med ZWave-enheter) Hvis enheten kan plasseres et annet sted enn NUC'en min hadde det vært en fordel (Den står gjemt bort i kjelleren). Får jeg støtte for både 433 og ZigBee på en enhet som garantert er uavhengig av andre sin infrastruktur ville dette vært gull!
  3. Etter en resetting av routeren min så jeg at Telia har byttet DNS (før het den noe med get, nå heter den noe med Telia) og da får jeg ikke nslookup feil noe mer. Uansett er nok ikke dette rotårsaken da det ikke fungerer bedre med 8.8.8.8. Jeg kan fortsatt ikke nå live.telldus.com (eller forum.telldus.com) og authUrl": http://x.x.x.x/api/authorize?token=osv... fungerer fortsatt ikke. Får timeout. Har vært i chat med diverse hos Telia, og de fraskriver seg alt ansvar, selv om jeg kukn hadde min bærebare PC koblet til deres router med kabel, etter en fullstendig resetting av routeren deres... (Og det fungerer jo supert med en gang jeg kobler den samme PC'en på delt internett på telefonen, eller bruker et annet wifi utenfor min egen router til den samme PC'en eller alle andre PC'er eller mobiler jeg har.) Det kan godt være at det er hos telldus feilkonfigureringen egentlig ligger, men det er jo litt rart at det fungerer ALLE andre steder? Da må det jo være noe i infrastrukturen til Telia som blokkerer noe? Men Telia tar null ansvar. "ikke noe vi støtter"....
  4. Jeg måtte sette opp min på nytt. Dette skyldes nok at min MQTT fikk ny IP etter en resetting av routeren. Kan det være at det har skjedd noe med IP'ene i nettet hos deg når ting kom opp igjen? (Men heldigvis veldig raskt å sette den opp på nytt. Måtte dog bruke en powerbank under oppsettet, ellers gikk det greit)
  5. Hm. Det ser ut som problemet er lokalt hos meg. Det er visse adresser hos telldus jeg ikke når når jeg er på mitt lokale nett via min Telia-router. (telldus.com går bra, men live.telldus.com og forum.telldus.com ikke kan nås) Når jeg har prøvd å den samme maskinen på jobben eller via delt internett på mobil når jeg sidene. Dette gjelder alle maskiner bak min Telia-router, og tror ikke jeg har satt på noe brannmur e.l. noe sted som burde ha noe å si. Noe rart når jeg bruker nslookup. (Det kommer altså litt forskjellige svar på ulike kall. Noen ganger ser det OK ut, andre ganger noe timeout.) Telia sin DNS som sliter? Bør vel i så fall bytte til 8.8.8.8 i min router tenker jeg? (Men kommer uansett til å bitche til Telia 🙂 ) Edit: Prøvde nå å bytte dns til 8.8.8.8/8.8.4.4 Da får jeg ikke timeout ved nslookup noe mer, men får fortsatt ikke tilgang til live.telldus.com selv etter renew, release, flushdns... Dette var timeoutene jeg fikk når jeg brukte Telia sin DNS, men som ble OK med Google sin DNS.: C:\Users\PC>nslookup live.telldus.com Server: dnscache01.get.no Address: 80.232.93.176 Non-authoritative answer: DNS request timed out. timeout was 2 seconds. Name: af355885500d3476995e1a2dd34717a4-dfb8dec4eb819547.elb.eu-north-1.amazonaws.com Addresses: 16.170.14.115 13.51.4.86 13.53.219.130 Aliases: live.telldus.com C:\Users\PC>nslookup live.telldus.com Server: dnscache01.get.no Address: 80.232.93.176 Non-authoritative answer: Name: af355885500d3476995e1a2dd34717a4-dfb8dec4eb819547.elb.eu-north-1.amazonaws.com Addresses: 13.51.4.86 13.53.219.130 16.170.14.115 Aliases: live.telldus.com C:\Users\PC>nslookup live.telldus.com Server: dnscache01.get.no Address: 80.232.93.176 DNS request timed out. timeout was 2 seconds. DNS request timed out. timeout was 2 seconds. *** Request to dnscache01.get.no timed-out C:\Users\PC>nslookup live.telldus.com Server: dnscache01.get.no Address: 80.232.93.176 DNS request timed out. timeout was 2 seconds. *** Request to dnscache01.get.no timed-out
  6. Jeg har frem til nå brukt Telldus Tellstick ZNet og brukt lokalt api for å hente verdier ut fra mine 433-sensorer (et par temperaturmålere). Nå for et par dager siden stoppet det å komme mer data. Tenkte da at det var noe sertifikat e.l. som hadde gått ut, og prøvde å følge denne oppskriften på nytt: https://tellstick-server.readthedocs.io/en/v1.0.12/api/authentication.html#step-1-request-a-request-token Får gjort step 1, men ikke utført steg 2. Så prøvde jeg http://live.telldus.com/, men det ser ut som den siten er helt nede... (Ser også ut som forum.telldus.com er nede) Er Telldus nede for godt, så det bare er å finne et alternativ? Irriterende at jeg ikke får brukt lokal aksess til min ZNet, at det virker som jeg er avhengig av noe i telldus sin infrastruktur. Trodde at jeg skulle kunne logge inn lokalt på min ZNet uten eksternt nett.. Dette er kanskje et godt alternativ? (Ref over): https://www.nodo-shop.nl/en/featured/127-rflink-arduino-antenna.html
  7. Virker som Aidon leverer nok strøm. Fikk satt opp Tibber Pulse til å levere strømdata uten tibber abo eller bruk av tibber sitt API. Alt over lokal MQTT. Har prøvd å forklare oppsettet mitt her:
  8. Fant denne tråden, og kan si litt om hva jeg har gjort ifm Tibber. Kjøpte meg en Tibber Pulse nå som den var på tilbud til 495,- og har nå fått satt den opp til å levere strømdata inn i OpenHAB via lokal MQTT, dvs ikke via noe tibber API, så er ikke avhengig av noe "eksternt". Jeg kjører min OpenHAB 2-installasjon på en Ubuntu-boks. Tror jeg kjører min OpenHAB i "simple" mode, dvs at jeg kun gjør ting via PAPERUI-GUI, ikke via filer e.l. Det jeg gjorde for å få inn dataene var: - Installere Mosquitto på Ubuntu-boksen for å ha en lokal MQTT-broker - Laste ned, konfigurere og kjøre ElWiz - Lage en MQTT system broker connection i OpenHAB - Sette opp en MQTT Broker-thing med topic "tibber" Litt usikker på om jeg klarer å gjenskape alle stegene som jeg gjorde,men skal prøve: For installasjon av mosquitto gjorde jeg ikke stort annet enn å kjøre steg 1, 2 og 3 herfra: https://www.vultr.com/docs/install-mosquitto-mqtt-broker-on-ubuntu-20-04-server/ For å gjøre det enkelt har jeg ingen sertifikater, passord, brukernavn e.l. på mosquitto For installasjon av Elwiz gikk jeg hit, og klonet ned prosjektet med Git: https://github.com/iotux/ElWiz#oppsett-av-pulse Under oppsett av selve Tibber Pulse tror jeg det er viktig at det står http:// foran den siste IP-adressen for at ting skal virke. Bytt her ut med IP der din mosquitto kjører. Hadde under oppsettet hele tiden koblet til en powerbank. Usikker på om dette hadde noe å si. Plasserte også til å begynne med Tibber Pulsen utenfor sikringsskapet for å være sikker på at den fikk god nettilgang. Jeg fikk opp to "things" av typen ElWiz i OpenHAB, så det virker som det nå finnes en elwiz-binding e.l. Jeg måtte kun sette opp brokeren til å gå mot riktig IP, port og "topic" som jeg da satte til "tibber". Foreløpig henter jeg bare ut dataene i en "dummy"-widget i habpanel. På sikt skal jeg se om jeg får gjort noe mer fancy ting. For meg var det dermed ganske rett fram å få tibber pulse-data inn i OpenHAB via MQTT. Det jeg slet litt med var konfigurasjon av Tibber Pulse via den sitt web-grensesnitt. Dette måtte jeg forsøke et par ganger før det fungerte. Tror det var to ting som var suksess-kriterier: 1. Trykke både "send" og "apply" iht bruksanvisningen 2. Som nevnt over legge inn "http://"+ mqtt-IP i "update_url"-feltet Som sagt litt usikker på om jeg klarer å gjenskape en komplett "tutorial", men kan evt. vise hvilke parametre jeg har lagt inn hvis det er behov for det.
  9. Takk for denne! Jeg slet litt med å få det til, men til slutt gikk det. Det jeg tror var trikset hos meg var å passe på at du har "http://" foran IP-adressen i update_url-feltet. For å sjekke at det fungerer har jeg clonet ned elwiz, og kjører "node elwiz.js". Nå ramler det ut målerdata til konsollet! Også fetchprices fungerer fint. Dette er noe jeg har savnet i mitt nåværende setup, så nå må jeg sette meg ned for å utvide appen min til live kalkulering av totale strømkostnader. 🙂 I nåværende setup blir målerdataene hentet ut fra Elvia sitt API og presentert via en liten node-applikasjon jeg har laget som kjører i en frame i OpenHAB. Nå kan jeg erstatte med målerdata direkte fra tibber pulse, og i tillegg legge på strømpriser for å få total strømkostnad. (Jeg får nå ikke strømprisene fra Elvia, kun nettleien.) (Oppsettet mitt er at jeg kjører OpenHAB med mosquitto på samme Ubuntu-boks.)
  10. OK. Da høres det ut som en farbar vei. Men hadde håpet å slippe ekstern strøm. Da kunne jeg like godt laget noe selv 🙂 (Har en MBus-modul liggende et eller annet sted) Har en Aidon.
  11. OK, tusen takk. Så da er det altså mulig å sette opp f.eks. mqtt for dette uten å være avhengig av tibber sin infrastruktur som sådan. Fant også dette prosjektet: https://github.com/iotux/ElWiz#oppsett-av-pulse Da tror jeg det blir en tibber pulse på meg.
  12. Ser det nå er tilbud på tibber pulse, også for oss som ikke ønsker å ha abonnement hos tibber: https://tibber.com/no/store/produkt/pulse 495,- er vel en god pris for en slik enhet? Kan man hente ut dataene fra enheten "direkte"/lokalt? (Per nå henter jeg forbruksdata via Elvia sitt API, men det er noe forsinkelse, så direktelesing fra HAN-pluggen hadde vært å foretrekke) Slik jeg forstår det kan denne brukes uten abonnement, men bekymringen er jo hva som evt. skjer hvis Tibber går konkurs e.l. Er enheten avhengig av en skytjeneste e.l. hos dem, slik at den blir ubrukelig hvis denne går ned? Evt. hvilke andre alternative enheter er å anbefale? Helst via 433Mhz, zwave eller wifi, da jeg per nå ikke har noen zigbee-enheter i oppsettet mitt. Oppsettet mitt er: - Kjører openHAB på en minipc/nuc med Ubuntu - z-wave usb-dongle (Husker ikke helt hvilken type, men tror det er en AeoTech) - Alle enheter i det elektriske anlegget er z-wave-enheter (strømplugger, dimmere og termostater etc) - Men henter temperaturer via 433Mhz-enheter (Telldus), samt noen andre data over nettet (Ref over Elvia sitt API) - Kombinerer med noen grafer laget med Node/NPM. - Styrer primært via en gammel Android-tablet + telefonen.
  13. Tusen takk! Gjerne noen bilder eller koblingsskjema hvis du har det. Ser også at en i Sverige har satt en brytertransformator (eller hva det nå heter 🙂 ) rett på inntaket(?) https://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?topic=68033.30 Regulerer denne bare spenningen? Da kunne man vel i teorien bare sette en dimmer foran?
  14. Jeg lurer litt på å installere en VL-50, men skulle gjerne hatt mer kontroll på den. Er det noen som har kommet noen vei med å styre denne på noen måte? Endret: Tror kanskje jeg heller går for VL-50 (enn VL-100), da den er mer stillegående, og jeg har annen ventilasjon i tillegg, samt at den kun trenger 1 hull i veggen.
  15. Spurte Elvia om tjenesten for forbruk, og her er svaret:
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.