Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

TH3

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av TH3

  1. Kan nå bekrefte at en USR-TCP232-410S og ledninssettet (116405) fungerer overraskende godt mot Flexit Nordic S4 ved hjelp av den gode guiden i starten av denne forum-tråden. Etter å ha fått luket ut en rekke problemer med datatyper og konverteringer, så har jeg nå fått meg en liten egensnekkret Homey-app for anlegget: Må si jeg er utrolig skuffet over kundeservice hos Flexit, og hvor lite hjelpsomme de er på dette området. Bl.a. påstod de at det ikke fantes noen oversikt over modbus-registerne. Heldigvis fant jeg tilfeldigvis et Excelark (laget av Flexit selv) som noen hadde henvist til i denne forum-tråden tidligere. (Et tips er også til andre som skal forsøke det samme: Kjøp ledningssettet hos en nettbutikk som forhandler Flexit, ikke direkte hos Flexit. Flexit tar av en eller annen grunn vesentlig mer for det selv)
  2. Verdiene du får ut er faktisk riktige, men er i et helt spesielt format. De virker helt "crazy", men må konverteres til flyttall via så kalt "high byte". Følgende kode (JavaScript) gjorde susen: toFloat(data) { let pay = data; const buf = Buffer.allocUnsafe(4) buf.writeUInt16BE(pay[0]); return Number(buf.readFloatBE(0).toFixed(0)); }
  3. Er det noen som har fått MODBUS-kabelen som alt henger på Flexit Nordic S4 til å fungere (da med et forholdsvis nytt anlegg - mitt er fra høsten 2020)? Eller må man ha ledningssettet i tillegg? Og jeg forstår heller ikke helt hva ledningssettet gjør, da det virker som dette er en helt passiv komponent som mer er et adapter fra en kontakt-type til en annen. Kan man ikke da bare koble på de tre Modbus-kablene direkte på hovedkortet?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.