Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

MortenL

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

MortenL sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Samtalestarter
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei! Jeg vurderer å kjøpe med en smart ringeklokke. Har sett meg litt rundt, og jeg har lyst på Reolink sin variant, da den vistnok fungerer bra med Frigate. Jeg har en Honeywell ringeknapp og ringeklokke, som gir ut 8V AC (se bilde). Jeg ser Reolink-klokka krever 12-24V AC for å fungere. Bare for morroskyld målte jeg spenningen mellom de to polene med et multimeter, og det ga beskjed om at spenningen var på 16V. Ser de fleste smarte ringeklokker krever mer enn 8V, noen som har erfaring med å koble smarte ringeklokker på en "vanlig norsk ringeklokke"? Hvorfor i alle dager leser jeg 16V, hvis de stemmer burde jo det holde? Noen som har byttet transformatoren i ringeklokka til en som kan gi høyere spenning?
  2. Hei! Kjøpte du denne? Ser litt på samme ringeren selv. Hvis ja, hvor bestilte du fra, og fungerte den fint med Honeywell-bjella?
  3. Hei! Jeg har smartpærer i huset mitt som jeg kontrollerer med zigbee-brytere fra Ikea. Dette fungerer bra, men problemet er de gamle manuelle bryterne. Jeg har satt på noen 3d-printede deksler over de gamle bryterne som Ikea-bryterne er festet på, men det ser litt dumt ut. Jeg vet det finnes innebygde Zigbee-brytere som kan erstatte de gamle, manuelle bryterne mine og kan kontrollere dumme pærer. Men jeg ser etter noe som kan kontrollere smartpærer, men fortsatt bygges inn i veggen og som ser ut som en normal bryter. Jeg har ikke lyst til å gjøre endringer på alle bryterne så de kun kan styre smartpærer. Ideelt ser jeg etter noe som for eksempel har to moduser: i den ene modusen sender bryteren kun et zigbee-signal når den trykkes på, i den andre modusen fungerer den som en vanlig, dum bryter men kan slåes av og på med et Zigbee-signal. Litt vanskelig å forklare hva jeg mener, håper jeg gjør meg forstått. Noen som vet om noen brytere som dette? Eller eventuelt har en annen god løsning på dette problemet? Jeg kan ikke være den eneste som har smartpærer, alt for mange brytere og en litt missfornøyd kone 😂 Jeg har skrevet Zigbee-brytere i teksten min, men jeg har et solid wifi-nettverk og er villig til å kjøpe med en z-wave-USB om det er noen gode løsninger i den campen. Bruker Home Assistant med zigbee2mqtt om det er relevant. På forhånd takk for alle svar!
  4. HG: Jeg ønsker å oppnå akkurat det du gjør i appen, men jeg kommer ikke til å kjøpe Easyaccess hjemmesentralen, jeg vil få det til i home assistant, men takk for svar! Låsen min er en easycodetouch kjøpt i høst/vinter. Ser ikke ut som det er noe særlig forskjell på den og easyfingertouch.
  5. Hei! Noen flere som har erfaring med denne låsen og zigbee2mqtt? Jeg fikk den i julegave og plugget den opp i dag. Kjører dagens z2m edge. Låsen fungerer fint, forholdsvis responsiv (1-2 sekunder fra jeg flikker bryteren i home assistant til låsen reagerer), jeg kan legge inn nye brukere, men jeg kan ikke se hvilken bruker som har låst opp døren. Om jeg forstår Z2M-dokmentasjonen rett skal action_user endres utifra hvilken kode som blir brukt, men når jeg låser opp er action_user alltid bare "null". Her er eventen fra Z2M-loggen: info 2022-12-27 13:52:03MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/Dørlås', payload '{"action":null,"action_source_name":null,"action_user":null,"auto_relock":null,"battery":100,"linkquality":255,"lock_state":"unlocked","sound_volume":"high_volume","state":"UNLOCK"}' Noen som har fått action_user til å vise noe annet enn "null"? Planen var å sette opp notifications om visse brukere logger inn, eller bruke det til automatiseringer.
  6. Takk! Da blir det hvertfall ikke de. Har kun hatt et Tuya WiFi-produkt, og det var ikke annet enn problemer. Takk for tips! Twinkly festoon ser ut som akkurat det jeg ser etter, men hvordan fungerer de integrert i et smarthussystem for deg? Ser Home Assistant-integrasjonen har følgende beskrivelse: The Twinkly devices does not store the effects locally, they are instead re-sent from the Twinkly application each time. This means that this integration does not support to change the LED string effect. It only supports to configure the brightness and to turn the device on and off. Har et par Wled-striper i huset allerede som jeg er veldig fornøyd med. Har lett etter WS2812B (eller aller helst SK6812) lenker som ser ut som lyspærer, men har ikke funnet noe på Aliexpress.
  7. Hei! Jeg er på jakt etter en lyslenke til utendørsbruk, altså en ledning med "lyspærer" på. Det er uaktuelt for meg å kjøpe noe som ikke kan integreres i Home Assistant. Har sett litt på denne varianten fra elektroimportøren, men etter hva jeg kan finne ut styres denne med IR. Jeg kan alltids bruke en IR-blaster og gjenskape signalene fra fjernkontrollen, men føler det blir en litt halvveis løsning. Komplett har også en variant, men den styres via "Lite appen", noe som høres ut som noe Tuya sky-drit. Noen som vet av en RGBW lyslenke til utendørsbruk som det er mulig å integrere i Home Assistant med lokal (helst zigbee) styring? Jeg er ikke fremmed for å bestille fra utlandet, men jeg finner lite på aliexpress. På forhånd takk for alle svar!
  8. Hei! Jeg har smartpærer i boligen som jeg kontrollerer med zigbee smartbrytere fra IKEA. Dette har ført til at det er ganske mye brytere på veggene mine, det er hverken veldig konevennelig eller gjestevennlig med to sett brytere, ett av dem man helst ikke skal røre. Jeg er derfor på jakt etter en løsning for å redusere antall brytere, men jeg vil ikke fjerne eller ødelegge de bryterne jeg allerede har. Jeg fant denne på m.nu: https://www.m.nu/vagghallare-for-fjarrkontroller-ikea-hue-xiaomi/adapter-for-ikea-on-off-on-top. Som ser ut som akkurat det jeg leter etter, men m.nu sender så vidt jeg kan se ikke til Norge. Noen som vet om noen i Norge som lager noe lignende? Eller har en annen god løsning på hvordan jeg kan fjerne brytere uten å gjøre det permanent?
  9. Da har jeg akkurat fått bekreftet fra Statkraft varme som leverer fjernvarme hos meg at Kamstrupen ikke bruker batteri, men er koblet direkte til strømnettet. Så jeg kjører på med polling av forbruk hvert minutt, fin å ha oversikt over hvor mye de lange dusjene til samboeren egentlig koster oss 😆
  10. Det er toveiskommunikasjon. Jeg har et "optisk øye" koblet til en raspberry pi som sender et IR-signal til lesedioden på vannmåleren, og får et IR-signal som svar med dataen jeg er ute etter. De fleste vannmålere har dette grensesnittet. Jeg ser på bilder av Kamstrup 21 som blir nevnt i tråden her at det er to dioder mot toppen av enheten, og manualen sier at den støtter avlesning via "optisk øye". Mer info og instruksjoner på hvordan man kan bygge sin egen optisk leser finnes her: https://web.archive.org/web/20210126003137/http://wiki.hal9k.dk/projects/kamstrup
  11. Hei! Ny her, og denne tråden er kanskje litt død, men jeg er overrasket over at ingen av dere bruker IR-porten på strømmåleren deres til å lese data. Har selv en Kamstrup Multical 403, jeg kjøpte et billig IEC1107-hode på AliExpress (den her om noen er interessert) og bruker PyMultical for å lese ut data. Nå har jeg full oversikt over fjernvarme og varmtvannforbruk i Home Assistant. Er litt spent på hvor lenge batteriet i vannmåleren kommer til å vare, men jeg har satt forholdsvis lav lesehyppighet for å prøve å redusere batteriforbruket. PyMultical fungerer nok ikke med Multical 21 som jeg ser blir nevnt i tråden her, men så vidt jeg kan se har den også IR-port, så det skal være mulig å kommunisere med den også.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.