Gå til innhold
 • Bli medlem

panylund

Medlemmer
 • Innholdsteller

  117
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

panylund vant dagen sist 26. juli 2016

panylund hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

15 Good

Om panylund

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 12. juni

Hjemmeautomasjon

 • System
  HomeSeer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. sånne hengslene har de på ikea men de kan kanskje være litt i kraftigste laget? kan bli for tunge å åpne / lukke https://www.ikea.com/no/no/p/utrusta-lite-hengsel-t-horisontal-dor-hvit-60204650/ de fleste kjøkken produsenter kan også selge deg sånne om du spør pent / vifter med nok penger:)
 2. noen her som har fått api tilgang fra mill? får ikke noe svar jeg på mine forespørsler..
 3. ser ut til at de ligger som støttet enhet fra versjon 2.5.67 hos conbee faktisk:) Support Develco smoke detector #1534 men helt hvilke muligheter den har finner jeg ikke ut så mye om. å få varselet om brann er vel naturlig men om det kan stoppes og lokaliseres vet jeg ikke. Ei ikke helt sikker på hvordan denne er seriekoblet? alt via zigbee?
 4. jeg får ingen feilmelding når jeg henter ut consumedEnergy men den er jo heeelt på trynet feil da så sånn sett bedre med feilmelding:p nå er det "/heatSources/energyMonitoring/consumption" jeg henter ut fra da så kanskje det hjelper? men se etter om verdien du får der er den samme som står under info menyen på pumpa. min stemte "ish" men ble plutselig eksponensiell:\ har ifølge den produsert godt over 1GigaWh siste måned.... estimert via H60 (omregnet fra watt produsert til kwh, men stemmer noenlunde med det pumpa oppgir )enheten så er produsert verdi 578kWh så tjaaa...
 5. noen som har sett noe på disse? https://www.elektroimportoren.no/roeykvarsler/4514708/Product.html?Event=accessories ser de snakker om zigbee men er det da lov å håpe at conbee kan snakke med de?
 6. vel det var denne fine videoen i den tråden: https://youtu.be/PL6LPZZoFlo så kutting av bredde er fullt mulig😁
 7. Hehe tiden forsvinner raskerere enn man tror når man får en liten en hehe kan sånn sett anbefale den h60 saken. Den får strøm fra pumpa og bruker wifi som kommunikasjon. Jeg fikk lagt enheten inne i pumpa så den ble helt gjemt og glemt👍 etter et enkelt oppsett så durer verdier kjapt og ryddig inn i grafana via mqtt også. Det trengs jo såklart en egen server for mqtt, grafana, telegraf og influxdb eller lignende men det er heldigvis også en kjapp sak å sette opp.
 8. Etter det jeg skjønte er det canbus mellom inne og utedel og modbus ut til annet utstyr? H60 kan gi ut mqtt og modbus etter hva man konfigurerer 8g ønsker og er en ny versjon av h50. Den trenger heller ikke noen ekstra rpi men kjører standalone på godt og vondt. Med api så får man jo gjort det meste man trenger og er veldig plug and play
 9. Søk etter bosch-xmpp på github så finner du et scripy som henter ut endel verdier. Jeg har satt opp node-red til å kjøre det scriptet jevnlig. Uheldigvis så må scriptet kjøres en gang pr verdi man vil ha ut og kun en verdi kan hentes av gangen så det tar litt tid.. min rpi3 greier vel så vidt det er å hente alle verdier før neste går av etter 5 min. med en aktiv 1 åring så har jeg desverre ikke hatt muligheten til å kode om ennå.får se om en 18 års tid:p Ellers kan jeg anbefale husdata.se sin h60 sak. Den henter ut verdier og sender via mqtt. Det er fortsatt endel verdier jeg ikke greier å få ut, og som egentlig er de viktige i mine øyne, som kwh produsert for varme og varmtvann og ikke minst forbrukt. Jeg har satt opp grafana til å beregne noen summer for kwh fra kw bruk men den blir litt ca siden det Bosch har desverre også borket verdiene man går hentet via bosch-xmpp saken. Den kan gi produsert totalt energi, men den stemte ikke med det pumpen viser i menyen og plutselig ble produsert energi en eksponensiell kurve og produserte mange megawatt i døgnet uten på sommeren.. sluttet å logge når den rapporterte mer produsert energi pr dag enn jeg vanligvis produserte på over en måned. bosch har så langt ignorert og ikke svart på mine henvendelser om saken selv om jeg har dokumentert det temmelig godt via grafer og tabeller. (Har logget til grafana siden dag en så endringen var temmelig enkel å oppdage) De har også fjernet verdiene som viste hvilken oppvarming som er i drift, altså om det er varmtvann eller den vannbårne kretsen som får varmen og et par andre ting. H60 gir derimot ikke alle verdiene men henter ut endel andre som både topp og midt varmtvannstank. Prøv nodered og boch xmpp først. Den er tross alt gratis. Det kan hende den gir alt du trenger. H60 koster litt men om tiden er liten til sånt så er den vel verdt pengene. Den gir også endel verdier jeg ikke hat greid å hente ut på annen måte. Jeg vil ikke si at noen av de et perfekte men har en følelse av at det er Bosch sin skyld desverre. Jeg har bablet lenge nok så avrunder nå 😉 om du trenger noe mer hjelp / info så får du bare si ifra. Hadde vært gøy med flere som prøver å gå ut litt fra disse pumpene. Og kanskje lykkes mer enn meg hehe Et siste tips på tampen er at h60 henter ut verdier via modus så et annet modbus adapter kan være et alternativ. Men igjen så har ikke tiden min strekt til. Kom veldig gjerne med tips og erfaringer når du etterhvert får noe av dette opp å gå😎
 10. ok da fant jeg ut av det tilslutt. z-flash har bare ip og ingen port input så den antar port 2001..... ikke 10003 som denne guiden setter. men endrer man det så funker det tilsynelatende helt fint. må bare da fjerne den serial porten rpi allerede har på 2001..
 11. ja det vet jeg men jeg får ikke z-flash til å koble opp til raspberryen. det til tross for at homeseer og plugin er lukket. er bare to tilkoblingsvalg serial og z-net så var bare nysgjerrig på om noen har fått det til å funke med rpi varianten eller om det er noe på z-net'en som vi / jeg ikke har på raspberryen?
 12. noen fått z-flash til å fungere med denne typen oppsett? for dette blir da tilsvarende en z-net etter det jeg kan forstå? eller må man da flytte usb sticken til pcen som har homeseer og prøve via den? bakgrunn for spørsmålet er at jeg ble bedt av homeseer support å bruke z-flash istedenfor homeseer sin firmware update da jeg bare får en feilmelding og ingenting skjer når jeg prøver den interne firmware updaten til homeseer..
 13. ja klart via homeseer så må man jo da videresende med homeseer og en av mqtt pluginene. men det gjør jeg allerede i dag (med mcsMqtt for min del) for de fleste enhetene så det er jo grei nok skuring.
 14. ja ligger litt i valgets kval området med den pulsen. fritiden min ville likt at jeg kjøpte en pulse men geeken i meg har lyst til å lage den selv.. oppdateringsfrekvensen der er jo såpass bra at man faktisk kan slå ting av og på i et forsøk på å finne ut hva som trekker strøm. Hvordan er det med pulse og muligheten for å få de dataene ut på mqtt (for sending til influxdb og grafana) ? må da evt via tibberseer / homeseer?
 15. ok så ikke noe feil med mitt oppsett med andre ord:) bra da er alt som det skal om ikke annet:) takk for kjapt svar:)
×
×
 • Opprett ny...