Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

sinamics

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

sinamics sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. da tibber begynte med forhåndsbetaling så flyttet jeg til LOS og satt opp pulse med lokal mqtt. Funker utmerket.
  2. Jepp, ser likt ut. Jeg prøvde den pluggen på hovedkortet, samt den pluggen som sitter i toppen av aggregatet som er beregnet for remote kommunikasjon, men fikk ikke noe data.
  3. @TomB Naise. Hvor mye kostet den oppgraderingen? Blir interessant å se om du får kommunikasjon med EC4.
  4. Jepp. Det er også opprettet en issue i HA core. https://github.com/home-assistant/core/issues/61525
  5. Den virker ikke her heller etter jeg oppdaterte til 2021.12 Nå bruker jeg ikke den sensoren i mitt oppsett så det har ikke så mye å si for min del.
  6. Takk @Nedrehagen med litt tweaking så ble dette en bra oversikt.
  7. jepp, da er det nok derfor jeg ikke får kommunikasjon. 😥 Tror ikke det er så lett å oppgradere firmware heller.. Takk for all hjelp @gskjold
  8. @gskjoldTakk. Har testet alt, men fremdeles ikke noe kontakt. Jeg ser i dette innlegget at man må ha App versjion 5.x eller nyere. Jeg er på 2.x Kan du sjekke hvilken firmware du kjører på? Tipper du har versjon 5.x
  9. @gskjoldHar nå fått tak i RS485 lik til den du har postet over, men still no glory. Har testet alle mulige kombinasjoner av serial og RE DE / DI RO. Men utifra det jeg forstår over, så skal det kobles slik: - RE => GPIO 23 - DE => GPIO 22 - RO => GPIO 17 (Serial2) - DI => GPIO 16 (Serial2) Modbus paramter på agregatet: Firmware: Jeg har satt riktig Baud og modbus addresse i applikasjonen. Kan du sjekke dette opp mot hva du bruker? På forhånd takk.
  10. Takk for inputs @gskjold. Jeg klonet repoet ditt og endret til baud 9600 og unitId til 5 som er satt på aggregatet for å være sikker på at riktig settings blir satt, men får fremdeles ikke kontakt. Serial2.begin(9600); node.begin(5, Serial2); Har testet alle mulige kombinasjoner av tx/rx + A/B uten hell. Angående feil baud rate i konsol, så tror det kun er snakk om feil i logging, skal sjekke litt mer senere idag. Jeg kan se at TX blinker hver gang "Connecting to ventilation unit at baud 1073421920" blir satt i konsol, så jeg er rimelig sikker på at alt er koblet riktig slik det er nå. RX blinker hurtig, ca 5Hz. tror jeg må skaffe meg en RS485 lik til den du bruker.
  11. Testet nå med port GPIO 16 & 17 som er pin 25 & 27 på mitt ESP32 Devkit v1 https://images.app.goo.gl/14tHB4g8Q8SmPyUGA Når jeg kobler tx og rx riktig så blinker det veldig hurtig på RXD led på konverteren, men får ingen kontakt i web interface. Får også feil i konsol: [16:08:20][INFO] Connecting to ventilation unit at baud 1073421920 [16:08:20][ERROR] - failed Har satt riktig Baud og Modbus address, men baud rate i konsol (1073421920) virker jo litt feil. Jeg har kun koblet A & B ledning til konverter.
  12. @gskjold Ser nå at RS485 konverteren min ikke har DI RO osv, men serial TX RX. Vil denne kunne fungere? eller må jeg må jeg bruke den du nevner i første post?
  13. @gskjold er dette kompatibelt med Systemair VTR 300/B ? Må jeg ha en spesifikk firmware versjon for at dette skal funke? Jeg har en RS485 til TTL konverter og ESP32 Devkit brett liggende, så skal teste dette uansett og gi en tilbakemelding.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.