Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Ant

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Ant

  1. Har automatisert en Viwa vannstopper sammen med et Fibaro smart implant. Nå kan jeg se og styre vannstopper fra Homey. Betydelig rimeligere å kjøpe billige Tuya zigbee sensorer (har 6 st allerede) fra Aliexpress enn å kjøpe et komplett system fra f.eks. Høiax eller Waterguard.
  2. @aleks Har gått til innkjøp av en hf2211. Har prøvd å lese pdfen du linket til, men ikke helt 100 på at jeg skjønner hvordan selve kommandoen ser ut og er litt redd å kluss noe til. Så, kunne du bare gitt et eksempel på hvordan selve kommandoen/koden ser ut på de du nevner over så skal jeg nok klare å liste ut hvordan jeg sender øvrige kommandoer.
  3. Ant

    Noen som har testet Hf2211 og MQTT

    Tenkte skaffe meg en HF2211 for å få gjort om en dum laddboks sånn at det blir mulig å styre den remote (mer info her om HF2211 og boksen) Prøvar att lese meg opp på MQTT støtten på HF2211, men blir inte helt klok på om det kommer att funka. Planen er: Salto laddbox <-> HF2211 <-> CloudMQTT(beebotte) <-> Homey
  4. Ant

    MQTT i skyen

    Men om broker står i skyen trengs vell ikke noen port åpning, eller? Btw, Noen som har testet beebotte? De har en gratistjeneste for små prosjekter. https://beebotte.com/home
  5. Veldig intresset i å vite hvordan oppsettet ditt er. Har samme ladeboks og ønsker å gjøre den litt smartere.
  6. Også intressert i å vite om dette lar seg gjøre over skyen. Finnes det f.eks wifi enheter som kan kobles inn på salto boxen. Ladboxen er plassert i felles garasje en bit bort fra huset, men har egen wifi ruter i bilen (for barna når vi er på ferie). Funker denne? http://www.hi-flying.com/elfin-ew1x-rs232-rs485-to-wi-fi
  7. Ahh, her er du inne på noe som jeg ikke tenkt over (at vann har forskjellig densitet). Spørsmålet er da om det likevel skjer noen form for utjevning i løpet av døgnet når det er såpass lang tid mellom oppvarmingene. 😃 Men hvis man ser for seg at vannet ikke utjevner seg i løpet av dagen så så har man altså 70*1,16*300=24kWh lagret energi i tanken, dvs ca 8h oppvarming. Etter mitt forbruk har jeg da altså igjen 25% i tanken ved dagens slutt (6/8). Eller tenker jeg feil her?
  8. Det beste er kanskje å dusje kortere... <- hehe, HELT ENIG! Jeg har gjort noen tester og det ser ut som at tanken varmer ca 4h på natten og ca 2 timer mitt på dagen. Det skulle i teorien innebære en temp på slutten av kvelden på ca 23 grader hvis man ikke kjører på med økt temp eller noen varming mitt på dagen. 2h oppvarming medfør at tempen har synket ca 17 grader fra 75 til 58 grader. 4h oppvarming medfør at tempen har synket ca 35 grader fra 58 til 23 grader. Da er vannet i prinsipp slutt (ingen gidder å dusje i 23 grader vann med mindre man må), for å få en komfortabel temp så må man da øke tempen ca 17 grader (så er vannet på slutten av kvelden ca 40 grader). Øker man fra 75 til 92 grader så får man et økt varmetap ut i rommet (ikke nødvendigvis en ulempe på vintern, men på sommaren er det unødvendig). Prismessig så sparer man gjennom å flytte 6kWh fra dag til natt 22,5kr/mnd i nettleie (0,125*6*30) og ca 14kr i strømkostnad ((0,679-0,580+0,662-0,602)/2*6*30). Konklusjon, tror jeg dropper å justere temp på berederen og lar den kjøre 2h mellom 12 og 14 slik at jeg vet at jeg har noenlunde full tank på kvelden. 😃
  9. Noen som har experimentert med å justere opp temp i VVB og sett hvor mye mer varmetap det blir kontra det med default på 75. Nå som Elvia har publisert nye tariffer ønsker jeg å benytte meg av kun nattariffer 22-06 for oppvarming av VVB. Per i dag må jeg sku den på litt mitt på dagen for at de som dusjer på kvelden skal ha nok varmtvann, så lurer på om man bør skru den opp 15 grader vil gjøre at man slipper å skru den på på dagen. Berederen er på 300L og 3000w dvs jeg kan med å øke tempen 15 grader "spare" ca 2 timer oppvarming mitt på dagen. (3000/300/1,16)
  10. Ahh... Jeg har Tellstick så vettetusan hur man får upp det der da. Og nå er den helt død, summer bare. På selve kretskortet står det printet: SRM-19887-2 oppe i venstre hjørnet og så er det en strekkode bak antennen der det står to ting SK160306 og 2050005990. Hva står på deres nye? Jeg har nå sent mail til både Heatit og Elektroimportøren så får vi se hva de svarer.
  11. Har akkurat det samme problemet. Hvordan finner dere hvilken FW og HW versjon? Før den gikk i dass totalt så kjentes både rele og transformator forholdsvis varme. Sjekket spesifikasjonene på relét og i informasjonen står de: "Ambient temperature > 23°C requires reduction of coil voltage to 4.4...< 6 V after 100 ms". Det er ju forholdsvis varmt i rommet med varmtvannsberederen så mulig det er et varmeproblem som de ikke har hensyntatt/testet. https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/409454/MACOM/PCFN-112H2MG/+308W77VKvwOxcyhKThYvwSE/1T+/datasheet.pdf
  12. Har ikke testet å hente ut fra elhub så kan ikke svare på det desverre.
  13. Ja, det blir nok ikke noe å styre forbruket etter. Verdiene samles ju inn via et meshnettverk som Aidon-målerne skaper og som har noe begrenset kapasitet i enkelte områder med mange målere. Tror det er gjort forsøk med 15min verdier i enkelte områder, men er uansett for lavoppløst og for lang delay for å bruke i styring. Verdiene må ju også valideres før de publiseres så HAN porten er eneste alternativ for lavoppløst og "live" data. Men tenker uansett det kan være intressant å bruke i statestikk og analyseøyemed. Eller hva tenker dere?
  14. Jeg har nå fått alt jeg trenger for båda APIene. Nøkkelen for måleverdiene kunne jeg skapa selv på min side, Nøkkelen for pris-APIet fikk jeg etter noen minutter på Azure portalen. Har du sjekket søppelpost?
  15. Ok, Jeg fikk konto med en gang. Men venter på å få API nøkkelen. Er det slik för deg også?
  16. Noen som testet Elvias API for nettleie-priser eller historisk forbruk? https://www.elvia.no/smart-forbruk/api-for-nettleie-priser-kan-gjore-hjemmet-ditt-smartere/ Og https://www.elvia.no/smart-forbruk/alt-om-din-strommaler/api-for-malerverdier---tilgjengelig-i-pilot-na/
  17. Fikk du byttet fronten for å teste? Burde ju være mulig å få kjøpt denne som en reservdel fra elko. Jeg har f.eks. fått en ny front efter at jeg fikk pixekfel på skjermen. Så de har disse frontene som reservdel det er jeg helt sikker på. Hvordan man får tak i dem er et annet spørsmål.
  18. Hvor får du tak i FW?
  19. What? Så heatit passer i Elko plus ramme!?
  20. Skjønner, ble en Heatit Z-relay istedet. Har fått alt å funke sammen med min Telldus Znet lite v2 etter litt triksing og fisking med konfigurasjonen. To temp sensorer virker rapportere riktig, lekkasjesensor slår ut på vann dog virker selve strømmåleren være helt ute å kjøre. Har sett det her på forumet også, så hadde vell ikke forfentet at dette eksemplar plutselig skulle rapporter korrekt. Nå er jeg all sett for å legge om VVB-forbrukt til kvelden.
  21. Går det ikke å ha en fall back regel, dvs lage en regel som skrur av noe forbruk hvis det ikke kommer nye verdier fra Tibber. Blir ju litt i blindo, men er VVB og baderomsgulvet skrudd av i en time så dør vell ingen av det.
  22. Har du testet å koble temp prober og lekkasjesensor til den? De to jeg nevnte som er 16A (NEXA og Heatit) er ikke en schuko plugg, de er for installasjon inne i boksen. Tror du en elektriker vil si nei til dem, hvis jeg ber dem montere dem? Bara litt nysgjerrig, hva er grunnen at man bruker "max 16A" om den ikke tåler 16A. I realiteten er det ju heller ikke 16A last uten mer 13A om VVB er på 3kW.
  23. Var det denne WMR-3500 som tok kvelden? Vet du hvorfor?
  24. Hvilken Nexa var det? En MSOR-3500 eller MYCR-3500? Har en VVB på 3kW, så er litt usikker hva man skal for: MSOR-3500 Heatit ZM single Relay 16A Heatit Z-relay 25A Aeotec Heavy duty
  25. Ser den, og veldig fancy med PID regulator. Husker vi brukte det mye i studietiden i Matlab. :) Men tror det blir litt overkill i forhold til behovet. Bor i en ganska liten leilighet der jeg peaker på 5,5kWh noen enkelte ganger i måneden akkurat etter at kidsa badet på kvelden og vaskemaskin og oppvaskmaskin er skrudd på. Så er mer ute etter en enkel løsning. Det absolutt enkleste som jeg har vurdert er å bare tidsstyrte VVB direkte i telldus live til å starte kl 01:00 når alle gått og lagt seg og ingen øvrige maskiner kjører. Men forkastet egentlig den ideen pga av legionella, men dere mikrobiologieksperter her inne har kanskje overbevist meg om at det ikke er noen fara å utsette oppvarming 4-5 timer.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.