Gå til innhold
 • Bli medlem

Dennis87

Medlemmer
 • Innholdsteller

  166
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Dennis87 vant dagen sist August 17

Dennis87 hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

49 Excellent

Om Dennis87

 • Rang
  Medlem

Hjemmeautomasjon

 • System
  Home Assistant

Nylige profilbesøk

365 profilvisninger
 1. Dennis87

  Home Assistant og HeatIt TRM2 termostat.

  2.6 er riktig når den booter opp selv om den har v 2.11 Setting av modus på termostatene har jeg også hatt varierende suksess med. Så har satt riktig modus på termostatene. Justering av brightness fungerer ikke. Prøvd både short og byte der. Var samme med forrige versjon av xml filen. Ser det skjer noe såvidt på termostaten men blir ikke endring av lystyrke. 2.11 er uferdig "beta" firmware så må nesten vente til en ferdig kommer før man vet om det feil i fw eller xml config. Enkel måte å se om du har siste config er å se under Node group associations at On/Off switch of internal relay er på nr 5 og ikke 2. Det med temperatur har du satt opp Node group associations 4 (floor sensor) mot lifeline 1?
 2. Dennis87

  Home Assistant og HeatIt TRM2 termostat.

  zwave.update_config Attempt to update OZW configuration files from git to support newer devices. After you run this, wait a few minutes then stop Home Assistant. You can now back up your zwcfg_*.xml file, then delete the relevant entries from your zwcfg_*.xml (between and including <Node id="?"> and </Node>), and finally start Home Assistant. https://www.home-assistant.io/docs/z-wave/services/ Ser ikke noe i loggen. Viktig at du først stopper Home Assistant så du ser den lagrer zwcfg_*.xml filen (Ser sist endret dato er akkurat når du stoppet hass). Slett så det som har med Z-TRM2 der mellom Node ID som skrevet over. Når du starter opp igjen skal siste endring bli lagt til.
 3. Dennis87

  Home Assistant og HeatIt TRM2 termostat.

  Ser den er klar nå https://github.com/OpenZWave/open-zwave/pull/1628 https://github.com/OpenZWave/open-zwave/tree/master/config/thermofloor
 4. Dennis87

  Home Assistant og HeatIt TRM2 termostat.

  Varierer en del. Sist jeg la ut helt ny xml fil for en Steinel LED lampe tok det 2-3 dager.
 5. Dennis87

  Home Assistant og HeatIt TRM2 termostat.

  Når den har blitt inkludert i Master branch (Godkjent) Så skal du kunne kjøre service zwave.update_config på home assistant for å hente siste. Må ekskludere og inkludere på nytt før endringene trer i kraft for de man allerede har lagt inn. Eller endre selv på zwcfg xml filen. Er også mulig å få Home Assistant til å hente zwave config fra et sted man legger alle de selv. Hvis man ikke vil vente ved å bruke config_path https://www.home-assistant.io/docs/z-wave/installation/
 6. Dennis87

  Home Assistant og HeatIt TRM2 termostat.

  Har laget en Pull request nå. https://github.com/OpenZWave/open-zwave/pull/1628 Se gjerne igjennom at jeg fikk alt riktig.
 7. Jeg svarte i den andre tråden din. Er bare z-term v2 som støtter å vise kalkulert temperatur fra interføler på displayet. v1 støtter ikke det hvis det ikke er lagt til i siste firmware.
 8. Dennis87

  Oppdatere Homeseer-enheter i Google Home

  Fungerer fint på Norsk med Home Assistant. Sier bare "slå på tv i stua", "slå på lys på kjøkken/stue" osv. Har også en del moduser som feriemodus osv som ikke har noe rom. De fungerer også. Så tviler litt på at ballen ligger hos Google Er med i preview programmet til Google så mulig det er årsaken til at det fungerer?
 9. Kan ikke svare for det som har dirkete med HomeSeer å gjøre. Har nylig satt opp det samme som du ønsker i Home Assistant. Styrer effekten på 3 heatit v2 termostater hvor jeg ikke har gulvsensor. Styrer effekten basert på innetemp (fra andre sensorer) og utetemperatur. Siden gulvvarme og utetemperatur henger mye sammen på hvor mye effekt man ønsker å ha for en behagelig gulvtemperatur. Config Parameter 12 (P setting) er den du ønsker å styre. Den går fra 0-10. Er samme på V1 og V2. Sett termostatene til P og så endrer du parameter 12 fra HomeSeer igjennom automasjon som endrer Config Parameter. @Moskus kan sikkert svare på hvordan det gjøres med HomeSeer
 10. V2 kan vise "faktisk" temperatur i displayet. Selv med romføler. Er ikke mulig på V1 etter hva jeg kan se. Men den jeg har som er V1 er ikke oppdatert til siste fw så mulig de har lagt til samme funksjon i siste versjon. Config parameter 17 Temperature Display har to valg. - Display calculated temperature - Display setpoint temperature Setter man den til calculated temperature viser den samme temperatur i display som romføler viser.
 11. Har V1 på badet med gulvsensor, synes den fungerer bra. Mulig gulvsensor og større flater som stuer er mulig ikke alltid fungerer like bra med bare en gulvsensor plassert et sted. Har ikke styrt gulvarme så lenge men synes jeg får mye bedre kontroll over varmen med å kjøre det som effektregulator med smart (Eller skal bli det er ikke så smart enda) styring av effekten fra hass. Siden jeg da kan settes den til å gå av eller justere ned når det er varmere ute eller inne temp er høy på en av de andre sensorene i stua. Har man bare gulvsensor ender det fort opp for varmt i rommet siden gulvvarme er treigt og nedstøpt gulvsensoren merker ganske lite til at man fyrer opp med varmepumpe eller andre varme kilder man ofte gjør når det er litt kjøling og så kommer varmen fra gulvet litt senere og vips så er det 25-26 grader inne selv om man bare ville ha rundt 22. Tar litt tid før man får satt opp alt riktig etter effekten man varmer opp med, type gulvvarme osv. Må også være forsiktig når det er parkett så man ikke får over 27 grader på gulvet. Har ikke vært i nærheten av så varmt på gulvet når jeg har kontrollmålt innimellom med en slik laser temp måler rundt om. Har satt opp effektstyring til nå som tar hensyn til utetemp, utetemp om 6 timer og så klart innetemperatur. Så får man se om man skal prøve seg fram med strømpris også etterhvert, så man fyrer opp varmen i gulvet mot slutten av natta når strømmen er billigere og av i morgentimene. Mye muligheter ikke fått tenkt så mye på alt enda. Tar tid å sette opp siden man må prøvd seg mye fram på hva som fungerer og vente til det blir kaldere for å se om det man tror fungerer faktisk gjør det. Blir alltid finjusteringer Den innebygde temperatur sensoren var ihvertfall bare tull på de 3 sonene jeg har som ikke har gulvsensor. Som er stue, kjøkken og spisestue. Tar alt for lang tid å varme opp gulvet til at den innebygde termostaten fikk gjort stort annet enn å bare skru av igjen når varmepumpa hadde gjort sitt.
 12. Dennis87

  Home Assistant og HeatIt TRM2 termostat.

  Er under zwave: I configuration.yaml der du peker til bla USB og secure key hvis du har det. zwave: config_path: /open-zwave/config
 13. Det er med Heatit v2. Skal fungere på v1 også. Men ikke prøvd der. Er ikke noe "ferdig" zwave funskjon for det så jeg har laget en automasjon som styres av input der som setter config parameter 12 som er 0-10 for effektregulator. Bare husk å sette de i P (Effektregulator) modus først. Vet ikke hvordan det gjøres i OpenHAB men for Hass er det slik som under. Sett opp input_number Sett opp en automasjon. Slik er min som styres av input_number og som kaller opp zwave.set_config_parameter # Floor Heating Living Room Power Control 0-10 - alias: 'Floor Heating Living Room Power' trigger: platform: state entity_id: input_number.floor_heating_livingroom action: - service: zwave.set_config_parameter data_template: { "node_id": 57, "parameter": 12, "value": "{{ trigger.to_state.state | int }}" } - service: zwave.set_config_parameter data_template: { "node_id": 58, "parameter": 12, "value": "{{ trigger.to_state.state | int }}" } - service: zwave.set_config_parameter data_template: { "node_id": 55, "parameter": 12, "value": "{{ trigger.to_state.state | int }}" }
 14. Lagde en simpel styring av effektregulatoren nå. Med bruk av input number og som setter parameter 12 fra 0-10 som er effektregulatorer. kan nå enkelt styre termostatene jeg har der det ikke er gulvsensor enten manuelt 0-10. Eller sette opp automasjoner basert på innetemperatur fra andre sensorer samt utetemperatur/vær. Siden jeg ikke har gulvsensor blir det en mye bedre løsning enn å bruke den innebygde termostaten som var alt for dårlig og som uansett fungerer dårlig til å styre varme i gulv.
 15. Dennis87

  Home Assistant og HeatIt TRM2 termostat.

  Ja skal få gjort det Den metoden jeg nevnte fungerer også fint i hassio. Gjorde ihvertfall det før når jeg brukte det.
×