Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

S99

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Homey

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

S99 sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ser at Heatit omsider har begynt å jobbe med appen for Homey men det virker som om de sliter. https://community.homey.app/t/app-pro-heatit-z-wave-app-v2-7-2/49914/151
  2. Litt usikker på hvor jeg har dette fra når akkurat nå, kan være jeg blander kortene litt. Det begynte med at jeg fant en uttalelse fra den opprinnelige utvikleren av Heatit appen for Homey at Heatit hadde brutt samarbeidet med utvikler og at Heatit nå skulle ta over videre drifting av appen. Etter det så har det ikke skjedd noenting. Da jeg var i kontakt med Heatit support så var det bare velvilje helt til jeg fortalte at jeg brukte Homey. Da sa de at jeg måtte kontakte Homey support for videre hjelp. Etter mye frem og tilbake og klarte jeg å overtale de til å gi meg den informasjonen jeg trengte. Ser at det nok ikke stemmer at Heatit og Futurehome har de samme eierne. Det stemmer nok bedre at Heatit (Thermofloor) ikke lenger gir support for bruk av Heatit produkter med smarthubs som ikke inngår i deres sortement. Jeg krysser fingrene for at dette kun er et midlertidig problem som har oppstått i overgangsfasen fra da de tok over drifting av appen til de får utviklet en egen.
  3. Har installert RGBWW led strips som kontrolleres av Fibaro RGBW2 kontrollere på rommene til ungene. Ønsker nå en appbasert løsning hvor jeg kan gi ungene begrensede rettigheter slik at de kun kan styre egne led strips samt et par andre funksjoner i huset. Satte først opp rommene deres som egne "hjem" i google home men syntes ikke at google home fungerer godt nok for styring av RGBWW led (opplever ofte at fargene endrer seg når lysintensiteten endres). Ideelt sett så kunne jeg tenkt meg en app med et enkelt brukergrensesnitt som kan settes opp til å kommunisere med utvalgte devices i Homey. Er det noen som har lignende oppsett og behov som har funnet en løsning?
  4. Stemmer. Etter at Heatit brøt samarbeidet med utvikleren av appen for Homey så virker ikke S2 lenger. Alle komponenter må settes opp uten S2 for at det skal fungere. Både termostat og rele. Grunnen til at Heatit ikke samarbeider om Homey app er at de eies av Futurehome. Etter at Homey samarbeidet ble avsluttet så er heatit og Homey i praksis ikke lengre kompatible og forhandlerne av heatit burde opplyse om dette. Jeg har spekulert i (men ikke testet) om en kan bruke Fibaro sin RGBW2 kontroller for styring av 24v aktuatorer. RGBW kontrollerne har 4 potensialfrie utganger som kan styres uavhengig av hverandre ved assosiasjoner. I praksis så burde de fungere identisk som z-water. Har planer om å teste dette innen kort tid.
  5. Prøv 1 istedenfor 1.1 i gruppe 1 og la gruppe 2 stå tom.
  6. Jeg begynte med flows jeg også men det fungerte veldig dårlig. Ifølge Heatit så er det assosiasjoner som er tingen. Var veldig rett frem og sette opp dette når jeg først fant ut hvordan. Med assosiasjoner så gå kommunikasjonen direkte mellom enhetene og vil fungere selv om Homey er nede.
  7. Etter at du har lagt til enheten så blir du bedt om å legge inn enhetens nøkkel. Her legger du inn ‘0’ i alle boksen.
  8. En liten oppdatering her. Heatitappen for Homey har hatt noen issues med S2 sikkerhetsnivået for en del uniter og vanlig praksis har derfor vært og droppe S2 for de unitene dette gjelder. Problemet mitt i dette tilfellet var at termostaten ikke fungerte med S2 mens z-water gjorde. Dette færte til at disse ikke snakket sammen. La inn igjen Z-water uten S2 og dermed fungerte alt.
  9. Blir ikke adressen til releet, 5.3, som jeg legger inn gruppe 3 til z-temp2 det samme som endpoint? Ser forøvrig ut til at utvikleren av Heatit appen til Homey pga samarbeidsproblemer har gitt ansvaret for videre utvikling av appen til Heatit. Heatit/Thermofloor sier når jeg kontakter de at de ikke gir støtte for Heatit produkter som brukes sammen med andre smarthub produkter enn de som Heatit/Thermofloor fører. Spørs nok om ikke z-water releet og de 7 z-temp termostatene var penger rett ut av vinduet…
  10. Har brukt Homey til styring av lys en stund og har vært strålende fornøyd. MEN... i forbindelse med at jeg har byttet ut den gamle luft-vann varmepumpen med bergvarme så har jeg gått til anskaffelse av en z-water for å styre gulvvarmen. Prøvde meg først på flows for de forskjellige sløyfene/termostatene. Fungerte tilsynelatende greit i begynnelsen men det ble fort bare tull og etter et lite goole søk så fant jeg ut at jeg måtte bruke assosiasjoner. Fant en del råd og tips blandt annet denne tråden som inneholder mye god info. Så hva er problemet? Jo, før det rett og slett ikke til å fungere og med huset fult av håndtverkere, skikende unger, irritert kjerring og offshoretur som plutselig ble fremskyndet så trenger jeg hjelp til å få dette opp og gå. Jeg er helt sikker på at det er snakk om bagateller og håper erfor at noen kan hjelpe meg i riktig retning. Dette har jeg gjort: Slettet alle termostater fra Homey slik at det ikke ligger igjen noen flows som lager tull. Lagt inn igjen 1 stk termostat i Homey. Gått inn på z-water og finner at denne har enhets ID 5. "Testrommet" mitt er er styrt av rele #3 så da burde såvidt jeg kan lese meg frem til enhets ID for dette releet være 5.3 Under avanserte innstillinger på z-water uniten så er det en liste med 5 stk tilknytningsgrupper. Alle disse er satt til 1 som default (se bilde under). Har ikke gjort noen endringer her. Ser også at z-temp har enhets id 14. Må denne knyttes opp mot en z-water gruppe? Under avanserte innstillinger på z-temp2 så har jeg lagt inn 1.1 på gruppe 1 og 5.3 på gruppe 3 (ref tråden over, se bilde under). Får det ikke til å virke. Prøver forskjellige varianter som beskrives i tidligere nevnte tråd - Nada. Ser at z-temp har enhets id 14. Må denne knyttes opp mot en z-water gruppe?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.