Gå til innhold
 • Bli medlem

perudo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om perudo

 • Rang
  Nybegynner

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg trodde kanskje den blå var "Heating N" og sort var "Heating L" i dette tilfellet, men jeg klarer aldri å helt forstår akkurat det der
 2. Tror jeg skjønner greia nå. De ledningene som allerede brukes går til varmekablene. Disse reguleres jo av termostaten. Derfor trenger den strømforsyning i tillegg.
 3. Kan jeg ikke bare bruke de samme ledningene og bytte ut den gamle med den fra HeatIt?
 4. Aha! Takk for oppklaringen om temperatur. Så da burde det gå fint å bytte ut Norwescoen med en HeatIt termostat og bruke den innebygde temperaturmåleren, selv om den ikke er så nøyaktig som man skulle ønske? Vet du om det går an å montere disse direkte på veggen? Mulig jeg må kjøpe til noen adaptere e.l.? Har vedlagt to bilder av termostaten slik den er montert i dag.
 5. Hei! Jeg har en 1-2-3 bryter og analog termostat av type Norwesco RTR-E 3524 (https://www.elektroimportoren.no/schneider-electric/35/Brand.html?Path=6054526) på badet som jeg ønsker å bytte ut med en HeatIt termostat. I dag tok jeg en titt på hvordan den analoge termostaten var koblet, og fant ut at den bare var koblet på strøm. Det var ingen gulvsensor der. Kun en sort og en blå kabel. Betyr dette at den egentlig ikke bryr seg om temperaturen i det hele tatt? Jeg trodde det skulle være en gulvføler e.l der. Syns egentlig det er litt rart at det i det hele tatt er en termostat der, er det ikke mest vanlig å bruke en effektregulator sammen med 1-2-3 brytere? Uansett, hvordan kan jeg gå frem for å få automatisert dette? Går det an å koble på en romføler eller noe slikt på HeatIt termostater? Noen som har noen anbefalinger?
 6. perudo

  Garasjeport

  Jeg bruker et relé på en Hörmann-port. Det er ganske grei skuring. Det står også en hel del om det her: http://byggebolig.no/smarthus/z-wave-og-garasjeport Om du vil ha det via WiFi, så er OpenGarage en ganske morsom liten sak.
 7. perudo

  Sette opp 433mhz veggplugger

  Du burde kunne bruke de samme kodene som jeg skrev inn over, så lenge du har satt den første/øverste bryteren på 1 (house code A) på alle, og den andre bryteren på 1, 2 og 3 på hver sin plugg, men jeg bruker RFXtrx433E. Hvis du bruker noe annet for å sende/motta 433mhz signaler så kan jeg ikke hjelpe deg, dessverre. Jeg genererte kodene med Python-scriptet jeg skrev om tidligere.
 8. perudo

  Sette opp 433mhz veggplugger

  Her er min home assistant config for de 3 pluggene: devices: 0710010f4f080750: name: Bryter 1 fire_event: True 071001014e080760: name: Bryter 2 fire_event: True 071001204c080750: name: Bryter 3 fire_event: True Dette er med house code A og kode 1 til 3 på pluggene.
 9. perudo

  Sette opp 433mhz veggplugger

  Ja, det er bare å se på det forrige innlegget mitt.
 10. perudo

  Sette opp 433mhz veggplugger

  En liten oppdatering, om noen skulle være interessert. Det viser seg at fjernkontrollen sender ut både Lighting1 og Lighting4, og kodene den sender er stort sett forskjellig hver gang, men selve pluggen bryr seg ikke noe om hvilket signal den får, den kan godt få samme signal om og om igjen. Jeg klarte å generere riktige IDer med dette scriptet: https://github.com/Sennevds/RFXcomIdGenerator $ python generateId.py -t Lighting1 -s GDR2 -p A,1 $ python generateId.py -t Lighting1 -s GDR2 -p A,2 $ python generateId.py -t Lighting1 -s GDR2 -p A,3 Jeg forsøkte å legge inn automations basert på fjernkontrollen, slik at jeg kunne bruke fjernkontrollen for å trigge forskjellige greier, men det gikk ikke siden den sender ut så mye forskjellige greier hele tiden. Da mangler jeg bare å få satt opp en Telldus veggplugg jeg har liggende.
 11. perudo

  Sette opp 433mhz veggplugger

  Jeg løste det ved å bruke samme unit code (4), og forskjellige house codes på de. Av en eller annen grunn så bruker den forskjellige protokoller på 1-3 (Lighting 1) og 4 (Lighting 4, tror jeg, de ser iallefall sånn ut: 0913000b51155501a860). Det gjør jo at fjernkontrollen omtrent er ubrukelig, men det er ikke så viktig.
 12. Hei! Jeg har noen veggplugger fra Luxorparts som jeg tidligere har brukt med Domoticz. Jeg satte de opp som COCO GDR2 brytere med house code A og unit code 1-4. Jeg prøver å få disse til å fungere i Home Assistant, men kommer ikke helt i mål. Når jeg trykker på "On" på nr 4, så dukker bryteren opp i HASS, men det fungerer ikke å trykke på den i HASS. Ingen av de andre knappene på bryteren detekteres på noe vis. Noen som har peiling?
 13. perudo

  MOVEZ(z-wave) indiegogo kampanje

  Noen flere som er interessert i å gi fra seg plassen sin? Alt fra 3-5 stk er interessant for min del :-)
 14. perudo

  Fjernstyre bassenglys med TellStick via 433 mhz

  Såvidt jeg kan se så er det HCS301 KeyLoq hopping/rolling code ja. Vet ikke om det også betyr at det er kryptert, men det er det kanskje? Det står at fjernkontrolleren støtter: Encoding: fixed code (PT2260 chip) Learning code (eV1527/PT2240B) Rolling code (HCS301) Jeg vet ikke om det går an å bytte slik at den bruker learning eller fixed code istedet? Fjernkontroll: https://www.alibaba.com/product-detail/500-meters-YK500-4GX-smart-home_1592463571.html
 15. perudo

  Fjernstyre bassenglys med TellStick via 433 mhz

  Oops, jeg glemte å legge ved bildet! Dette er device listen i Domoticz.
×